arrow_upward

Sök efter lokal i hela Sverige

Malm  live 2reduced

Nu öppnar Malmö Live - ett nytt exklusivt konference- och företagscentrum

17
apr
2015
Steen Uno
Efter tre års byggande är Malmös nya mötesplats, det dansk-designade Malmö Live, nu redo att öppna dörrarna till sitt framtida kontorshus, hotell, konferens- och affärscenter - som bl.a. Dorte Mandrups Arkitekter utformat.
17
apr
2015
Steen Uno

Malmös nya stora attraktion Malmö Live är byggd i Öresundsstadens hjärta, endast 500 meter från Centralstationen, och öppnar den 2 maj 2015. Den officiella invigningen av den danskt deisgnade fastigheten kommer ske den 4 juni. 

Förutom Mandrup har Schmidt/Hammer/Lassen designat koncert-, kongress- och hotellbyggnaden medans Vandkusten och Johan Celsing står bakom två bostadshus. 

Utöver de 10 000 m² stora kontorshuset rymmer Malmö Live totalt 90 000m m² med stadens nya koncerthus med 1600 sittplatser, en internationell konferenshall med 1500 sittplatser, ett hotell med 444 rum, 158 lägenheter, butiker, caféer och restauranger. 

"Malmö Live är den nya pulserande kultur- och mötesplatsen i Malmö - en levande stadsdel där många olika aktiviteter befolkar området vod olika tidspunkter av dygnet.

Med sitt utmärkta läge nära både stationen och den gamla stadskärnan blir Malmö Live en stor möjlighet för även företagare och kommer i allmänhet att ge Malmö ett internationellt lyft", säger Sofia Ekerlund, marknadschef på Skanska AB.

 

Design som mantra

Som entreprenör har Skanska fokuserat på att skapa ett uppdaterat kontorshus med skarpt fokus på sammanhang, design och funktion. Dessutom är fastigheten pre-certifierat enligt marknadens högsta krav på hållbarhet (LEED Plantinum och EU Green Building).

Designen har speciellt varit en övergripande mantra för hela Malmö Live projektet - för byggnaden såväl som för den yttre miljön.

"Det är vår vision att kontorslokalerna kommer till att locka framgångsrika företag. Här kommer de ha alla förutsättningar att fokusera på kärnan i sin berksamhet, rekrytera de bästa medarbetarna och i allmännhet stärka sin kultur och varumärke.

Kontorsbyggnaden är en unik fastighet med en fasad som försäkrar hyresgästerna en helt fantastisk utsikt till den puls som kommer att röra sig på Malmö Lives torg", säger Sofia Ekerlund.

Ungefär hälften av de attraktiva kontorslokalerna är redan uthyrda och resten förväntas fyllas när de första hyresgästerna flyttar in i juni. 

 

Byggdesign för många miljarder

Malmö Live är utformad som ett stort hus utan traditionell fram- eller baksida, som tvärtom är öppen i all riktningar. Innanför dörrarna hänger de många sektionerna samman av en gemensam foajé och nås från alla sidor som ett kulturellt centrum med utställningar, jazzmusik och andra arrangemang, caféer och en restaurang.  

Kontorshuset Malmö Live

 

Läs mer om Malmö Live:

Malmö Lives officiella hemsida

 

 
<< Se alla nyheter
Våra medlemskap
  • MatchOffice medlemslogotyp trustpilot.svg
  • MatchOffice medlemslogotyp googlestreetview.svg
  • MatchOffice medlemslogotyp copyrighted.svg
Ella chatHjälp
Behöver du hjälp?close
arrow_backTillbaks
Hur beställer jag information?
Först ska du fylla i formuläret ”få priser och information” med ditt namn, företagsnamn, telefonnummer, samt e-postadress. Du kan även lägga till en eventuell kommentar. När du har fyllt i alla uppgifter klickar du på kappen ”få information och pris”. Därefter tar det ca. fem minuter innan du mottar din order via e-post.
Hur får jag automatiskt information om lokaler som uppfyller mina kriterier?
Du kan automatisk bli uppdaterad och få skickat lokaler som passar dina kriterier genom att skapa ensökagent. Då skickas ett e-postmeddelande så fort lokaler som matchar blir aktiva på MatchOffice.se.
Hur tar jag bort min sökagent?
Du kan alltid avanmäla dinsökagent. Detta görs genom att trycka på länken nederst, i det e-post meddelande du har mottagit, där det står att du kan ta bort sökagenten. Du kan alltid upprätta en ny sökagent.
Hur får jag upp mina lokaler på MatchOffice.se?
Först måste du upprätta dig som hyresvärd. Det kan du göra via följande länkBli uthyrare. Därefter kan du skapa dina annonser.
Vad kostar det att vara hyresvärd via MatchOffice.se?
Du kan välja mellan två betalningsmodeller:
  • Avräkning per uthyrning Det är gratis att upprätta annonser på MatchOffice. Du betalar enbart om MatchOffice hittar en hyresgäst som flyttar in i en av era lokaler. I sådana fall kostar det 12,5% av första årets grundhyra utan avdrag av rabatter eller trappstegsmodellen.
  • Mötesrum och Coworking MatchOffice erbjuder också att du kan betala per annons för mötesrum och coworking-lokaler. Det räknas per påbörjad månad och priset för en annons startar på 199kr/mån exkl. moms. Du kan se mer information i vår prisöversikt.
Hur aktiverar jag en annons?
Om det är er första annons ni skapar på MatchOffice ska vi godkänna och aktivera annonsen. Er annons blir aktiverad samma dag som ni lägger upp den. Har ni tidigare skapat annonser kan ni själv logga in och aktivera annonsen genom att ändra status till 'aktiv' för den enskilda lokalen.