arrow_upward

Sök efter lokal i hela Sverige

Open uri20140905 39 omyd2n

Arthur Katossky skriver doktorand-projekt om Lokalebasen.dk

22
aug
2014
Steen Uno
Danmarks uthyrningsportal för lediga företagslokaler är utpekat som forskningsprojekt i form av ett doktorand-projekt, efter att Lokalebasen.dks franska statistikexpert Arthur Katossky har fått grönt ljus att skriva om sin danska arbetsplats.

“Arthurs doktorand-projekt kommer att ge Lokalebasen en helt unik chans att professionalisera vårt företag på en ännu högre nivå,” säger VD Jakob Dalhoff – t.v. Lokalebasen.dks nya doktorand Arthur Katossky t.h.

 

Danmarks ledande uthyrningsportal godkänt som forskningsprojekt:

Lokalebasens fransman doktorerar om fastighetsmarknaden

 

Av Steen Uno

Danmarks uthyrningsportal för lediga företagslokaler är utpekat som forskningsprojekt i form av ett doktorand-projekt, efter att Lokalebasen.dks franska statistikexpert Arthur Katossky har fått grönt ljus att skriva om sin danska arbetsplats.

Arthur Katossky är född, uppvuxen och utbildad i Frankrike, där han har tagit en master på ett av de främsta franska universiteten för statistik ENSAI, och har varit anställd hos Lokalebasen.dk sedan början av året.

“Lokalebasen.dk och jag har från och med augusti ingått kontrakt på ett spännande treårigt doktorand-projekt, där jag i Danmarks Tekniska Universitets (DTU) datavetenskapliga avdelning och Copenhagen Business Schools (CBS) Finansinstitutions regi ska genomföra min forskarutbildning inom området statistik och tendenser på fastighetsmarknaden.

Först och främst ska jag generera ny kunskap på området, och jag gläder mig bland annat till att fördjupa mig i spännande teman som fastighetsmarknadens geografiska systematik, mönster och rörelser," säger Lokalebasens framtida doktorand.

Unik möjlighet

Doktorand-projektet är en forskarutbildning, som genomförs i ett samspel mellan den akademiska världen och näringslivet med sikte på att kunna rusta företag att tackla framtida utmaningar.

Doktoranden anställs på heltid i företaetg med normal avlönat arbete under alla tre år. Det privata företaget söker också stöd från Styrelsen för Forskning och Innovation under danska Vetenskapsdepartementet till projektet.

“För Lokalebasen blir Arthurs förestående doktorand-projekt en ganska unik möjlighet för att professionalisera vårt företag på en ännu högre nivå,” säger Jakob Dalhoff, VD på Lokalebasen.dk.

“Normalt sett så är det ju bara större företag med forskningsavdelningar så som Novo Nordisk som brukar ha doktorander knutna till sig. Det är därför med kolossal stolthet, glädje och förväntan, som vi ser fram emot detta intressanta forskningsprojekt.”

Jakob Dalhoff lovar, att Lokalebasen.dk löpande kommer att publicera nyheter och resultat från Arthur Katosskys kommande doktorandstudier.

 

<< Se alla nyheter