arrow_upward

Sök efter lokal i hela Sverige

Hov kontor artikel

Efterfrågan på kontorshotell stiger avsevärt

18
dec
2014
Anne-Kathrine Utzon
Ett stigande antal företag leder till en ökad efterfrågan på kontorshotell. Något Lokalbasens systerverksamhet MatchOffice tydligt har märkt.

Marknaden för kontorshotell  växer kraftigt på grund av en explosiv ökning av antalet företag. Något som kommer att leda till en väsentlig ökning av efterfrågan på kontorshotell de kommande åren är enligt DTZ rapporten ”The Coworking Revolution”.

Rapporten har främst analyserat den brittiska marknaden, men trenden är bredare. Det är något Sveriges ledande portal för lediga kontorshotell klart instämma.

”Det senaste året har vi upplevt en markant ökning i antalet exklusiva och professionella kontorshotell, vilket jag tycker är fantastiskt”, säger Hauke Haas, direktör på MatchOffice.

”Det är  något vi särskilt har märkt på mängden förfrågningar vi har fått på kontorshotell tvärs över landsgränserna.”

 

Bra lösning för små företag

Kontorshotell ger möjlighet att hyra ett slutet kontor. Det ger dessutom möjlighet att hyra sig in i en öppen kontorsmiljö där man delar kontor med andra företag. Det ger företag en unik möjlighet för gemenskap och gemensamma faciliteter såsom reception, personalmatsalar och mötesrum. 

Något Hauke Haas ser som en värdefull lösning för mindre företag.

”Genom att hyra sig in i ett kontorshotell kan mindre företag undgå att förpliktiga sig till traditionella hyresvillkor. Det innebär att det är billigare i drift per månad i de flesta fall, och man kan spara pengar samt komma i gång direkt med verksamheten. Företag slipper även mängden administrativt arbete”, säger Hauke Haas och fortsätter:

”Dessutom behöver de inte bekymra sig om saker som rengöring och inredning, eftersom allt ingår i priset. På MatchOffice är vi glada att kunna ge mindre företag denna möjlighet och hjälpa dem att hitta den arbetsplats, som matchar deras behov”.

 

På MatchOffices svenska hemsida: allakontorshotell.se, kan du hitta Sveriges största utbud av kontorshotell.

 

 

 

<< Se alla nyheter