Introduktion till området

Stockholm Kungsholmen är en ö i Mälaren, som ligger i den centrala delen av Stockholm. Kungsholmen är omkring 3.9 kvadratkilometer stor med en population på över 56’000 invånare. Ön är uppdelad i fem stadsdelar: Kungsholmen, Marieberg, Kristineberg och Stadshagen. Kungsholmens stadsdelsområde sträcker sig vidare och inkluderar bland annat Essingeöarna. Ikea har döpt en kollektion av utomhusmöbler efter stadsdelen, med stilrena och smakrika möbler för de som vill ge sin utomhusplats en estetisk uppgradering. Det finns vackra torg på Kungsholmen, till exempel Flemingtorget, John Bergs plan, Kungsholmstorg och Ragnar Östbergs plan. Dessa samlingsplatser är viktiga för invånarnas dagliga interaktion med varandra och ger stadsbilden en intressant kvalité. Flemingtorget är faktiskt byggt på underjordisk nivå och är anslutet till en rad butiker, lokaler samt Västermalmsgallerian. Även om det inte har samma attribut som ett torg på marknivå, så är det en praktisk lösning för fotgängare, som kan undvika den tunga trafiken genom att utnyttja Flemingtorget.

Kungsholmstorget var Stockholm Kungsholmens största salutorg på slutet av 1700-talet. Parken började ta form i början av 1900-talet, efter att Thomas Permans malmgård hade rivits för att skapa rum för andra byggnader. Det planterades 80 vackra träd och väl omhändertagna gräsmattor för att skapa ett vackert torg, och den stadsliga estetiken fullbordades med en fontänskulptur, som fick en hedersplats i den norra delen av parken. Skulpturen var en fontänskulptur gjord av Otto Strandman. Ännu en skulptur fick plats i parken år 2008. Det var Monika Massers skulptur ”Litet lejon”. Titeln är väldigt passande då det lilla lejonet inte är större än en handflata. Även denna skulptur är placerad i torgets norra del, i närheten av ett flertal Stockholm Kungsholmen lokaler som ägs av lokala företagare.

 

För entreprenörer med lokaler på Kungsholmen finns det vackra parker och väl fungerande infrastruktur med en lång rad ytterligare fördelar. Sverige, och främst Stockholm, är känt världen runt för sin förmåga att återvinna. Stockholm Vatten och Avfall finns till för Stockholm Kungsholmens invånare för att underlätta all typ av återvinning av hushållssopor och annat avfall. All nödvändig information går att finna på nätet, för de som kräver mer detaljerad information. Stockholm lokaler lever upp till en otroligt hög återvinningsstandard, och är ett skinande exempel på hur miljömedvetna företag och organisationer går den extra milen för att ta ansvar för planetens framtida skick.

För de som har lokal i Kungsholm är det möjligt att lämna klagomål och göra felanmälan om det är något som inte fungerar som det ska. Om det är för mycket nedskräpning i Stockholmsområdet, om människor felparkerar, om gatorna är för hala under vintermånaderna eller om lamporna i området är trasiga, så är det enkelt att informera Stockholms stad via mobil, hemtelefon eller via nätet. Det går även an att ge ros, så väl som ris, så de som har positiva synpunkter är också välkomna att kontakta Stockholms stad.

Områdets historia

Kungsholmen fick sitt namn år 1672, men var till stor del obebyggd fram till 1700-talet. Stadsdelens utseende fick sin prägel på slutet av 1800-talet när stadsplaneraren Albert Lindhagen genomförde det imponerande arbetet med att planera bebyggelse av denna stadsdel i Stockholm. Han lade till två huvudaxlar på stadens struktur, och byggde vidare på Clas Larsson Flemings planering från 1650-talet, som redan då hade ett gatunät vars huvudinriktning var orienterad mot Stockholms slott. På 1890-talet var det främst sjukhus som dominerade området, med Stockholms sjukhem, S:t Görans sjukhus, Konradsbergs sjukhus och andra sjukhusrelaterade lokaler.

Stockholm Kungsholmens utveckling kan tydligt följas med hjälp av fotografiska bevis. Stockholm har en fascinerande historia som har påverkats främst av handel och försvar. Stockholm har alltid varit en perfekt handelsplats. Redan för flera hundra år sedan var handeln bred och inkluderade tyger, järn, päls, salt, skinn, dricksglas från Italien, tjära, kryddor, och så vidare. Något av det viktigaste var saltet, som kom från Tysklands saltgruvor. Salt var oerhört viktigt på Vikingatiden, då det varken fanns kylar, frysar eller nutida konserveringstekniker för att spara mat under en längre tid! Salt och socker har använts för att konservera livsmedel sedan urminnes tider. Det är nämligen så att salt förhindrar tillväxt av mikroorganismer, vilket leder till uttorkning av livsmedlet. Idag har vi möjligheten att resa tillbaka i tiden med hjälp av Medeltidsmuseets magnifika samling av föremål från medeltiden. Det är fascinerande att se vilka komplexa föremål som gjordes redan på den tiden.

Glasfynd från någon gång mellan år 1300 och år 1500 visar att glaskonsten på den tiden var både konstnärlig, innovativ och praktisk. Dekorativa glas var högt åtråvärda objekt i Sverige på medeltiden, eftersom att det inte fanns någon tillverkning av glas i Sverige förrän på mitten av 1500-talet. Skeppen som kom in till Stockholm var fyllda med handelsobjekt från världens alla hörn och de som hade möjlighet att deltaga i handeln kunde vara välsignade nog att sätta vantarna på ett av de italienska dekorativa glasen som användes till att servera vin och andra festliga drycker.

Områdets infrastruktur

Trafikförvaltningen i Stockholm Kungsholmen kommer eventuellt att skapa en fast hållplats på Frödingsvägen, runt hörnet från Rålambshovsvägens lokaler för de bussar som kör mot Hornsberg. Det kan göra vardagens pendling mycket lättare för många invånare i Stockholm. Det är också ett sätt att förminska buller och annat oljud på. Denna förändring gäller busslinje 61. Det finns också funderingar på att ta bort busslinje 59, men lyckligtvis påverkar inte den förändringen de som bor på Kungsholmen, då det finns andra alternativ tillgängliga. Trafikförvaltningen överväger också att utföra några andra förändringar, bland annat att dra in busslinje 151, som går från Norsborg fram till Fridhemsplan i Stockholm. För de som föredrar att resa runt staden med tunnelbana, finns det en tunnelbanestation som är insprängd i berget under Rådhuset i Stockholm.

Företagsliv

Det finns ett stort utbud av lokaler i Kungsholmen, Stockholm. Det är en position med många fördelar för alla organisationer och företagare. Både möblerade och omöblerade lokaler är tillgängliga för både uthyrning och köp, genom en rad olika fastighetsmäklare och godsförvaltare. Det finns en rad aspekter som bör tänkas igenom före både uthyrning och uppköp; det är viktigt att ta en noggrann titt på allt från läge och kostnad, till inkluderade tjänster och typ av kontrakt. Det är lätt hänt att ivern tar över och då kan det ske att beslut fattas för fort och misstag begås. De flesta verksamheter hyr lokaler av något slag. Det kan vara kontor, lager, butikslokaler, och så vidare.

En företagslokal bör uppfattas som, och behandlas som, en tillgång till företaget. Själva relationen till hyresvärden i Stockholm är mindre viktig än det värde lokalen ger företaget. De olika typerna av lokaler som finns i Stockholm Kungsholmen är bland andra cellkontor, lokaler med öppen planlösning (landskap eller storrum), kombikontor, flexkontor och aktivitetsbaserade kontor. Beroende på vilken typ av arbete som utförs finns det olika lösningar till hands. Cellkontor, som är ett individuellt kontor där var medarbetare har ett eget kontor, är bra för att det hjälper koncentration och ljudmiljö, men det kan medföra en dålig kontakt mellan medarbetare, vilket i sin tur kan leda till förlorad information, förvriden information och förseningar.

Det finns hur som helst en forskningsstudie som har visat att flexkontor i Stockholm, vilka har aktivitetsbaserade arbetsplatser, och cellkontor, är de två typer av kontor där de anställda mår som bäst. Stockholm Kungsholmen lokaler erbjuder sådan variation att det finns valmöjligheter för alla preferenser. Det viktigaste är att företagsledare undersöker, studerar och utvärderar företagets behov, med dess medarbetare i åtanke, och tar beslut därefter.

 

Västermalmsgallerian är en populär destination, med drygt 50 butiker. Där går det att finna det mesta inom mode, design, hälsa, skönhet, inredning och mat. Gallerian är väldigt uppskattad av sina besökare på grund av den fina designen, höga kvaliteten, bra kundservice och gratis (och obegränsat) trådlös Internet-uppkoppling. Shoppingcentret ligger i korsningen där S:t Eriksgatan och Fleminggatan möts på Kungsholmen i Stockholm. Du kan finna många av svenskarnas favoritbutiker där; från Brothers och Indiska till The Body Shop, Apoteket och till och med Folktandvården! Det kan vara en lättnad för pojkvännerna där ute att veta att det också finns tekniska butiker såsom Teknikmagasinet och Mobilizera - så det finns även ett utbud för herrarna i sällskapet. För de som föredrar vintage-mode finns 59 Vintage Store tillhanda, med ett otroligt utbud av klänningar, kjolar, toppar, byxor, skor, stövlar och accessoarer från gångna tider.

Det finns dessutom en möjlighet att få privat tillgång till butikslokalen för 350 svenska kronor i timmen. Med ett urval av designkläder från 1920-talet, 1940-talet, 1930-talet, och så vidare fram till 80-talet, finns det något som faller de flesta Stockholmsborna i smaken. Alla som besöker butiken löper hög risk för en dos sentimentalitet. 59 Vintage Store har en skyltdocka som kallas Rutan. Hon får en ny utstyrsel var sjätte vecka av en konstnär, arkitekt, designer eller annan kreativ person, som även designar resten av skyltfönstret. För 2nd hand på en mindre budget finns även Myrorna tillhanda på Kungsholmen i Stockholm.

Även den sportiga typen kan hitta allt som behövs för att leva ett hälsosamt liv. MM Sports är en av Nordens största butikslokal för kosttillskott och sportkläder; aktivitet är som vi vet inte tillräckligt för en muskulös kropp, det ska till rätt näringsämnen också! MM Sport ligger på Sankt Eriksgatan 59 och är öppet måndag till lördag. Det går även att handla på nätet så klart, men somliga föredrar fortfarande att handla i fysiska butiker och lokaler där det är möjligt att prova kläderna först och ställa frågor till hjälpsam personal. Det finns sannerligen ett stort utbud av butiker i Kungsholmen och Stockholm lokaler.

Köpkraft i området

För lokala företag är det viktigt att ha den aktuella kundkretsen i åtanke vid utveckling av företagsmodell och produkter. Kundkraften på Stockholm Kungsholmen är stark, och växter i takt med stadsdelens övriga växt. Industriområden har moderniserats över det senaste decenniet, och ersatts av bostäder, lokaler, butiker, kontor och grönområden.

Kungsholmen är ett dyrt område att bo på, vilket betyder att det finns en möjlighet att nå förmögna kundgrupper med en företagslokal på Kungsholmen. Det är ett område i Stockholm där invånarna kan njuta av att bada längs klipporna, ta promenader längs stranden och ta del av kvalitativa och genomarbetade aktiviteter, produkter och tjänster, som erbjuds av kommunen, lokala företag, organisationer, lokaler i Stockholm och privatpersoner. Alla dessa fördelar kan både företagare och dess kunder dra nytta av, vilket skapar en behaglig företagsmiljö med stora möjligheter.

Parkeringsmöjligheter

Det finns många parkeringsmöjligheter för lokaler på Kungsholmen. Med hjälp av appar till mobiler, telefonnummer, parkeringsautomater och hemsidor går det att skapa en smidig parkeringsupplevelse i Stockholm. Det är alltid viktigt att hålla sig väl informerad om de gällande reglerna genom att uppmärksamt kontrollera skyltningen på plats. Var privatperson är ansvarig för detta, och Trafikkontoret tar inget ansvar för eventuella ändringar.

En app som är väldigt populär i Stockholm är P-Stockholm; där är all relevant information finns tillgänglig. Men, som sagt, det slutgiltiga ansvaret ligger hos var privatperson, så det är alltid nödvändigt att dubbelkolla med skyltningen i vart område för att säkerställa korrekt parkering. För Stockholm Kungsholmen lokaler går det att boka företagsparkering via kommunen. Det är också möjligt att få rabatt på en större mängd parkeringsplatser under veckodagar. Alla företagare med lokaler i Stockholm kan ta del av kommunens alla tjänster för att säkerställa god relation med alla involverade parter.

Utveckling i området

Utvecklingen av västra Kungsholmen i Stockholm pågår i full fart och kommer att fortsätta i samma hastighet fram till år 2022. Denna utveckling inkluderar bebyggelse av ett stort antal nya bostäder (över 5000) och 350’000 kvadratmeter av kommersiella lokaler. Detta stora antal nya lokaler i Kungsholmen gör det möjligt för ett stort antal företagare och organisationer att få tag på en lokal, ett lager eller ett kontor i Stockholm. Det är Stockholms stad, ungefär 25 byggherrar och trafikverket som står bakom den här utvecklingen av Kungsholmen. Det är ett område med parker som Brovaktarparken, Kristinebergs Strandpark, Hornsbergs Strandpark och Kajperterren. Med dessa vackra grönområden i närheten är området en eftertraktad plats för lokaler i Kungsholmen, Stockholm. Med hjälp av en enkät har det samlats in information från västra Kungsholmens invånare angående deras åsikter och preferenser i samband med ytterligare byggnadsprojekt i området.

Det finns även utmärkta och väl organiserade kommunikationsmöjligheter, så som buss, tunnelbana, parkeringar och cykelvägar i väldigt gott skick. De som vill utföra ett byggnadsprojekt i Stockholm måste söka bygglov hos Stockholms kommun. Alla nödvändiga resurser för de som behöver söka bygglov för lokaler i Stockholm finns tillgängliga på nätet. Just nu kan det vara så att det är längre väntetid för bygglovsansökningar. Det är alltid bäst att vara noggrann och utföra dessa handlingar korrekt, för att undvika förseningar och komplikationer.

Industrier

Dagarna är förbi då Kungsholmen var en plats för industrier, och fabriker har ersatts av nya byggnader i form av Stockholm lokaler, kontor, butiker, hotell och lägenheter. I slutet av 1800-talet låg Separator på Fleminggatan. Det var Sveriges största industri och låg i närheten av landets näst största bryggeri, men industrialismen fick ett tidigt slut på Kungsholmen, som ändrade karaktär när industrierna flyttade ut därifrån redan i början av 1900-talet. Denna stadsdel i Stockholm präglas nu av många framgångsrika tjänstemän och entreprenörer, som har varit delaktiga i uppbyggandet av den Kungsholmen vi ser idag. Även internationella företag väljer att ha kontor och lokaler på Kungsholmen, på grund av att det är smidigt, stiligt och enkelt, med fantastiska transportanslutningar och så mycket mer. Kanske har en vacker utsikt större inverkan på våra företagsverksamheter än vi inser; ett glatt hjärta kan ha stark inverkan på det mesta här i livet.

Hotell och övernattningsmöjligheter i området

På Kungsholmen finner vi Grand Central Scandic Stockholm, Connect Hotel City, Courtyard by Marriott Stockholm Kungsholmen, Clarion Hotel Amaranten, och en rad andra val när det kommer till hotell på Kungsholmen. Det är en levande stadsdel som är omringad av vatten och otroligt vackra utsikter, och det är definitivt en bra plats att välja för sitt boende under semestern. När det är semester vill vi gärna kunna promenera fritt mellan butiker, lokaler och restauranger, och Kungsholmen är verkligen ett område där allting finns tillgängligt. Restauranger, barer och caféer ligger vägg i vägg med Europas favoritbutiker. Sevärdheter såsom Skansen, Gröna Lund och en rad museer ligger nära intill.

I Stockholm finns det god tillgång till alla intressanta resmål, samt ett stort utbud på boende inom olika prisklasser. En kombination av oemotståndlig stadspuls och den vackra utsikten vid vattnet, är en klar vinnare för turister och besökare av alla slag. Det mest populära hostel vi finner på Kungsholmen är Stockholm Hostel, som erbjuder billiga, rena och tillräckligt bekväma rum för några hundralappar. För de resenärer som föredrar att spendera pengarna på upplevelser och shopping är det en perfekt lösning. Ett annat populärt hostel på Kungsholmen är City Hostel, som är ett bekvämt vandrarhem mitt i Stockholm. De erbjuder privata rum för under 500 svenska kronor, och sängplats i en sovsal för ynka 280 svenska kronor; mindre än ett par jeans i Stockholm. Det går även att hyra badlakan och hänglås för att låsa in privata ägodelar, och sängkläder ingår i priset. Även kaffe och te, Kabel-TV, WIFI, fullt utrustat kök, lokaler, tvättservice, lån av hårtork, förvaringsskåp och lån av datorer ingår i priset.