arrow_upward

Gärdet

Se lediga kontor på Stockholm Gärdet. Området Gärdet i vår huvudstad eller ladugårdsgärdet som är det ursprungliga namnet är en stadsdel i Stockholms innerstad som bildades 1926 efter en delning av Östermalm. Läs mer

Skapa sökprofil

Fullständig översikt

Beställ material

Gratis & ej bindande

Kontakta hyresvärd

Stockholm Gärdet kontor – en del av city

Området Gärdet i vår huvudstad eller ladugårdsgärdet som är det ursprungliga namnet är en stadsdel i Stockholms innerstad som bildades 1926 efter en delning av Östermalm. Stadsdelen ligger i anslutning till Östermalm i nordost och öst, och till Djurgården i syd och väst. Området har en del av stadens nationalpark och även om området är tättbebyggt med bostäder och kontorslokaler i Stockholm Gärdet har det många grönområden men framför allt anlagda gräsområden. Man tror delvis att namnet Gärdet kommer därifrån, tack vare sina stora ytor. Redan år 1970 blev platsen en symbol för svensk musik och teater när konstfackskolans elevkår ordnade sin ”drakfestival” flera år i rad och många anser att detta var startskottet för den progressiva musikrörelsen i Sverige.

Kontor Stockholm Gärdet – en stadsdel med natur och historia

Större delar av området byggdes upp under 1930-talet och efter stadsplanetävlingen för området stor arkitekten Arvid Stille som vinnare med en färdig stadsplan redan året efter. Den stilen som dominerade under tiden var funktionalism eller ”funkis” som det också kallas. Stilen symboliseras av sin sin enkelhet. Byggnader och kontor i Stockholm Gärdet är därför väldigt enkla och rena. De flesta fasaderna är putsade och ljusa, taken är platta och odekorerade och de formerna man använde var rätblock, kub och cylinder. Platsen och dess byggnader användes som en förebild för resten av världen bland annat genom att man endast byggde fristående hus, med grönområden i mellan.

En attraktiv plats i Europa

I området ligger huvudstadens högsta byggnad Kaknästornet. Byggnaden är centrum för svenskt radio-och tv nät. Namnet på tornet kommer ifrån de fyra ladugårdar som låg på platsen innan tornet byggdes. Tornet är 155 meter högt och med masten mäter det 170 meter. Mot en mindre avgift kan vem som helst få åka upp i en av byggnadens hissar. Från våning 30 finns det trappor upp till utkiksplatsen som ligger på våning 31. På våning 28 finns det en välbesökt restaurang och kafé. På de övriga våningarna ligger antennplattor och kontorslokaler i Stockholm Gärdet.

Kontor Stockholm Gärdet – för en lönsam verksamhet

Sveriges första arbetslivsmuseum finns i området. År 2007 öppnade Polismuseet och ligger i Museiparken bredvid Tekniska museet och Etnografiska museet. Museet visar hur den svenska polisens verksamhet fungerar och har fungerat. Där finns polisuniformer från årtionden, föremål som används i brottsutredningar och polisbilar. På våning två finns ett autentiskt rum från polisstationens kontor i Stockholm Gärdet och dokument om hur polisen får till väga när de löser ett brott. Man har även en avdelning med bevismaterial med bland annat några av de kläder som Mijailo Mijailović hade på sig vid mordet på Anna Lindh.

Bra läge för affärer

Kinas enda ambassad i Sverige har sitt kontor i Stockholm Gärdet. Ambassaden har legat i samma byggnad sedan 1990-talet och är en välskött vila som är inredd med kontorslokaler på Gärdet Stockholm. Huset kallas Dragongården efter att de adliga Folke Bernadotte var regementskvartermästare. Men efter hans död i Israel 1948 övergick byggnaden till Byggnadsstyrelsen som sålde vidare den till det kinesiske ambassadörens residens.

Läs mer om Gärdet på WikiEstate
star
star
star
star
star
4.0 av 5 / 1 röster
Din sökning gav inga träffar
Sortera efter
format_list_bulleted
apps
Visa