arrow_upward

Linköping

Linköping är en stad som är känd för bland annat domkyrkan men även för andra viktiga sevärdheter, såsom Drottningtorget och det gula stadshuset. Staden har goda kommunikationer och är en bra placering för företags kontor...Läs mer

Skapa sökprofil

Fullständig översikt

Beställ material

Gratis & ej bindande

Kontakta hyresvärd

Linköpings företagande och kontor


Linköping, en stad med historia, mest känd för domkyrkan och Saab. Linköping ligger i Östergötaland och har ca. 160 000 invånare. Staden besöks av många turister och viktiga sevärdheter i Linköping är bland annat domkyrkan, Drottningtorget och det gula stadshuset. En historisk tyngdpunkt är även Flygvapen museet. Staden har goda kommunikationer och en strategisk placering, vilket gör Linköping till en attraktiv plats för etablering av nya företag och kontor. Staden är i en konstant tillväxt och Lindköpings näringsliv växer med såväl bredd, som med spets och nya ideér!


Många kontor ägda av IT företag i Linköping


Linköpings närinsliv är till stor del präglat av högteknologi och själva tekniska universitetet har gjort om staden som i äldre dagar var känt som en militär stad och en militär arbetsmarknad. I Linköping har kontor vid Science Park i Mjärdevi och det nära samarbetet som företagen i staden har med universitetet bidragit till det växande näringslivet.

Företag med kontor inom teknik i Linköping

Flyget har alltid varit en viktig aspekt i Linköping. SAAB har sitt huvudkontor i staden och har haft ett stort inflytande. Lindköping har två viktiga flygplatser, bland annat den privata ägda, av Saab och Malmens milltär flygplats. Hela staden består av företag och kontor med en teknisk inriktning. Det största företaget med kontor i Linköping är SAAB som har runt 5000 anställda och är förutom en viktig del av näringslivet även en stor arbetsmöjlighet för många.


Kontor och företagande i Linköping


En viktig aktör med kontor i Linköping är Ericsson, med både utvecklings kontor och sina 1000 anställda. Den viktigaste aktören förblir dock SAAB. SAAB AB bildades utifrån det som i äldre dagar kallades för AB Svenska Järnvägs verkstäderna, som etablerades så tidigt som 1907. Även inom livsmedelsindustrin finns stora aktörer, där Arla och Scan har både industri och kontor i staden.

Företag med kontor i Linköping:

I Linköping finns följande företag på tio i topp listan för stadens största företag:

Saab AB Ericsson AB ISS Facility Services AB Scan AB Tekniska Verken i Linköping AB Academic Work Sweden AB Samhall AB Saab Dynamics AB Cloetta Sverige AB Releasy Customer Management AB


Kontoren i Science Park och Universitetet i Linköping


Det finns väldigt många kontor på en väldigt begränsad yta i Linköping. Både närheten och samarbetet med Universitetet bidrar till att staden får ett fortsatt bra företagsklimat i området. Även samarbetet mellan SAAB, Ericsson och Universitetet har bidragit till en rejäl tillväxt. I Science Park har även många företag inom IT branschen kontor och just denna branschen växer mer och mer för var dag.


Expansiv region - stora och viktiga kontor i Linköping


Linköping och regionen kring staden är generellt sett en expansiv plats och hem för många studenter och anställda. Teknikparken Mjärdevi Science Park har många studenter och anställda. En annan väsentlig aspekt är den växande handel runt området Tornby, som är ett av Sveriges största köpcentrum. Runt Tornby finns stora affärer men även en del stora kontor. Köpcentret i Tornby har den högsta omsättningen i hela landet och växer konstant. Det växande näringslivet i Linköpings växer med såväl bredd, som med spets och idérikedom!

star
star
star
star
star
4.0 av 5 / 1 röster
Din sökning gav inga träffar
Sortera efter
format_list_bulleted
apps
Visa