arrow_upward

Göteborg Västra Hisingen lager mitt i vägen till Europa. Området Hisingen i Göteborgs stad är till ytan Sveriges femte största ö och den näst mest befolkade. Gotland är störst till ytan följt av, Södertorn, Öland...Läs mer

Skapa sökprofil

Fullständig översikt

Beställ material

Gratis & ej bindande

Kontakta hyresvärd

Lager på Norra Hisingen och Lagerlokaler i Göteborg 


Staden Göteborg ligger på det som brukar kalla Sveriges framsida. Belägen vid Göta Älvs mynning och med närhet till Nordsjön ligger staden logistiskt oerhört lämpligt. Det är lätt att transportera varor till och från Göteborg till Norden och till resten av världen. Som Sveriges näst största stad har Göteborg ett invånarantal på cirka 550 000 personer. Ön Hisingen står för ungefär halva Göteborgs yta och här återfinns ett flertal samhällen på dess 199 kvadratkilometer. Här återfinns även Nordens största hamn, Skandiahamnen (Containerhamnen) och Oljehamnen. Tidigare fanns här även en Frihamn men denna är nu nedlagd och har fått ge plats åt bostäder. Det finns förvisso fler platser för lagerlokaler och tillverkningsindustri på öns södra och västra sida men det finns även lager på norra Hisingen.  


Strategisk placering – Lager på Norra Hisingen 


Tack vare sina två stora hamnar finns goda möjligheter att ta emot och sända gods från Norra Hisingen. Framför allt för det företag som handlar med resten av Europa och världen. Men ett lager på ön kan företaget med lätthet sända och ta emot olika försändelser via hamnarna. Kommunikationen med fastlandet är också god vilket gör att det är lätt att skicka varorna vidare till resten av landet och Norden. Dagligen går färjeturer från Göteborg till olika städer i Danmark och till Oslo är det bara dryga 29 mil på landsvägen. Just nu pågår dessutom stora förändringsarbeten på Hisingen med förhoppning att göra den till en av de mest attraktiva stadsdelarna i Göteborg både för boende och för företag.   


Näringsliv 


Hisingens näringsliv är spännande och expansivt. Här finns allt från handel till stora tillverkningsindustrier. Flera stora och väl kända företag med rötter både från Sverige och utomlands är belägna, eller har varit belägna, på Hisingen. Här finns bland annat; 
Götaverken Cityvarvet, en varvs och industrikoncern som lades ner år 2015.  
AB Volvo och Volvo Personvagnar, Volvos huvudkontor och monteringsfabrik ligger på Hisingen.  
Skandiahamnen som tar emot större frakt- och containerfartyg. 
Här finns raffinaderier tillhörande oljebolagen Preem och Shell. 
Sveriges television har sin studio förlagd till Hisingen 
Hasselblad AB, tillverkare av kameror och sedan 2011 helt fokuserade på digitalt fotografi. 
Flera stora köpcentra återfinns också vid Eriksberg, Backaplan, Amhult och Bäckebol. 


Kommunikationer – Placera ditt Lager på Norra Hisingen, Göteborg 


Norra Hisingen är som stadsdel relativt ung. Det var först 1974 som Göteborg bestämde sig för att pröva med mer lokalt inflytande och först 1987 som det formella beslutet kom att skapa stadsdelsnämnder på Hisingen. Många mindre stadsdelsområden ligger tätt med goda kommunikationsmöjligheter via Hisingeleden och via båt. För den som är i behov av transport via flyg finns även Göteborgs flygplats, Göteborg City Airport i närheten. Detta innebär att möjligheterna till transport till och från eventuella lager på Norra Hisingen kan ske utan större problem. Platsen är därför strategiskt lämplig för den som är beroende av transporter både inom landet och ut till resten av världen.  


 

star
star
star
star
star
4.0 av 5 / 1 röster
Din sökning gav inga träffar
Sortera efter
format_list_bulleted
apps
Visa