arrow_upward

Sök efter lokal i hela Sverige

 reseundstrafikreduced

Antal pendlare i Öresundsregionen stiger markant

09
feb
2015
Steen Uno
Arbetsmarknaden i Öresundsregionen är i positivt växande igen – nu pendlar 16.100 danskar och svenskar (genomsnitt 2014) varje dag över Öresund för att arbeta, visar en ny undersökning.
09
feb
2015
Steen Uno

Anställningsnivån i Danmark har återfått sin högsta nivå sedan början av den ekonomiska krisen och för första gången sedan 2009 är antalet dagliga pendlare över Öresund återigen på uppgång.

En analys från Øresundsintituttet publicerades i samband med Öresundsregionens stora årliga fastighetskonferens Real Estate Øresund i Malmö förra veckan. Där offentliggjordes det att pendeltrafiken över Öresund i 2014 steg till ett genomsnitt på 16.100 dagliga resenärer – 300 fler än året innan.

Øresundsintituttets nya trendanalys baserar sig på den dagliga pendlingstrafiken över Öresundsbron samt färjan via Helsingør-Helsingborg. 

De nya siffrorna stämmer också överrens med Öresundsbrons egna data, som mätt att vägtrafiken steg med 3,4 procent förra året. Det var första gången sedan 2009 som vägtrafiken över Öresundsbron visat stigning och nedgångstrenden nådde sin positiva vändpunkt i sista kvartalet av 2014.

Ytterligare siffror från den danska skattemyndigheten stöder att 29% fler svenskar i 2014 fick jobb i Danmark. Just nu arbetar ca. 1.400 svenskar i Danmark – vilket förbli långt under de mer än 4000 svenskar under åren 2007-2008 började arbeta på den danska sidan.

 

Konferensutdelning

Lokalebasen.dk och Lokalbasen.se samlade i år igen ett stor och värdefull utdelning genom att vara på plats vid Real Estate Øresund.

”Det var oerhört inspirerande och givande att bli uppdaterad på hur Øresundsintituttet som ett svenskt-danskt kunskapscenter arbetar intensivt för att knyta de två sidorna av Öresund ännu närmare varandra. 

På konferensens heldagsseminarium fick vi en mycket varierad och tydlig bild av Öresundsregionens spännande marknad och en bra översikt över de positiva effekterna den ökade dansk-svenska integrationen har och fortsätter att ha i framtiden”, säger Linnea Malmsten, marknadsassistent på Lokalbasen.se

Nästa viktiga mötesplats för Lokalebasen.dk och Lokalbasen.se blir vårens stora MIPIM-mässa som äger rum 10-13 mars i Cannes i södra Frankrike.

 

 

Läs mer här om den ökade pendlingen över Öresund:

Trendrapport, Øresundsinstituttet: Pendlingen över Öresund ökar igen
News Øresund: Trafikvækst efter års nedgang på Øresundsbroen

<< Se alla nyheter
Våra medlemskap
  • MatchOffice medlemslogotyp trustpilot.svg
  • MatchOffice medlemslogotyp googlestreetview.svg
  • MatchOffice medlemslogotyp copyrighted.svg
Ella chatHjälp
Behöver du hjälp?close
arrow_backTillbaks
Hur beställer jag information?
Först ska du fylla i formuläret ”få priser och information” med ditt namn, företagsnamn, telefonnummer, samt e-postadress. Du kan även lägga till en eventuell kommentar. När du har fyllt i alla uppgifter klickar du på kappen ”få information och pris”. Därefter tar det ca. fem minuter innan du mottar din order via e-post.
Hur får jag automatiskt information om lokaler som uppfyller mina kriterier?
Du kan automatisk bli uppdaterad och få skickat lokaler som passar dina kriterier genom att skapa ensökagent. Då skickas ett e-postmeddelande så fort lokaler som matchar blir aktiva på MatchOffice.se.
Hur tar jag bort min sökagent?
Du kan alltid avanmäla dinsökagent. Detta görs genom att trycka på länken nederst, i det e-post meddelande du har mottagit, där det står att du kan ta bort sökagenten. Du kan alltid upprätta en ny sökagent.
Hur får jag upp mina lokaler på MatchOffice.se?
Först måste du upprätta dig som hyresvärd. Det kan du göra via följande länkBli uthyrare. Därefter kan du skapa dina annonser.
Vad kostar det att vara hyresvärd via MatchOffice.se?
Du kan välja mellan två betalningsmodeller:
  • Avräkning per uthyrning Det är gratis att upprätta annonser på MatchOffice. Du betalar enbart om MatchOffice hittar en hyresgäst som flyttar in i en av era lokaler. I sådana fall kostar det 12,5% av första årets grundhyra utan avdrag av rabatter eller trappstegsmodellen.
  • Mötesrum och Coworking MatchOffice erbjuder också att du kan betala per annons för mötesrum och coworking-lokaler. Det räknas per påbörjad månad och priset för en annons startar på 199kr/mån exkl. moms. Du kan se mer information i vår prisöversikt.
Hur aktiverar jag en annons?
Om det är er första annons ni skapar på MatchOffice ska vi godkänna och aktivera annonsen. Er annons blir aktiverad samma dag som ni lägger upp den. Har ni tidigare skapat annonser kan ni själv logga in och aktivera annonsen genom att ändra status till 'aktiv' för den enskilda lokalen.