arrow_upward

Sök efter lokal i hela Sverige

Uploadreduced

Nu växer Kontorshotell

21
sep
2016
Anna von Sivers
Konceptet kontorshotell har aldrig varit starkare - mer än hälften av Europas affärscentrum visar en uthyrningsgrad på plus 80 procent, enligt en ny multinationell undersökning från MatchOffice.
21
sep
2016
Anna von Sivers

Kontorshotell med smärre kreativa delade kontor för toppmoderna företagskunders center har aldrig upplevt större popularitet än under det första kvartalet 2016.

Detta är den viktigaste slutsatsen av en helt ny världsomfattande undersökning som gjorts av MatchOffice, baserad på svar från nästan 700 kontorshotell från 49 olika länder.

Enligt MatchOffice analysen är omkring 80 procent av företagshotellen i Europa stabila och har antingen stått stilla eller ökat uthyrningsgraden under 2016. 

Över 60 procent av kontorshotellen har en uthyrningsgrad på över 80 procent - ett av tre kontor är redan upptagna och 90 procent är nästan fullt uthyrda.

“Slutsatsen av vår undersökning bekräftar det jag misstänkte när jag besökte företagshotell i hela Europa, " säger MatchOffice VD:n Jakob Dalhoff.

"Fastighetsbranschen har under de senaste åren rört sig i en mycket positiv riktning, inför en betydande ökning av antalet nya kontorshotell. Fler företag än någonsin flyttar nu in i affärscentra, och jag finner bevis för att våga förvänta mig att denna trend fortsätter under 2016."

 

Ökad efterfrågan

Den nya undersökningen från MatchOffice visar även att hälften av Europeiska företagshotell behåller sina prisnivåer från 2015 - ett av tre har till och med ökat priset. 

Jakob DalhoffJakob Dalhoff, CEO för Lokalebasen.dk och MatchOffice

“Flertal kontorshotell har kunnat höja priserna. Detta faktum understryker att många stora städer och typiskt huvudstäder har sett en ökad efterfrågan på kontorshotell, jämfört med utbudet av kontor för uthyrning från företagshotell. Jag vet att många operatörer av affärscentra, inom en snar framtid planerar att utöka sina befintliga kontorsutrymmen eller öppna nya kontorshotell för att nå upp till den nuvarande efterfrågan," säger Jakob Dalhoff.

MatchOffice undersökningen visar att 23 procent av Europas servade kontor fortfarande räknar med att höja sina avtalspriser inom de närmaste sex månaderna.

 

Optimism

Studien betonar även att nästan 60 procent av de tillfrågade europeiska kontorshsotellen uttalade en positiv syn för resten av 2016. "Det är ett faktum att business centrum idag har manifesterat sin veritabla seger på marknaden. Under de senaste 10 åren har vi stått inför en fördubbling av antalet affärscentrum i Europa.

Många moderna företag arbetar idag mobilt vilket passar bra ihop med det typiska begreppet kontorshotell, "betonar Jakob Dalhoff.

"Många startup har inte modet att förbinda sig till längre kontrakt och traditionell hyra.

De kanske inte heller har nödvändigt kapital för IT-infrastrukturer, samt bara vill fokusera på sina starkaste egenskaper. Det är därför de väljer kontorshotell - en trend som jag förväntar mig kommer att växa på stora skalor i framtiden.

Företagshotell representerar fortfarande bara kanterna på den traditionella hyresmarknaden. Hur stort business centrum konceptet kommer att kunna växa i de närmaste åren, kan vara ganska svårt att förutsäga, men personligen förväntar jag mig en mycket betydande ökning, " säger Jakob Dalhoff.

 

Tyskland som föregångare

Match Office Industry Survey 2016, tar pulsen på kontorshotell i åtta västeuropeiska länder, däribland Danmark och Sverige.

Bland de viktigaste slutsatserna i analysen betonas det att:

• Spanien fortfarande visar tecken på återhämtning från den djupa krisen, med en förbättrad och ännu mer positiv inställning jämfört med resultaten från vår 2015 undersökning.

• Huvudstäder i flera länder, t.ex. i Sverige, Danmark och Belgien visar hög uthyrningsgrad i kontorshotell, medan resten av landet fortfarande är i ett status quo.

• Tyskland har en skyhög uthyrningsgrad som ligger över genomsnittet jämfört med resten av Europa.

 

Läs den fullständiga versionen av MatchOffice: Industry Survey 2016

 

Report 2016

<< Se alla nyheter
Våra medlemskap
  • MatchOffice medlemslogotyp trustpilot.svg
  • MatchOffice medlemslogotyp googlestreetview.svg
  • MatchOffice medlemslogotyp copyrighted.svg
Ella chatHjälp
Behöver du hjälp?close
arrow_backTillbaks
Hur beställer jag information?
Först ska du fylla i formuläret ”få priser och information” med ditt namn, företagsnamn, telefonnummer, samt e-postadress. Du kan även lägga till en eventuell kommentar. När du har fyllt i alla uppgifter klickar du på kappen ”få information och pris”. Därefter tar det ca. fem minuter innan du mottar din order via e-post.
Hur får jag automatiskt information om lokaler som uppfyller mina kriterier?
Du kan automatisk bli uppdaterad och få skickat lokaler som passar dina kriterier genom att skapa ensökagent. Då skickas ett e-postmeddelande så fort lokaler som matchar blir aktiva på MatchOffice.se.
Hur tar jag bort min sökagent?
Du kan alltid avanmäla dinsökagent. Detta görs genom att trycka på länken nederst, i det e-post meddelande du har mottagit, där det står att du kan ta bort sökagenten. Du kan alltid upprätta en ny sökagent.
Hur får jag upp mina lokaler på MatchOffice.se?
Först måste du upprätta dig som hyresvärd. Det kan du göra via följande länkBli uthyrare. Därefter kan du skapa dina annonser.
Vad kostar det att vara hyresvärd via MatchOffice.se?
Du kan välja mellan två betalningsmodeller:
  • Avräkning per uthyrning Det är gratis att upprätta annonser på MatchOffice. Du betalar enbart om MatchOffice hittar en hyresgäst som flyttar in i en av era lokaler. I sådana fall kostar det 12,5% av första årets grundhyra utan avdrag av rabatter eller trappstegsmodellen.
  • Mötesrum och Coworking MatchOffice erbjuder också att du kan betala per annons för mötesrum och coworking-lokaler. Det räknas per påbörjad månad och priset för en annons startar på 199kr/mån exkl. moms. Du kan se mer information i vår prisöversikt.
Hur aktiverar jag en annons?
Om det är er första annons ni skapar på MatchOffice ska vi godkänna och aktivera annonsen. Er annons blir aktiverad samma dag som ni lägger upp den. Har ni tidigare skapat annonser kan ni själv logga in och aktivera annonsen genom att ändra status till 'aktiv' för den enskilda lokalen.