arrow_upward

Hägersten-Liljeholmen

Hyr ett kontor i Hägersten – Liljeholmen, i en del av innerstaden. Stockholms innerstad växer och den klassiska gränsen att innerstaden skulle ta slut vid Hornstull har förflyttats över till andra sidan Liljeholmsbron. Det nya...Läs mer

Skapa sökprofil

Fullständig översikt

Beställ material

Gratis & ej bindande

Kontakta hyresvärd

Hägersten-Liljeholmen kontor – med bra geografiskt läge

Området Hägersten – Liljeholmen är en stadsdel i de södra delarna av Sveriges huvudstad Stockholm. Namnet på stadsdelen kommer från ett gammalt torp som låg i området och nämndes för första gången i ett brev från år 1432. Idag används byggnaden som restaurang och har stått på områdets kroglista sedan 1600-talet. Krogen som hade namnet Fader Hök är bland annat känd från Bellmans böcker där han berättar om sina krogbesök. Bellman var en välkänd figur i området och hade sitt kontor på Hägersten-Liljeholmen under många år. Böcker som skrivits på hans kontor är bland annat ”Rörande kortspel på klubben” och ” Angående landstigningen vid Klubben i Mälaren en sommarafton 1769”.

Med kontor i Hägersten-Liljeholmen – i Sveriges centrum

Området är en av de största kristna församlingarna i Sverige. Idag har området cirka 70 000 medlemmar varav lite över 35 000 är medlemmar i Svenska kyrkan. Församlingen innefattar områdena Liljeholmen, Gröndal, Aspudden, Hägersten, Mälarhöjden och Västertorp med säte och kontor i Hägersten – Liljeholmen. Verksamheten drivs med hjälp av kyrkoavgiften som betalas via skattemedel. Församlingen är ungdomsaktiv och har flera möten, läger och musikundervisning för att stimulera områdets unga.

En del av Stockholms centrum

År 2009 öppnades området sitt första köpcentrum med 90 butiker mode, systembolag, mataffär, servering och kontorslokaler i Hägersten - Liljeholmen. I direkt anslutning till gallerian ligger ett parkeringshus där man utnyttjat de kringliggande bergen som byggmaterial. Gallerian är i särklass den mest miljövänliga i hela Europa med en styrande ledning med kontor i Hägersten – Liljeholmen. År 2010 fick gallerian den högsta nivån av miljöcertifiering LEED. Verksamheten drivs av förtaget Citycon som har sit säte i Finland. Företaget äger 33 andra köpcentrum och 50 andra fastigheter och är ett viktigt företag för den finska börsen.

Kontor i Hägersten – Liljeholmen, i en del av innerstaden

Stockholms innerstad växer och den klassiska gränsen att innerstaden skulle ta slut vid Hornstull har förflyttats över till andra sidan Liljeholmsbron. Det nya området heter Liljeholmskajen och ska ge staden en marin och citykänsla. Platsen har under flera århundrade varit ett utflyktsmål till mitten av 1800-talet då industrin växte och produktion, lager och kontorslokaler i Hägersten – Liljeholmen tog över markytan. Så där en gång delar av Sveriges industri byggdes har en ny generation tagit över och byggt upp ett av stadens mest attraktiva bostadsområden. Där hamnen låg tidigare sträcker sig idag en lång promenad längst vattnet med trevliga restauranger och café.

Ett område med potential

Området har gått från att vara ett typiskt industriområde till en attraktiv del av staden med bostäder, lokaler och kontor i Hägersten – Liljeholmen. Den enda industrin som fortfarande lever kvar i området är Cementa men de letar efter nya lokaler. Den markanta skillnaden märks bland annat vid Liljeholmens företagsområden där man idag arbetar främst inom tjänstesektorn och inte med produktion som förr. Logistiken har blivit en viktig bransch för området och Västberga åkeri, DHL och Sandvik är delar av de logistikcentrum som håller på att byggas upp.

Läs mer om Hägersten-Liljeholmen på WikiEstate
star
star
star
star
star
4.0 av 5 / 1 röster
Din sökning gav inga träffar
Sortera efter
format_list_bulleted
apps
Visa