arrow_upward

Sök efter lokal i hela Sverige

Microsoft lyngby

Microsoft öppnar nytt kontor i Köpenhamn med fokus på teknologi, effektivitet och trivsel

10
mar
2015
Steen Uno
Framtidens ca 900 anställda i Microsofts kommande kontor som invigdes i Köpenhamn i november 2015, kommer att kunna vara på jobbet med stro flexibilitet

Detta är en av de grundläggande idéerna bakom Microsoft koncernerns nya framtida kontor vid Lyngby Shopping Center i Köpenhamn. Byggnaden är spännande och baserad på reknologi, effektivitet och välbefinnande som för att den virtuella närvaron ska vara lika stark som den fysiska. 

Microsofts nya imponerande byggnad kommer att samla IT företagets nuvarande två danska kontor i Hellerup och Vedbæk.

I höst kommer 900 anställda därmed skryta med att sitta på inget mindre än framtidens arbetsplats - förutsatt natursligt vis att det överhuvudtget dyker upp.

Microsofts nya huvudkontor kommer faktiskt vara en arbetsplats med helt andra ramar änd e som vanligtvis förknippas med en dag på kontoret.

 

Ultimata ramar

"Vi håller på att skapa en btggnad, där det inte är absolut nödvändigt att varje anställd är på plats för att kunna arbeta.

Vi strävar efter att skapa den ultimata miljön för personlig produktivitet, innovation och välbefinnande i form av en flexibel byggnad där tekniken är tänkt ut från början. Allt från arkitektur till inredning kommer att säkerställa våra anställdas bästa möjliga förutsättningar för att kunna utföra sian arbetsuppgifter."

Det säger Thomas Schnegelsberg, avdelningschef på Microsoft och projektledare för den ambitiösa kontorskonstruktionen i Köpenhamn, till Berlingske Medias tema-tidning Framtidens Arbetsplats.

Han betonar att det från byggprojektets första spadtag har varit Microsofts "ganska vilda vision" attt ge företagets egna danska syn på framtiden för arbetet - med allt vad det innebär i form av konkreta tekniska alternativ och nya flexibla samarbetsformer. 

"I stort sett vill vi göra oss av med "nu åker jag till arbetet"-mentalitetet. Vår anledning till det är att det finns en start och ett slut på arbetet. På framtidens arbetsplats åker man nödvändigtvis inte längr till en viss palts för att arbeta", säger Thomas Schnegelsberg.

Läs mer om Microsofts nya danska huvudkontor här:

IT-gigantens bud på framtidens arbetsplats

Hitta lediga lokaler för ditt framtida kontor på lokalbasen.se

<< Se alla nyheter