arrow_upward

Hägersten-Liljeholmen

Hägersten – Liljeholmen är ett område som ligger söder om Stockholm. Stadsdelens fördelaktiga geografiska läge har gjort att trakten har växt mycket under de senaste åren med allt fler bostäder, företagslokaler och lager i Hägersten...Läs mer

Skapa sökprofil

Fullständig översikt

Beställ material

Gratis & ej bindande

Kontakta hyresvärd

Lager i Hägersten – Liljeholmen med geografiska förutsättningar

Hägersten – Liljeholmen är ett område som ligger söder om Stockholm. Stadsdelens fördelaktiga geografiska läge har gjort att trakten har växt mycket under de senaste åren med allt fler bostäder, företagslokaler och lager i Hägersten – Liljeholmen. Namnet på stadsdelen kommer från ett torp som låg i trakten och blev känt när man hittade ett brev som var skrivet år 1432 i en kringliggande bondgård. Torpet har sedan 1600-talet använts som krog. Namnet på verksamheten var Fader Höök och är känt från Bellmans böcker. Författaren var en välkänd person i stadsdelen och blivit en viktig förebild och figur för området.

Lager i Hägersten – Liljeholmen med god kontakt med Sveriges näringsliv. 

Området är en expansionsfas och många företag väljer att etablera sig i lokaler, kontor och lager i Hägersten – Liljeholmen. I början av år 2009 öppnade Europas miljövänligaste shoppingcentrum i trakten med 90 nya butiker. För att locka fler köpare valde man att satsa på bra parkeringsmöjligheter. Detta löste man genom att spränga delar av de kringliggande bergen och skapa utrymme för bilar. Året efter öppning fick gallerian den högsta nivån av miljöcertifiering som kallas LEED. Ägarna av lokalerna är ett Finländskt bolag vid namn Citycon. Koncernen är ägare av 33 andra köpcentrum i världen samt 50 andra stora fastigheter.

En växande stadsdel

Stockholms innerstad växer och tidigare har man satt slutet av Hornstull som gräns för innerstaden. Denna har nu blivit förflyttad till andra sidan av Liljeholmsbron. Vid bron har ett en ny stadsdel vuxit upp vid namn Liljeholmskajen. Området ger en citykänsla och har under ett flertal år varit ett välbesökt utflyktsmål för stadens invånare. Under 1800-talet var området etablerat av fabriker och lager i Hägersten – Liljeholmen men dessa har nu flyttat längre ifrån centrum eller utomlands. Istället för bullriga industrier har området förändrats till ett av stadens mest attraktiva bostadsområden. En ny generation har tagit över trakten och de långa strandpromenaderna och trevlig restaurangerna längst kajen har skapat en ny del av vår huvudstad.

Lager i Hägersten – Liljeholmen en bra plats för företagen

Stadsdelen är idag en plats för attraktiva bostäder och företagandet i området har förändrats markant under de senaste 20 åren. En industri som lever kvar i sina lokaler och lager i Hägersten – Liljeholmen är Cementa. Deras verksamhet har varit aktiv i området sedan 1940-talet. Under ett flertal år har Stockholm stad försökt att flytta deras produktion för att kunna bygga fler 300-400 nya bostäder. Närheten till Tunnelbanan, bussar, närheten till vattnet och tvärbanan gör att områdets geografiska läge gör området till en attraktiv stadsmiljö.

Stor satsning på tjänsteföretag

I stadsdelen finns det över 800 registrerade företag. Området har en företagsgrupp där många av de aktiva företagen är medlemmar och främjar om de goda näringsliv som finns och som växer i området. Ekonomin i området växer och allt för tjänsteföretag etablerar sig i området. Allt fler logistikföretag har valt att etablera sig i kontor och lager i Hägersten – Liljeholmen mycket på grund av den goda tillgängligheten med järnvägen och direkta anslutningarna till E:20.

star
star
star
star
star
4.0 av 5 / 1 röster
Din sökning gav inga träffar
Sortera efter
format_list_bulleted
apps
Visa