arrow_upward

Sök efter lokal i hela Sverige

Karolina til artikel

Lär känna Lokalbasen.ses polska medarbetare Karolina Szymbor

07
nov
2014
Anne-Kathrine Utzon
Träffa Lokalbasens medarbetare Karolina Szymbor, som med sitt polska moderspråk och mångsidiga arbetsprofil bidrar med något helt unikt till Lokalbasen.se och systerfirman Lokalebasen.dk
07
nov
2014
Anne-Kathrine Utzon

De stora svarta lockarna bildar en vacker ram runt hennes ansikte, och leendet kommer snabbt när hon kliver in i rummet. Hon börjar med att prata och hennes dialekt antyder på en uppväxt utanför Danmarks gränser.

Karolina Szymbor är 29 år gammal och född i en liten landsby i östra Polen. Med en kandidatnivå  i språk och litteraturvetenskap på sitt CV, valde hon år 2010 att flytta till Danmark för att utforska ny mark med sin polska pojkvän.

 

Mångsidig arbetsprofil

Till vardags hittas Karolina Szymbor på Aalborg University i Köpenhamn, där hon läser en kandidat i informationsvetenskap. En utbildning som går hand i hand med Karolinas studiejobb på Lokalebasen.

”Min kunskap om användarvänlighet från studierna, använder jag i mitt arbete. Jag lär mig ständigt nya saker genom mina studier som jag prövar på jobbet.  När jag till exempel arbetar med feedback från kunderna, har jag kunskap om det området. Jag går då till programmerarna, så vi på det sättet hela tiden kan förbättras”, säger hon.

Karolina utför en mängd arbetsuppgifter hos Lokalebasen. Uppgifter som både innehåller kundsupport, grafiska uppgifter, SEO och marknadsföring. Hon sköter också den danska Facebook-profilen och översätter texter från danska till polska. Att ha varierande arbetsuppgifter och kunna se resultat ger Karolina arbetsglädje.

”Jag får tillfredsställelse av att kunna hjälpa kunder som ringer in till oss. Jag hade en kund häromdagen som hade letat efter en lokal länge utan framgång. Jag märkte att han behövde dela sin frustration med någon och att jag kunde hjälpa honom hitta sin lokal gjorde min dag ännu bättre”, berättar hon med ett leende.

 

Polska som modersmål

Eftersom Lokalebsen.dk är verksamma på den polska marknaden, har Karolina en värdefull funktion då hon har en unik inblick i det polska språket, kulturen och värderingar.

”Jag har en annan synvinkel, eftersom jag kommer från en annan arbetskultur. I Polen har vi liksom i Danmark en rad oskrivna regler som måste följas när vi kommunicerar.”

”I Polen är det en oskriven regel att vara avståndstagande och ödmjuk när man kommunicerar med människor man inte känner. Skriver jag ett mail till någon från Polen, ska jag till exempel alltid benämna personen vid titel och efternamn, så personen inte blir förolämpad. Det finns en tydlig skillnad från Danmark”, säger hon.

Karolina Szymbor har bara bott i Danmark i fyra år men förstår och talar danska. Språket kan fortfarande ha sina hinder.

”Språket är en utmaning för mig och i vissa situationer kan jag ha svårt att hänga med. Jag kan dock märka att det finns utrymme på arbetsplatsen. Där arbetar människor från Bulgarien, Frankrike och Spanien, så det är rimligt att pröva dig fram och skifta mellan engelska om man inte hittar det rätta danska ordet för något”, säger hon.

 

Det måste hänga samman

På fritiden spelar Karolina badminton varje söndag i Svanemøllehallen, där hon lär känna många nya människor.

”Jag älskar att vara social och möta nya ansikten. I badminton är man ansvarig för ett område på bann men samarbete är en viktig del av spelet. Samarbete är grundläggande och också därför ett viktigt nyckelord hos Lokalebasen.”

Hon fortsätter:

”För mig är det mycket viktigt att allt vi gör här på Lokalebasen hänger samman, att vi delar kunskap och kompletterar varandra. Vi har alla våra arbetsområden men vi stöttar varandra och kan på så sätt bli ännu bättre. ”

 

 

<< Se alla nyheter
Våra medlemskap
  • MatchOffice medlemslogotyp trustpilot.svg
  • MatchOffice medlemslogotyp googlestreetview.svg
  • MatchOffice medlemslogotyp copyrighted.svg
Ella chatHjälp
Behöver du hjälp?close
arrow_backTillbaks
Hur beställer jag information?
Först ska du fylla i formuläret ”få priser och information” med ditt namn, företagsnamn, telefonnummer, samt e-postadress. Du kan även lägga till en eventuell kommentar. När du har fyllt i alla uppgifter klickar du på kappen ”få information och pris”. Därefter tar det ca. fem minuter innan du mottar din order via e-post.
Hur får jag automatiskt information om lokaler som uppfyller mina kriterier?
Du kan automatisk bli uppdaterad och få skickat lokaler som passar dina kriterier genom att skapa ensökagent. Då skickas ett e-postmeddelande så fort lokaler som matchar blir aktiva på MatchOffice.se.
Hur tar jag bort min sökagent?
Du kan alltid avanmäla dinsökagent. Detta görs genom att trycka på länken nederst, i det e-post meddelande du har mottagit, där det står att du kan ta bort sökagenten. Du kan alltid upprätta en ny sökagent.
Hur får jag upp mina lokaler på MatchOffice.se?
Först måste du upprätta dig som hyresvärd. Det kan du göra via följande länkBli uthyrare. Därefter kan du skapa dina annonser.
Vad kostar det att vara hyresvärd via MatchOffice.se?
Du kan välja mellan två betalningsmodeller:
  • Avräkning per uthyrning Det är gratis att upprätta annonser på MatchOffice. Du betalar enbart om MatchOffice hittar en hyresgäst som flyttar in i en av era lokaler. I sådana fall kostar det 12,5% av första årets grundhyra utan avdrag av rabatter eller trappstegsmodellen.
  • Mötesrum och Coworking MatchOffice erbjuder också att du kan betala per annons för mötesrum och coworking-lokaler. Det räknas per påbörjad månad och priset för en annons startar på 199kr/mån exkl. moms. Du kan se mer information i vår prisöversikt.
Hur aktiverar jag en annons?
Om det är er första annons ni skapar på MatchOffice ska vi godkänna och aktivera annonsen. Er annons blir aktiverad samma dag som ni lägger upp den. Har ni tidigare skapat annonser kan ni själv logga in och aktivera annonsen genom att ändra status till 'aktiv' för den enskilda lokalen.