arrow_upward

Sök efter lokal i hela Sverige

Ivs

Lokalebasen.dk lanserar en hjälpande hand för start-up´s

07
okt
2014
Henna Nielsen
Lokalebasen är klar med en ny och smart serviceportal, IVSstiftelse.dk, som ger entreprenörer och egenföretagare möjlighet att på ett billigt sätt skapa ett bolag inom bara två timmar.

 

Sedan 1 januari 2014 har det i Danmark varit möjligt att skapa och registrera ett ”entreprenörsföretag”, eller iværksætterselskab (IVS), vilket är detsamma som ett privat aktiebolag, ApS, men ett mycket billigare alternativ då kapitalkravet är minskat från 50 000 DKK till enbart en krona.

”En entreprenör är en företagsam och ivrig typ av människa som gärna vill agera snabbt – ja, för det mesta just här och nu.

Det är inte minst dessa otåliga och självständiga entusiaster som vi nu kommer att få träffa med vår nylanserade systerportal IVSstiftelse.dl”, säger Lokalebasens adm. Direktör Jakob Dalhoff.

”Vi erbjuder därför folk, som står redo att kasta sig ut som entreprenör, att beställa deras entreprenörsföretag, IVS, via vår nya hemsida och få ett organisationsnummer registrerat och utfärdat inom två timmar på vardagar.

Den kan vi lova eftersom vi förhandsregistrerar ditt IVS och kan tilldela dig ditt organisationsnummer efter du signerat med NemID.  På sås ätt kan du enkelt och bekvämt slippa besväret med allt pappersarbete”, tillägger Jakob Dalhoff

 

Hjälpande hand för start-up’s

Att du som företagare kan skapa en IVS för bara en krona betyder inte att bolaget kan nöja sig med det låga kapitalkravet. För entreprenörsföretag  är det ett krav att spara minst 25 procent av den årliga vinsten. Det sparandet ska fortsätta tills det når 50 000 DKK, som gör att ditt IVS omvandlas till en vanlig ApS.

”Den nya bolagsformen IVS är skapad och införd som en välkomnad hjälp för nystartade  pop-ups med spännande idéer som vill ha en kortare väg till sitt startskott”, säger Jakob Dalhoff.

 

På bara 10 dagar efter sin lansering av IVSstiftelse.dk är redan 15 företag registrerade.

Läs mer här och skapa ditt nya entreprenörsföretag på IVSstiftelse.dk

 

 

<< Se alla nyheter