arrow_upward

Sök efter lokal i hela Sverige

Coworkingmatchofficereduced

Co-working effekten

07
nov
2016
Henny Bruhn-Möller
Eftersom företagen flyttar bort från arbetsbåsen till delade kontor, visar det att fenomenet coworking förändrar produktiviteten på arbetsplatsen.
07
nov
2016
Henny Bruhn-Möller

Hernnybyline

 

Problemet med den mänskliga boytan är att man inte vet om det kommer finnas tillräckligt med utrymme för alla män i världen, eller att veta vilken typ av lagring, cirkulation, märkning och klassificering av mänskliga faktorer som bör antas i en given situation för att uppnå ett givet slut. - Michel Foucault, Of Other Spaces.

Thomas Fokdal

Trender i arbetslivet kommer och går men coworking skiljer sig från andra. Det kan verka som om arbetarna spenderar mindre tid vid sina skrivbord i fokuserad arbetstid - något som de traditionella inte tycker om. Det har förändrat hur kontoren ser ut idag, konventionella skrivbord, utrymmen med sällskapsrum, espressobarer och sittsäckar.

Thomas Fokdal, ägare av Köpenhamn Windows och fastighets expert antyder "coworking är mer ett mentalt koncept än en fysisk kontorslösning ". Det är inte bara ett försök att få arbetarna att känna sig mer trendiga och bekväma, utan det har positiva och påtagliga effekter på produktiviteten och omsättningen.

Coworking, för Fokdal, är ett modernt sätt att tänka för kontorsarbetarna eftersom det stimulerar samarbete och korsbefruktning av idéer, istället för att sitta i individuella kontorsbås.

 

Omgivning och tid

Omgivningen vi befinner oss i när vi arbetar, som till exempel arkitekturen och inredningen, gör stor skillnad för på vilket sätt och i vilken takt vi kommer fram med nya idéer. 

En del av detta samarbete har skapats tack vare ökningen av internet, hävdar Fokdal. "Allt fler företag och organisationer begränsar inte längre sina innovationer inom sina egna väggar eller deras anställdas sammanlagda kompetens. De öppnar upp och involverar sina användare, icke-användare, kunder, leverantörer, partners och anställda för att samarbeta och skapa värdefulla lösningar för sina kunder.

"De kan inte skapa dessa lösningar på egen hand. Skapandet av värden har gått från att skapas inne på ett företag till omvärlden i samarbete med många olika aktörer."

"Detta steg mot kreativ utläggning och flexibelt arbete visar att det finns ett behov av nya typer av kontor som omfattar den nuvarande trenden som till stor del drivs genom samarbete och samhällen i form av co-levande, co-arbetande och co-skapande där lösningar utvecklas och skapas i nya delade samhällen av kunskap, insikter och idéer".

 

Flexibel arbetstid

De moderna kontoren måste återspegla den ökande trenden som kommit med Internet och nya arbetsvanor. Arbetare kanske föredrar att arbeta hemifrån, när dem reser, från ett annat kontor eller att ha konferens-samtal på vägen. Tjänster gillar NOHO, i Meatpacking District i Köpenhamn, arbetarna ska kunna förändra kontoren så att det passar deras behov och livsstil.

Företag som omfamnar effekten av den digitala världen kommer att bli mer anpassningsbara, hålla sina anställda lyckligare och öka produktiviteten.

En viktig del av coworking är begreppet överföring av idéer mellan arbetstagare, genom grupp brainstorming, nätverkande och samarbete. Detta kan ske lättare när kontorshotell erbjuder kommunala lounger, moderna mötesplatser, espressobarer och kaféer som förhindrar att anställda lämnar byggnaden vid lunchtid och förlorar möjligheten att utveckla sig själva och sitt arbete.

Där kontorshotell delas av mer än ett företag från olika sektorer, är coworking ännu mer värdefull, eftersom nya startups byter affärs tips, kreativa människor delar de senaste designer idéerna och Fintech företag förändrar hur vi ser på pengar och handel.

 

Produktivitet och lycka

Fördelen för företag att spendera kapital på regional utveckling av coworking-vänliga kontor är tvåfaldig. För det första, de skapar vad Fokdal kallar "kunskapsdelnings baser", där nya lösningar på gamla problem skapas genom samarbete.

"Coworking är definitivt fördelaktigt för små företag, som på grund av bristande resurser inte vill ha sitt eget kontor eller ha all kompetens i företaget", säger han.

Bevis tyder på att anställda som tillbringar mer tid att dela problem, arbetar tillsammans och använder sig av gemensamma utrymme föredrar sitt arbete och är lyckligare. Naturligtvis borde detta vara något som uppmuntras till förmån för arbetarna själva, men det driver också upp produktiviteten, vilket gör att de anställda blir mer ivriga att nå sina mål.

 

Blickar framåt

I framtiden är det troligt att coworking kommer att fortsätta att forma hur anställningen inom kunskaps- och tjänstesektorerna ser ut och känns.

"Det finns ingen tvekan om att tillväxten av kontorssegmentet återfinns i olika kloner av delade kontors byggnader. Oavsett om det är coworking, ett kontorshotell eller något däremellan. Det är här behoven ligger i framtiden. Och det kommer att vara på bekostnad av de traditionella kontorslösningarna  ", säger Thomas Fokdal.

Eftersom Internet fortsätter att forma våra liv, anställda blir mer flexibla och produktiviteten fortsätter att öka, kommer framgångsrika företag att ha färre kontorsbås och fler delade kontor. Trenden är ovanlig, men det är framgångsrikt och de smartaste företagen kommer att följa den.

 

Läs mer om Co-working:

Allwork

<< Se alla nyheter
Våra medlemskap
  • MatchOffice medlemslogotyp trustpilot.svg
  • MatchOffice medlemslogotyp googlestreetview.svg
  • MatchOffice medlemslogotyp copyrighted.svg
Ella chatHjälp
Behöver du hjälp?close
arrow_backTillbaks
Hur beställer jag information?
Först ska du fylla i formuläret ”få priser och information” med ditt namn, företagsnamn, telefonnummer, samt e-postadress. Du kan även lägga till en eventuell kommentar. När du har fyllt i alla uppgifter klickar du på kappen ”få information och pris”. Därefter tar det ca. fem minuter innan du mottar din order via e-post.
Hur får jag automatiskt information om lokaler som uppfyller mina kriterier?
Du kan automatisk bli uppdaterad och få skickat lokaler som passar dina kriterier genom att skapa ensökagent. Då skickas ett e-postmeddelande så fort lokaler som matchar blir aktiva på MatchOffice.se.
Hur tar jag bort min sökagent?
Du kan alltid avanmäla dinsökagent. Detta görs genom att trycka på länken nederst, i det e-post meddelande du har mottagit, där det står att du kan ta bort sökagenten. Du kan alltid upprätta en ny sökagent.
Hur får jag upp mina lokaler på MatchOffice.se?
Först måste du upprätta dig som hyresvärd. Det kan du göra via följande länkBli uthyrare. Därefter kan du skapa dina annonser.
Vad kostar det att vara hyresvärd via MatchOffice.se?
Du kan välja mellan två betalningsmodeller:
  • Avräkning per uthyrning Det är gratis att upprätta annonser på MatchOffice. Du betalar enbart om MatchOffice hittar en hyresgäst som flyttar in i en av era lokaler. I sådana fall kostar det 12,5% av första årets grundhyra utan avdrag av rabatter eller trappstegsmodellen.
  • Mötesrum och Coworking MatchOffice erbjuder också att du kan betala per annons för mötesrum och coworking-lokaler. Det räknas per påbörjad månad och priset för en annons startar på 199kr/mån exkl. moms. Du kan se mer information i vår prisöversikt.
Hur aktiverar jag en annons?
Om det är er första annons ni skapar på MatchOffice ska vi godkänna och aktivera annonsen. Er annons blir aktiverad samma dag som ni lägger upp den. Har ni tidigare skapat annonser kan ni själv logga in och aktivera annonsen genom att ändra status till 'aktiv' för den enskilda lokalen.