arrow_upward

Sök efter lokal i hela Sverige

Trendiest matchoffice

Trendiest 2016: Social media = social video

10
mar
2016
Anna von Sivers
Videoklipp av alla typer och kvalité var det största buzzwordet på och för sociala medier under 2015 - men det tyder även på att sociala video kommer att bli ännu trendigare under 2016.


Byline     

Videoklipp spelar inte endast en stor huvudroll på dina dagliga online-skärmar - miljoner av digitala användare världen över förknippar numera internet med video.

I en rapport från 2015 förutser världens största nätverksproducent Cisco att trafiken av levande bilder på nätet under 2019 kommer passera hela 80 procent.  

Och experterna har utan tvekan enats om att video-streaming kommer stiga i takt med att internet-hastigheterna fortsätter att öka.

Redan idag är de två streaming-apparna Periscope och Meerkat i full fart med att manifestera sig som mainstream - och inte endast för dygnets yngsta online-generationer.  


5 trendy tips

Om inte förr, så blir 2016 definitivt året då din verksamhet - för att få del av ögonblickets brusande webbtrafik - bör, måste och ska prioritera video som verktyg och vapen i deras dagliga content marketing och kommunikation. 

Magasinet NINEtoFIVE erbjuder dig här fem goda tips på hur ditt företag kommer med på den sociala video-vågen med en skräddarsydd marketing strategi: 

 

 

1. Besluta företagets resurser

Videoproduktion behöver inte kosta skjortan. Undersökningar visar att mer än hälften av de som ser video på nätet inte prioriterar den visuella kvalitén högst. De flesta av dagens smartphones filmar videoklipp i ganska fin kvalité - så varför inte börja här? Lägg exempelvis ut en liten företagsvideo i veckan. 

2. Berätta era goda historier

Det kan vara svårt att upptäcka sina egna goda berättelser. Få eventuellt en utanför företaget att hjälpa till med dessa. Tveka inte med att spela era kort och trumfer från toppen: En god, skarp presentation, era bästa produkter/tjänster, era nyckelmedarbetare, omtal i massmedia, en rolig detalj om en produkt etc... 

3. Keep it short and simple

Det är inte svårt att filma låååånga videoklipp, men kom ihåg: Det är vid ´klippbordet´ den viktigaste delen av arbetet väntar! Konsten ligger i att kunna prioritera och redigera all videoinnehåll och dra ner det till en bra form och storlek, så att din ´story´ ses, upplevs och kan förstås på bästa möjliga sätt. Även här ger övning färdighet ... 

4. Eksponera med strategi 

Nöj dig inte endast med att lägga ut dina videoklipp på företagets hemsida eller på YouTube. Placera de även strategiskt - kanske vid olika tidpunkter - på ditt företags övriga sociala plattformar så som Facebook, Twitter, LinkedIn osv. Använd videon till att slå på tromman för ett kommande företagsevent, webinar, produktreklam etc. 

5. Glöm inte att mäta och analysera 

Kolla och mät hur dina videoklipp performerar: Vilka tider de typiskt sesm vilka klipp som är mest populära, vilka som ses om osv... Du kan eventuellt även koppla firmans försäljningsavdelning på individuella användare och dokumentera de som är engagerade/intresserade.●
 

 


Läs mer om social media video:
Därför ska din verksamhet tänka i video från och med nu
Why Video is the Social Media Trend to Watch in 2016
7 Tips For Launching A Video Marketing Strategy


 

 


 

 

 

 

<< Se alla nyheter