arrow_upward

Sök efter lokal i hela Sverige

Mobil livestream

Mobil livestream - ditt företags nya marknadsföringskanal

23
jul
2015
Steen Uno
Mobil livestreaming med videos är dagslägets "new big thing" i sociala medier. Läs här varför och hur ditt företag kan fokusera skarpt på det heta marknadsföringsverktyget och dess oändliga möjligheter.

Steen_signatur

 

Innovativa företag av alla typer och storlekar är redan långt före när det gäller att identifiera och utnyttja möjligheterna i den digitala masskommunikationens senaste stora exponeringsuppenbarelse.

Via en mobiltjänst kan du med din smartphone streama snabbt och enkelt direkt från ditt företags intressanta händelser - presskonferenser, föreläsningar, produktpresentationer etc. 

Den privata "tv-sändning" från era aktuella event distribueras automatiskt via företagets Twitter-konto och kan utvecklas till att bli ännu mer central aktör och exponeringskanal för företagets digitala marknadsföring. 

Marknadsföringsexperter ser mobil livestreaming som ett idealiskt verktyg om du t.ex. vill ge ditt varumärke ett ansikte eller vill demonstrera att din verksamhet verkligen är på framkant med kundservice och kan dessutom vara mycket lämpligt för firmans Q&A aktiviteter. 

 

Meerkat och Periscope

Meerkat och Periscope heter de två nuvarande stora marknadsdominerande apps för video och livestreaming. Båda länkar direkt till Twitter och ger dina followers möjlighet att kommentera och gilla din streaming samt kontorollera hur många andra som också tittat.

Meerkat exponerade sin app under vårens stora SXSW konferens i Texas och kickstartade ett förnyat och närmst explosivt intresse för livestreaming apps. 

Twitter, som äger Periscope, följde upp omedelbar och lanserade sin egen app-version och fick enorm respons och succé. 

Efter du har laddat ner Meerkat eller Periscope och kopplat appen till ett Twitter-konto är ditt företag i princip redo att starta er mobil livestream.

Innan är det dock en bra idé att tänka igenom och formulera en strategi för hur ditt företag kan få det bästa värdet av din nya real time exponering - och hur ni omedelbart samt på lång sikt kan få en många möjliga intressenter att hitta och titta på er nya marknadsföringskanal. 

 

Så kommer ditt företag igång med mobil livestream:

SocialMediaExaminer.com: Meerkat or Periscope? How to Broadcast Video Via Mobile

 SocialMediaExaminer.com: 6 Ways to Use Live Streaming Video for Business

 

 

 

<< Se alla nyheter