arrow_upward

Sök efter lokal i hela Sverige

Nyhed tv program

TV-program med fokus på Lokalbasens "lantbruksfastighet"

27
jul
2015
Steen Uno
Danska tv-kanalen DR:s tv-serie "Dyrk, høst, spis - byhaver med Herman og Hertz" har besökt Lokalbasens spännande innovativa granne, stadslantbruket ØsterGRO - se avsnittet här!

SIgnatur_Steen

För ett år sedan inredde Lokalbasen sitt nya huvudkontor i ett före detta bilauktionshus på Æbeløgade i utkanten av Østerbro i Köpenhamn. Där har nu det innovativa stadslantbruket ØsterGRO skapat en 600 m² stor ekologisk "takfarm" som levererar nyskördade grönsaker till sina 17 medlemsfamiljer. 

ØsterGRO har sedan sin start i juni 2014 skapat stort mediaintresse och uppmärksamhet - har presenterats i ett brett spektrum av Danmarks största tidningar och media, TV-nyheter etc.

Även danska tv-kanalen DR har med sin nuvarande sommarserie "Dyrk, høst, spis - byhaver med Herman og Hertz" valt att fokusera på det spännande urbana ØsterGRO-lantbruk som ligger på tredje våningsplansnivå.

I det aktuella avsnittet besöker kocken Thomas Herman och urbana trädgårdsexperten Marie Hertz det intressanta stadslantbruket. Där lär Marie Hertz honom att odla potatis i en hink och hur han kan skörda sina egna svampar från kaffesump och andra bra tips för odling.

Skörden från taket tar dem med ner i köket där Thomas förbereder sin middag med massor av grönsaker och ugnsbakad kyckling.

 

Markant exponering

"Sedan vi i juli 2014 flyttade in i vårt "lantsbrukshus" har vi haft en enorm glädje och även affärsnytta av att vara granne med ØsterGRO", säger Lokalbasens VD, Jakob Dalhoff (foto).

"Det går knappt en dag då jag inte tar trapporna upp till taket för att visa upp vårt gradvis ganska berömda lantbruk för någon av våra många samarbetspartners och affärsbekanta.

Åtskilliga av dem har redan hört om ØsterGRO och nästan insisterar på att se det spännande stadslantbruket med egna ögon, vilket de naturligtvis får", säger Jakob Dalhoff.

 

"Dyrk, høst, spis - byhaver med Herman og Hertz" (1:5) om ØsterGRO sändes lördagen den 25 juli kl 13.40 på DR1.

Den 28 minuter långa sändningen kan också ses här.

                               Jakob Dalhoff ØsterGRO

 

<< Se alla nyheter