arrow_upward

Sök efter lokal i hela Sverige

Hyr coworking

Coworking för endast kvinnor – den nya trenden på kontorsmarknaden

18
maj
2018
Emma Fjäder
År 2016 öppnades det första coworking utrymmet menat för endast kvinnor, då The Wing invigde sitt ”For Women Only”- coworking kontor i New York. Sedan dess har man öppnat coworking utrymmen för kvinnor runtom i världen och dessa har vuxit till en ny trend på marknaden för lokaler.
18
maj
2018
Emma Fjäder

Företaget The Wing, som erbjuder coworking lokaler, öppnade de första arbetsutrymmena för enbart kvinnor år 2016 i New Yorks Flatiron-byggnad. Efter detta har The Wing öppnat ”Only for Women”- coworking utrymmen i bl.a. SoHo, Brooklyn och Washington DC. Nästa steg är att expandera till San Fransisco, Los Angeles och London. 

The Wing var det första, men inte längre det enda, företaget som erbjuder coworking utrymmen menade för enbart kvinnor. Kvinnoföretagare och freelancers är nu många coworking-företags främsta målgrupp. 

 

Gemenskap för endast kvinnor

I många storstäder runtom i världen har man öppnat eller planerar att öppna coworking utrymmen, som erbjuder arbetsplatser för kvinnoföretagare. Only for Women- konceptet ser ut att vara ett nytt framgångskoncept som många coworking-företag vill följa. 

”Vår mission är att skapa utrymmen och möjligheter för kvinnor där det kan verkställa sina egna målsättningar och tillsammans skapa starka nätverk”, berättar Audrey Gelman, grundare och VD för Wing Co. 

 

 

                  The Wing i New York var det första coworking utrymmet menat för endast kvinnor.

 

Utrymmen som motsvarar kvinnornas önskemål

Kontors- och coworking lokalerna för kvinnor lägger vikt vid tjänster som är viktiga för kvinnor. Utrymmena erbjuder omfattande faciliteter där det finns platser för ammande mammor, skötrum för barn, samt bibliotek där man har samlat böcker skrivna av olika kvinnoförfattare och -konstnärer. 

Utrymmenas inredning och tjänster är speciellt designade för att motsvara det som kvinnorna vill ha på sin arbetsplats. Vissa utrymmen erbjuder möjlighet för mentorskap och workshops, vilka har som syfte att hjälpa kvinnor tackla de utmaningar de möter i företagsvärlden. 

Efter att The Wing 2016 öppnade sitt första coworking utrymme för bara kvinnor, har redan över 18 000 kvinnor sökt om medlemskap. Bland medlemmarna finns även kända amerikanska kvinnoföretagare, -författare och -konstnärer. 

 

Gemenskapen som drivkraft för företagande

”Det är sant att kvinnor bemöter mera utmaningar och hinder i arbetslivet jämfört med män. Det kan vara lättare att tala om dessa utmaningar och få stöd i hur man kan överkomma dem i en gemenskap där det bara finns kvinnor”, konstaterar Stacy Taubman, som har öppnat coworking utrymmet Rise Collaborative Workspace i St. Louis, USA. 

Förra hösten öppnade Blooms i London sitt första coworking utrymme riktad för kvinnor. Utrymmet var det första av sitt slag i staden. Även i Uppsala öppnade man förra året ett likadant koncept. Utrymmet, vid namnet ”Hera Hub” har redan 30 stadigvarande medlemmar. 

 

"Hera Hub är en gemenskap endast för kvinnor", säger Sophia W. Renemar, som planerar att expandera Sveriges första   gemenskap för kvinnoföretagande till resten av landet. 


”Kvinnor har ofta blivit utanför gemenskaper och system menade för män och vi ville skapa någonting som bara är till för kvinnor”, berättar Sophia W. Renemar, som är en av Hera Hubs grundare. Renemar planerar även att öppna Hera Hub- utrymmen i Stockholm och andra större svenska städer under de kommande åren.  

I Tyskland har man öppnat Femininjas, som också är ett coworking koncept för kvinnor. Man planerar att utrymmet, som öppnades i början av 2018, skall bli en nationell Only for Women Coworking-kedja. Trenden för öppnandet av coworking utrymmen för kvinnor ser inte ut att sakta ned och vi lär få se många fler utrymmen av samma slag i framtiden. 

 

Läs mera: 

Blooms is the First Coworking Space for Female Founders

Co-working & Communicty Designed for Women 

5 of the Best Women's Coworking Spaces 

 

<< Se alla nyheter
Behöver du hjälp?keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up
Hur beställer jag information?
Först ska du fylla i formuläret ”få priser och information” med ditt namn, företagsnamn, telefonnummer, samt e-postadress. Du kan även lägga till en eventuell kommentar. När du har fyllt i alla uppgifter klickar du på kappen ”få information och pris”. Därefter tar det ca. fem minuter innan du mottar din order via e-post.
Hur får jag automatiskt information om lokaler som uppfyller mina kriterier?
Du kan automatisk bli uppdaterad och få skickat lokaler som passar dina kriterier genom att skapa ensökprofil. Då skickas ett e-postmeddelande så fort lokaler som matchar blir aktiva på MatchOffice.se.
Hur tar jag bort min sökprofil?
Du kan alltid avanmäla din sökprofil. Detta görs genom att trycka på länken nederst, i det e-post meddelande du har mottagit, där det står att du kan ta bort sökprofilen. Du kan alltid upprätta en ny sökprofil.
Hur får jag upp mina lokaler på MatchOffice.se?
Först måste du upprätta dig som hyresvärd. Det kan du göra via följande länkBli uthyrare. Därefter kan du skapa dina annonser.
Vad kostar det att vara hyresvärd via MatchOffice.se?
Du kan välja mellan två betalningsmodeller:
  • Avräkning per uthyrning Det är gratis att upprätta annonser på MatchOffice. Du betalar enbart om MatchOffice hittar en hyresgäst som flyttar in i en av era lokaler. I sådana fall kostar det 12,5% av första årets grundhyra utan avdrag av rabatter eller trappstegsmodellen.
  • Mötesrum och Coworking MatchOffice erbjuder också att du kan betala per annons för mötesrum och coworking-lokaler. Det räknas per påbörjad månad och priset för en annons startar på 199kr/mån exkl. moms. Du kan se mer information i vår prisöversikt.
Hur aktiverar jag en annons?
Om det är er första annons ni skapar på MatchOffice ska vi godkänna och aktivera annonsen. Er annons blir aktiverad samma dag som ni lägger upp den. Har ni tidigare skapat annonser kan ni själv logga in och aktivera annonsen genom att ändra status till 'aktiv' för den enskilda lokalen.
< Tillbaks