arrow_upward

Sök efter lokal i hela Sverige

Trbies ak 01

Moderiktigt utseende men tribalaktigt tänkande

14
apr
2016
Anna von Sivers
Dagens traditionella kontor kommer att ersättas i framtiden och det tros att de inte kommer att finnas kvar inom femtio år från nu. Tanken bakom Tribes är att göra arbetet roligt igen i en lekplats för vuxna - ett modernt Tribes kontor.
14
apr
2016
Anna von Sivers

Byline

I en värld där företag förflyttar sig snabbt, där internetkunniga kunder och företag ansluts till varandra omedelbart och gör affärer inom några minuter, där BYOD och avslappnade atmosfärer dominerar men arbetarna samtidigt är angelägna om att ha koffein i kombination med inspirations drivna kontor, får företag såsom exempelvis Tribes försprång.

Tribes

I en diskussion med grundaren, Eduard Schaepman fick vi höra om hans unika vision om framtidens kontorsarbetande. "Jag förväntar mig att kontoren överhuvudtaget inte längre kommer att existera inom 50 år. Människor bestämmer hur de arbetar och vart de arbetar. Emellertid kommer den djupt rotade önskan om kommunikation och mänsklig kontakt, att leva kvar", säger han. Just därför, är Tribes verksamma i en rad olika typer av arbetsytor, såsom barer, espressobarer, bibliotekslounger och det nya Tribes caféet i Haag. Det är viktigt för deras kunder att deras kontor är så flexibla som de faktiskt är - och att de där kan köpa exakt det de behöver från sitt kontor utan ett det som kommer med traditionella kvadratmetersverksamheter. Schaepman förstår att, och har skapat en kedja av flexkontor som "inte tror på att endast erbjuda funktionella kvadratmeter".

Att gå genom ett Tribes kontor känns mindre som en plats där människor arbetar, och mer som en blandning mellan ett café, ett avslappnat men sofistikerat hotell och ett ytterst elegant hem. Rummen är luftiga och har trendiga möbler, med massor av stationära datorer, men även ett överflöd av soffbord, som frilansare och företags bigwigs både kan balansera sina espressokoppar och slimmade MacBooks på. Det som syns och är starkast är vad Tribes kallar för "den nomadiska tribe kulturen", och jag börjar själv inse att namnet på verksamheten är mer än en annan vanlig referens för hipster kultur. Mötesrum och andra rum har Tribes teman - Masi Mara, Maori med fler - som sträcker ut en hand till Schaepmans idé om en ny generation av affärsmän och företagare som är "mer vana vid att ansluta sig (såväl online som offline) och flytta inom en specifik social miljö".

 

Inredning som inte är traditionellt arbetssäker

Kontorsbyggnaden sprider ut sig på flera våningar, men med separerade segment och möbler i en artisanal stil. Det finns ingen typisk vattenkylare; denna har ersatts med både en fullt funktionellt café och bar, där affärsmänniskor från olika företag kan luta sig tillbaka och korsbefrukta. Det finns definitivt en känsla av att människor inte har sina egna skrivbord - hela området är öppet för alla. Trevlig personal hälsar folk välkomna vid ankomsten och erbjuder kaffe, och ett överflöd av kopiatorer och annan IT-utrustning som gömmer sig bakom blad och andra atmosfäriska installationer. Detta känns inte alls som en arbetsplats; det känns som en riktig lekplats, en lekplats för vuxna.

 

Foto Tribes

 

Prissättning som passar nomaderna

Tribes har lärt sig av andras framgång, bland annat från on-demand tjänster erbjudna av tech unicorns så som Uber och Airbnb, och har ett nytt och innovativt sätt att verkställa kunders specifika behov på. Istället för att erbjuda en traditionell månadsbetalning för kontorsrum, erbjuder Tribes “medlemmar” som har tillgång till olika nivåer av kontorsfunktioner, från endast företagsadress med sporadiska mötesplatser (Det virtuella kontoret) till heltids arbetskontor med tillgång till gym (Arbetsrum). Mixen av olika businessmänniskor på ett och samma ställe - i Tribes caféet eller flexkontoret - skapar en chans att möta varandra, som Schaepman tror är avgörande för innovation och för företagens framgång. "I nomadiska stam kulturer, fanns det ingen förberedelse. Det fanns mycket mer utrymme för spontanitet", säger han. "Och jag tror verkligen att spontanitet är en viktig ingrediens för att skapa meningsfulla kontakter."

tänk tribalaktig

On-demand kontoret 

Centralt i Tribes framgång och i att generera intäkter från medlemskap som har plöjts upp till investeringar i nya kontor runtom i Nederländerna och Belgien, har varit deras digitala

Tribes kontorshotell

marknadsföringsstrategi. Företaget använder en attraktiv hemsida, med en framgången digital visning av ett av sina kontor, som accentuerar stora utrymmen och deras stil och design. På webbplatsen finns också information om olika planer och medlemskapstyper som kunderna kan köpa, liksom information om de olika "stilarna" för arbetsplatserna, såsom exempelvis det senaste tillskottet, caféet i Haag. Långt ifrån de få dåligt upplösta bilderna av ett dammigt kontor som sannolikt inte kommer att framkalla några verkliga visningar, innebär sidan att konsumenterna kan navigera från sina egna hem och ansluta sig till att använda flera Tribes platser.

Fördelarna med ett kontorshotell jämfört med traditionella kontor, visar med hjälp av en grafisk ikon upp över 25 Tribes "tjänster, såsom exempelvis sko reparations tjänster, ett gym och en “bibliotekslounge” . Det är den perfekta kombinationen av påhittighet och samtidigt en extrem funktionalitet.

Mot framtiden

Det finns just nu över 1000 Tribes medlemmar, de flesta av dessa är frilansare som som använder sig av kontoren och anläggningarna när de behöver dem, men företaget vill expandera. Företagets ambitioner är att ersätta traditionella kontor som de inte tror kommer att finnas kvar inom femtio år från nu. Som innebär över 2000 arbetsytor för medlemmar i över 100 länder, ett mål som de i denna takt, mycket väl kan uppnå. Under tiden, kommer de att arbeta på ett etappmål: "vi vill göra arbetet roligt igen", säger Schaepman.

 

Besök Tribes hemsida

 
<< Se alla nyheter
Våra medlemskap
  • MatchOffice medlemslogotyp trustpilot.svg
  • MatchOffice medlemslogotyp googlestreetview.svg
  • MatchOffice medlemslogotyp copyrighted.svg
Ella chatHjälp
Behöver du hjälp?close
arrow_backTillbaks
Hur beställer jag information?
Först ska du fylla i formuläret ”få priser och information” med ditt namn, företagsnamn, telefonnummer, samt e-postadress. Du kan även lägga till en eventuell kommentar. När du har fyllt i alla uppgifter klickar du på kappen ”få information och pris”. Därefter tar det ca. fem minuter innan du mottar din order via e-post.
Hur får jag automatiskt information om lokaler som uppfyller mina kriterier?
Du kan automatisk bli uppdaterad och få skickat lokaler som passar dina kriterier genom att skapa ensökagent. Då skickas ett e-postmeddelande så fort lokaler som matchar blir aktiva på MatchOffice.se.
Hur tar jag bort min sökagent?
Du kan alltid avanmäla dinsökagent. Detta görs genom att trycka på länken nederst, i det e-post meddelande du har mottagit, där det står att du kan ta bort sökagenten. Du kan alltid upprätta en ny sökagent.
Hur får jag upp mina lokaler på MatchOffice.se?
Först måste du upprätta dig som hyresvärd. Det kan du göra via följande länkBli uthyrare. Därefter kan du skapa dina annonser.
Vad kostar det att vara hyresvärd via MatchOffice.se?
Du kan välja mellan två betalningsmodeller:
  • Avräkning per uthyrning Det är gratis att upprätta annonser på MatchOffice. Du betalar enbart om MatchOffice hittar en hyresgäst som flyttar in i en av era lokaler. I sådana fall kostar det 12,5% av första årets grundhyra utan avdrag av rabatter eller trappstegsmodellen.
  • Mötesrum och Coworking MatchOffice erbjuder också att du kan betala per annons för mötesrum och coworking-lokaler. Det räknas per påbörjad månad och priset för en annons startar på 199kr/mån exkl. moms. Du kan se mer information i vår prisöversikt.
Hur aktiverar jag en annons?
Om det är er första annons ni skapar på MatchOffice ska vi godkänna och aktivera annonsen. Er annons blir aktiverad samma dag som ni lägger upp den. Har ni tidigare skapat annonser kan ni själv logga in och aktivera annonsen genom att ändra status till 'aktiv' för den enskilda lokalen.