arrow_upward

Sök efter lokal i hela Sverige

Open uri20140905 39 1p9t8vf reduced

Danske grundaren av Lokalbasen.se, Jakob Dalhoff, fyller 40 år idag

01
maj
2013
Steen Uno
Jakob Dalhoff, Hellerup, cand. merc. FIR, VD för DN Erhverv A/S och Lokalebasen.dk A/S, fyller 40 år onsdag 1 maj.
01
maj
2013
Steen Uno

Av Steen Uno

Jakob Dalhoff, Hellerup, cand. merc. FIR, VD för DN Erhverv A/S och Lokalebasen.dk A/S, fyller 40 år onsdag 1 maj.

På ganska få år har den driftige, inkarnerande entreprenören och eldsjälen vid siden av sin företagsmäklarverksamhet DN Erhverv A/S ´revolutionerat´ den danska företagsuthyrningsmarknaden genom att bygga upp, utveckla och exponera två av branschens idag allra starkaste varumärken, webportalerna MatchOffice.com och Lokalebasen.dk.

Uppvuxen i Hørsholm och son till den tidigare Horisont DR-journalisten Peter Dalhoff-Nielsen och lärarinnan Margrethe Høgsbro märktes hans företags- och driftsättargener snart av, då han som 14-åring bl.a. fick lov att använda sina besparingar till att spekulera i värdepapper.

Redan under studierna på Handelshögskolan, där han på sidan om läste till fastighetsmäklare och värderingsman i MDE, visste Jakob Dalhoff, att hans försörjning framöver med säkerhet skulle ta form som självständig.

För att skaffa sig viktig erfarenhet samt det nödvändiga nätverket var första steget mellanstationerna Chr. Hjorth Erhvervsejendomme samt investeringsrådgivnings-firman CB Richard Ellis.

Med sin Hellerup-lägenhet som bas kände den unge entreprenören sig efter blott två år redo att ta det riskabla steget som självständig, och grundade DN Erhverv och kunde efter åtta månaders otålig kamp slutligen höja armarna i luften och fira försäljningen av sin första fastighet.

Idén till den idag världsomspännande verksamheten MatchOffice.com kom från den då ganska unge framväxande nischfirman www.kontorfaellesskaber.dk.

Det blev början på en lyckad start och en grundsten till Lokalebasen.dk, som idag är Danmarks ledande webbportal och digitala marknadsplats för lediga företagslokaler, lediga kontorlokaler m.m. Lokalebasen.dk etablerade 2012 sin ny svenska systerportal Lokalbasen.se.

Insikt, överblick och timing – förmåga till att handla och helst igår, när det är nödvändigt – samt förkärlek till företagsamhet och uppmärksamhet på detaljer kännetecknar 40 års firares dagliga roll som ledare i den livliga företagarandan i lokalerna på Strandvejs-Brugsen i Hellerup.

Ingen utmaning är för liten att för att bli tagen på allvar och underkastad noga professionell _ tillsyn_ och know how, om han kan urskilja företagsmässig idé, förnuft och innovativ potential i den.

Vanan trogen skulle det inte falla Jakob Dalhoff in att ta varken hel eller delvis ledigt 1 maj – heller inte själv om en röd dag råkat falla in precis på denna arbetsdag på Hellerup-kontoret.

Men bra källor innanför väggarna vet, att den gästfria eld- och entreprenörsjälen har planer på att bjuda på läckerheter från Lagkagehuset och kanske ett litet glas, om och så visst gratulanter skulle kika förbi Strandvejen 171, 1, 2900 Hellerup från kl. 15 och vara med till att göra hans röda födelsedags-onsdag 1 maj 2013 ännu festligare.

 

Jakob Dalhoff-Nielsen

●Född 1 maj 1973.

●Karriär

1996: Köp av fyra bostads hyresfastigheter.

2000-01: Auktorisering som Fastighetsmäklare och värderingsman.

2001: Masterexamen i Finansiering och Redovisning.

2003: Grundar DN Erhverv A/S.

2004: Grundar MatchOffice ApS (2007: Expansion i Europa. 2009: Resten av världen).

2008: Lokalebasen.dk A/S.

●Som 23–åring köpte Jakob Dalhoff 1996 sina första hyresfastigheter.

●I 2003 startade han DN Erhverv och fick sin första medarbetare. Idag sysselsätter hans tre verksamheter 20 personer.

●I 2009 lanserade han den första version av Lokalebasen.dk.

●Det överträffade alla förväntningar med 278 uthyrningar under 2010, 562 under 2011 och 707 under 2012.

●Matchoffice.com blev grundades 2005, och är idag representerat i 86 länder och utvecklas hela tiden.

●DN Erhverv A/S sålde under 2012 företagsfastigheter i Storköpenhamn för över en halv miljard danska kronor.

●Sedan 2009 medlem av Byggesocietetets forretningsudvalg.

 

<< Se alla nyheter
Våra medlemskap
  • MatchOffice medlemslogotyp trustpilot.svg
  • MatchOffice medlemslogotyp googlestreetview.svg
  • MatchOffice medlemslogotyp copyrighted.svg
Ella chatHjälp
Behöver du hjälp?close
arrow_backTillbaks
Hur beställer jag information?
Först ska du fylla i formuläret ”få priser och information” med ditt namn, företagsnamn, telefonnummer, samt e-postadress. Du kan även lägga till en eventuell kommentar. När du har fyllt i alla uppgifter klickar du på kappen ”få information och pris”. Därefter tar det ca. fem minuter innan du mottar din order via e-post.
Hur får jag automatiskt information om lokaler som uppfyller mina kriterier?
Du kan automatisk bli uppdaterad och få skickat lokaler som passar dina kriterier genom att skapa ensökagent. Då skickas ett e-postmeddelande så fort lokaler som matchar blir aktiva på MatchOffice.se.
Hur tar jag bort min sökagent?
Du kan alltid avanmäla dinsökagent. Detta görs genom att trycka på länken nederst, i det e-post meddelande du har mottagit, där det står att du kan ta bort sökagenten. Du kan alltid upprätta en ny sökagent.
Hur får jag upp mina lokaler på MatchOffice.se?
Först måste du upprätta dig som hyresvärd. Det kan du göra via följande länkBli uthyrare. Därefter kan du skapa dina annonser.
Vad kostar det att vara hyresvärd via MatchOffice.se?
Du kan välja mellan två betalningsmodeller:
  • Avräkning per uthyrning Det är gratis att upprätta annonser på MatchOffice. Du betalar enbart om MatchOffice hittar en hyresgäst som flyttar in i en av era lokaler. I sådana fall kostar det 12,5% av första årets grundhyra utan avdrag av rabatter eller trappstegsmodellen.
  • Mötesrum och Coworking MatchOffice erbjuder också att du kan betala per annons för mötesrum och coworking-lokaler. Det räknas per påbörjad månad och priset för en annons startar på 199kr/mån exkl. moms. Du kan se mer information i vår prisöversikt.
Hur aktiverar jag en annons?
Om det är er första annons ni skapar på MatchOffice ska vi godkänna och aktivera annonsen. Er annons blir aktiverad samma dag som ni lägger upp den. Har ni tidigare skapat annonser kan ni själv logga in och aktivera annonsen genom att ändra status till 'aktiv' för den enskilda lokalen.