arrow_upward

Sök efter lokal i hela Sverige

Joe pine artikelreduced

Kontorshotell har fått stort potential och popularitet

17
nov
2015
Anne-Kathrine Utzon
Kontorshotell ökar sin omsättning och samtidigt skapar mervärde för inhyrda företag genom en rad olika upplevelse verktyg från upplevelseekonomin.
17
nov
2015
Anne-Kathrine Utzon

Byline


”Det finns en generell tendens för att varor och tjänster blir commoditizied och därmed handelsvaror, där folk endast köper varor utifrån pris." 

"För att du som verksamhet ska kunna öka din omsättning och samtidigt skapa ett högt värde för dina användare, är det viktigt att du differentierar dig från dina konkurrenter. Något du kan göra genom att använda verktyg från upplevelsesekonomin.” 

Detta tydliggjorde den världskända, omtalande författaren och gurun för upplevelseekonomi Joe Pine, då han höll en workshop för MatchOffices exklusiva seminar i Amsterdam, den 19 oktober. 

 

Se videon med Joe Pine, som talar om kontorshotellens potential för att skapa ramen för upplevelser.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


'Välspenderad tid'

Enligt Joe Pine är det tre sätt på vilka kontorshotell kan differentiera sig. Det första sättet är genom att vara innovativt och komma upp med nya och extra tjänster, som andra kontorshotell inte erbjuder.

Det andra rådet är att anpassa tjänsterna till den enskilda hyresgästen eller verksamheten. Man vill på detta sätt göra sina tjänster mer personliga och därmed stärka sitt band med kunderna. Det kräver dock, att man känner sina kunders personliga behov och spenderar tid på att sätta sig i deras plats.

Det tredje rådet är att gå utanför att endast vara en tjänsteverksamhet och istället iscensätta upplevelser för sina hyresgäster. Någon man särskilt kan göra genom att stimulera folks sinnen. Det handlar alltså om att sätta grund för en upplevelse, så att ens hyresgäst kommer att minnas upplevelsen positivt. Det du levererar är alltså - “Välspenderad tid”.

”Dina hyresgäster ska värdesätta den tid de har använt till deras kontor. Det är inte endast hyresgäster som betalar för de aktiviteter de får. De betalar för en god tidsförbrukning. Det handlar alltså om att du ska hjälpa dem att bli bättre på det, det de gör. Exempelvis bli mer innovativa, effektiva eller något helt annat.”

"Kontorshotell har ett stort potential, då deras kunder redan tillbringar mycket av deras tid på deras kontorshotell," berättade Joe Pine. 

 

Läs mer om upplevelsesekonomi:  
Gör arbetsplatsen uppfångande och få bättre resultat

 

 

 

<< Se alla nyheter
Våra medlemskap
  • MatchOffice medlemslogotyp trustpilot.svg
  • MatchOffice medlemslogotyp googlestreetview.svg
  • MatchOffice medlemslogotyp copyrighted.svg
Ella chatHjälp
Behöver du hjälp?close
arrow_backTillbaks
Hur beställer jag information?
Först ska du fylla i formuläret ”få priser och information” med ditt namn, företagsnamn, telefonnummer, samt e-postadress. Du kan även lägga till en eventuell kommentar. När du har fyllt i alla uppgifter klickar du på kappen ”få information och pris”. Därefter tar det ca. fem minuter innan du mottar din order via e-post.
Hur får jag automatiskt information om lokaler som uppfyller mina kriterier?
Du kan automatisk bli uppdaterad och få skickat lokaler som passar dina kriterier genom att skapa ensökagent. Då skickas ett e-postmeddelande så fort lokaler som matchar blir aktiva på MatchOffice.se.
Hur tar jag bort min sökagent?
Du kan alltid avanmäla dinsökagent. Detta görs genom att trycka på länken nederst, i det e-post meddelande du har mottagit, där det står att du kan ta bort sökagenten. Du kan alltid upprätta en ny sökagent.
Hur får jag upp mina lokaler på MatchOffice.se?
Först måste du upprätta dig som hyresvärd. Det kan du göra via följande länkBli uthyrare. Därefter kan du skapa dina annonser.
Vad kostar det att vara hyresvärd via MatchOffice.se?
Du kan välja mellan två betalningsmodeller:
  • Avräkning per uthyrning Det är gratis att upprätta annonser på MatchOffice. Du betalar enbart om MatchOffice hittar en hyresgäst som flyttar in i en av era lokaler. I sådana fall kostar det 12,5% av första årets grundhyra utan avdrag av rabatter eller trappstegsmodellen.
  • Mötesrum och Coworking MatchOffice erbjuder också att du kan betala per annons för mötesrum och coworking-lokaler. Det räknas per påbörjad månad och priset för en annons startar på 199kr/mån exkl. moms. Du kan se mer information i vår prisöversikt.
Hur aktiverar jag en annons?
Om det är er första annons ni skapar på MatchOffice ska vi godkänna och aktivera annonsen. Er annons blir aktiverad samma dag som ni lägger upp den. Har ni tidigare skapat annonser kan ni själv logga in och aktivera annonsen genom att ändra status till 'aktiv' för den enskilda lokalen.