arrow_upward

Sök efter lokal i hela Sverige

Malm  live 2

Nu öppnar Malmö Live - ett nytt exklusivt konference- och företagscentrum

17
apr
2015
Steen Uno
Efter tre års byggande är Malmös nya mötesplats, det dansk-designade Malmö Live, nu redo att öppna dörrarna till sitt framtida kontorshus, hotell, konferens- och affärscenter - som bl.a. Dorte Mandrups Arkitekter utformat.

Malmös nya stora attraktion Malmö Live är byggd i Öresundsstadens hjärta, endast 500 meter från Centralstationen, och öppnar den 2 maj 2015. Den officiella invigningen av den danskt deisgnade fastigheten kommer ske den 4 juni. 

Förutom Mandrup har Schmidt/Hammer/Lassen designat koncert-, kongress- och hotellbyggnaden medans Vandkusten och Johan Celsing står bakom två bostadshus. 

Utöver de 10 000 m² stora kontorshuset rymmer Malmö Live totalt 90 000m m² med stadens nya koncerthus med 1600 sittplatser, en internationell konferenshall med 1500 sittplatser, ett hotell med 444 rum, 158 lägenheter, butiker, caféer och restauranger. 

"Malmö Live är den nya pulserande kultur- och mötesplatsen i Malmö - en levande stadsdel där många olika aktiviteter befolkar området vod olika tidspunkter av dygnet.

Med sitt utmärkta läge nära både stationen och den gamla stadskärnan blir Malmö Live en stor möjlighet för även företagare och kommer i allmänhet att ge Malmö ett internationellt lyft", säger Sofia Ekerlund, marknadschef på Skanska AB.

 

Design som mantra

Som entreprenör har Skanska fokuserat på att skapa ett uppdaterat kontorshus med skarpt fokus på sammanhang, design och funktion. Dessutom är fastigheten pre-certifierat enligt marknadens högsta krav på hållbarhet (LEED Plantinum och EU Green Building).

Designen har speciellt varit en övergripande mantra för hela Malmö Live projektet - för byggnaden såväl som för den yttre miljön.

"Det är vår vision att kontorslokalerna kommer till att locka framgångsrika företag. Här kommer de ha alla förutsättningar att fokusera på kärnan i sin berksamhet, rekrytera de bästa medarbetarna och i allmännhet stärka sin kultur och varumärke.

Kontorsbyggnaden är en unik fastighet med en fasad som försäkrar hyresgästerna en helt fantastisk utsikt till den puls som kommer att röra sig på Malmö Lives torg", säger Sofia Ekerlund.

Ungefär hälften av de attraktiva kontorslokalerna är redan uthyrda och resten förväntas fyllas när de första hyresgästerna flyttar in i juni. 

 

Byggdesign för många miljarder

Malmö Live är utformad som ett stort hus utan traditionell fram- eller baksida, som tvärtom är öppen i all riktningar. Innanför dörrarna hänger de många sektionerna samman av en gemensam foajé och nås från alla sidor som ett kulturellt centrum med utställningar, jazzmusik och andra arrangemang, caféer och en restaurang.  

Kontorshuset Malmö Live

 

Läs mer om Malmö Live:

Malmö Lives officiella hemsida

 

<< Se alla nyheter