arrow_upward

Sök efter lokal i hela Sverige

Sorthvid

Lokalbasen ansätter ny digital designpraktikant

30
jan
2015
Anne-Kathrine Utzon
Lokalbasen kommer att de tre närmaste månaderna att ha glada Daniel Kranker, som har i uppgift att göra om designen på hemsidan till förmån för Lokalbasens hyresvärdar.

Daniel Kranker studerar sin fjärde termin på Multimediadesign på University College Nordjylland i Aalborg, där han bland annat specialiserar sig i digitala medier och hemsidor. 

För Daniel, 24, har den Nordjyske lantliga idyllen bytts ut med Köpenhamns stadsliv. Han hittas bakom datorn på Lokalbasens kontor i Østerbro de kommande tre månaderna som digital designpraktikant.

”Nu ska jag börja med en forskningsprocess med datainsamling, det innebär intervjuer med våra hyresvärdar. Genom det får jag fram vilka konkreta behov uthyrarna har”, säger han och fortsätter:

”Utifrån det ska jag göra en ny design som kommer att göra vår backend mer användarvänligt, vilket alltså är den sida våra hyresvärdar använder. Dessutom har jag till uppgift att se till att den visuella identiteten återspeglas överallt – både på vår förstasida och backend." 

Arbetsuppgifterna han kommer utföra är i nära samarbete med Lokalbasens digitala designer Bo Vittrup och Thomas Ringling, som är product owner.

 

Nya utmaningar

Daniel har för några månader sedan återvänt från en månad på amerikansk mark, där han och hans studiekamrater gjorde ett utkast till en säkerhetsapp för Lego, som baserades på design och funktionalitet. En app som blev mycket uppskattad. Han ser nu fram emot nya utmaningar på Lokalbasen.

”Nu är jag igång med att samla mängder med data. Baserat på samlad data kan jag sedan skapa idéer om hur vi kan genomföra de åtgärder för att möta våra användares behov.”

”Jag är oerhört nöjd med denna utmanande uppgift och ser fram emot att komma igång och uppnå ett bra resultat, vilket i slutändan kommer att skapa mer värde för hyresvärdarna.”

 

Är du uthyrare hos Lokalbasen och har förslag på förbättringar på vår backend?

Då är du välkommen att kontakta osspå info@lokalbasen.se  eller 08-559 214 33

 

<< Se alla nyheter