Introduktion till området

Lund är en av Skånes största centralorter och är känt världen runt tack vare stadens universitet, som även har campus i Helsingborg och Malmö. Med ungefär 300 utbildningsprogram och runt 2000 fristående kurser, omsätter universitet cirka 8 miljarder per år. Två tredjedelar av omsättningen går till forskning, och resten till utbildning, vilket säkerställer universitets fortsatta framgång och växt. Förutom utbildning, associeras Lund ofta med stadens vackra torg och parker, så väl som den långa traditionen av forskning och entreprenörskap. Företagare jobbar hårt för att förverkliga sina drömmar på kontor och kontorshotell i Lund. Den lite mindre kända Lundakarnevalen anordnas vart fjärde år av Lunds studenter, och sägs ha startats år 1849. Många svenska komiker sägs ha upprätt på Lundakarnevalen i början av sin karriär. Det kan även vara så att Lunds känsla för dans, musik, komik och teater, lockar till sig talanger från landets alla hörn.

På grund av att Lund är en universitetsstad som sätter pris på tradition, är Lund även en av Sveriges mest körtäta städer. Det är inte många städer som har så många körer, som presterar mycket väl även på internationell nivå. Några av stadens bästa körer är Svanholm Singers, Lunds vokalensemble, Lunds Studentsångförening och Lunds Kammarkör. Svanholm Singers är den kör som lockar till sig lite yngre publik och har sedan sin etablering år 1998, segrat vid flera internationella körtävlingar. Från Japan till Finland och Estland, har den skönsjungande gruppen imponerat musikälskare med sina fantastiska talanger. Staden är även hem till rockmusiker, alternativa musikgrupper och enskilda musiker inom olika genrer. Några av Lunds mest kända musiker är Timbuktu, Chords, The Radio Dept., Axwell, Peps Persson, Peter Puders, The Sinners och Måns Zelmerlöw. 

Områdets historia

Tack vare de arkeologiska fynd som har gjorts i Lund, kan man se att orden varit central för sydvästra Skåne sedan 400-talet. Som alltid väljs centrala platser ut för sina strategiska fördelar, och Lund ligger vid Romeleåsens sydvästra sluttning, med extra skydd av mossar och sankmark. Historiker påstår att staden grundades som ett steg i skapandet av det danska kungadömet. Man har även daterat en kyrka och en kristen gravplats till början av 990-talet, då den stad vi känner idag, tros ha grundats. Lund har varit en viktig plats i norra Europa genom historiens århundraden, och det är inte konstigt att universitet byggdes just där. År 1060 blev Lund biskopssäte, och på så sätt ett metropolit säte för norra Europa. Men på 1300-talet började Lund tappa lite av sin betydelse till grannen Malmö, som favoriserades av den dåvarande ärkebiskopen.

Som vi alla vet, utsattes Sverige för många olika typer av svårigheter under 1700-talet. Det var krig, bränder och böldpest som plågade hela landet och Lund var en av de mest utsatta platser, på grund av dess politiska, ekonomiska och religiösa betydelse. Det var mellan år 1716 och 1718 som Lund blev kungasäte för en tid, då Karl XII bosatte sig i ett hus vid Södergatan. Med andra ord har Lund varit huvudstad en gång i tiden. När Sverige kommit sig på fötter igen och landet växte i takt med tiden, drogs en järnväg från Malmö in till Lund år 1856. Det var då den industriella revolutionen nådde fram till Lund. Staden hade dessutom fortfarande sin religiösa status intakt, med domkapitel och katedralskola. När universitet öppnade sina dörrar år 1668 var stadens positiva framtid seglad.

Områdets infrastruktur

Om man vill resa till Lund med bil kan man ta E22:an, Sveriges äldsta motorväg, eller länsväg 102 och länsväg 108. För de som föredrar buss finns det många olika alternativ, och Lunds stadsbussar som brukade vara gråblåa fram till år 2005, opereras av Lunds kommun. Bussystemet förser invånare, besökare och entreprenörer med kontorshotell i Lund med rena och behagliga (gröna) bussar, som är väl anpassade för funktionshindrade. De nya gröna bussarna har lågt golv och de flesta drivs med naturgas. Det finns busshållplatser intill alla kontorshotell i Lund, med över 400 hållplatser runt om i staden. Tre viktiga bussterminaler är Lund C (centralstationen), Universitetssjukhuset och Botulfsplatsen, via vilka de flesta busslinjer passerar. Fordon som använder naturgas som bränsle ger mindre giftiga utsläpp, och bränslet är också både effektivare och skonsammare mot motorer.

Även om bussar är bra att ha, så är det järnvägen som är allra viktigast för Lund, som har Sveriges tredje största tågstation. Lund C är en järnvägsknut och det finns också fler stationer inom kommunen, så kallade lokala tågstationer, vid Gunnebo och Stångby. Det är möjligt att åka tåg till Sveriges tre största städer från Lund, utan att behöva göra några byten. De som har lokaler, lager eller kontorshotell i Lund kan därmed snabbt röra sig runt om i landet med smidighet och utan att det kostar för mycket pengar. Sedan finns det de som är ännu mer miljömedvetna och väljer att cykla eller gå till sitt kontorshotell i Lund, och det är absolut det bästa sättet att värna om miljön på. Många studenter väljer så klart cykeln och över 40% av alla resor som görs inom Lund, sker med cykel. Det är rekordhöga siffror på internationell nivå.

Företagsliv

Tack vare kommunens rika industrihistoria, har traditioner och erfarenheter lagt en god grund för stadens nuvarande och kommande företagare. Industrier som AB Lunds mekaniska verkstad, Astra Zeneca, Borgs färgeri, Ericsson Radio Systems, Ericsson Mobile Communications, Separator, Åkerlund & Rausing, Håkan Ohlssons boktryckeri, Lundautställningen och många fler, sprudlar Lunds näringsliv än idag. Det finns kontorshotell i Lund tillgängliga för de som vill ta del av stadens stora möjligheter. Kontorshotell är en ultimat lösning för nya företag, ambitiösa unga entreprenörer och företagare som rör sig mellan olika städer runt om i Sverige. Det är inte nödvändigt att begränsa sig till en stad nuförtiden, utan många verksamheter har skapat en snabb tillväxt genom att placera medarbetare på strategiska kontorshotell landet runt. Som man säger i företagsvärlden: det är inte viktigast att vara bäst, det är viktigt att vara först. 

Det finns många olika typer av lokaler och kontorshotell i staden, vilket erbjuder företagare stor valfrihet när det gäller att hitta nya lokaler. För att undvika förvirring och misstag, är det viktigt att veta precis vilka behov man har som företagare. Det är viktigt att definiera hur stora lokaler man behöver, var kontorshotellet ska ligga, hur stor budget man har, vilken våning man vill vara på och hur länge man ska hyra, hur inredningen ska se ut och hur hög säkerhet man behöver. Eftersom att kontorshotell är en speciell lösning, finns det ovanligt många valmöjligheter och den entreprenör som har huvudet på skaft kan verkligen göra kap i dagens läge.

 

Lunds största köpcenter Nova Lund har ett svindlande utbud av butiker med kläder, teknik, leksaker, inredning, sport, möbler, smycken, hälsa, skönhet, böcker, hobby och mycket mer. Det är bäst att åka dit när man har mycket tid, då de över 70 butikerna tar tid att gå igenom. Restauranger och caféer finns också i köpcentret för de som behöver en paus för att fylla på med energi, vatten och koffein. Med Lund kontorshotell går det att hitta det man behöver både privat och professionellt på Novalund. Graffiti café och Espresso house finns där och lockar kaffesugna förbigående med ljuva aromer.  En kaffe och bulle smakar allt bra; speciellt efter en fullspäckad dag på kontorshotellshotellen i Lund. Under lunchtid står Mangel Oriental BBQ och Wok Kitchen till tjänst med smaker från fjärran länder.

Både damer, herrar, ungdomar och barn har butiker att välja bland på Novalund. För tjejer och unga kvinnor finns till exempel Bikbok, Gona Tricot, Cubus, Indiska, JC och H&M. Grabbarna kan hitta det dom behöver på Carlings, Brothers, Dressman och Jack and Jones. Även Lindex, KappAhl, Vero Moda, Luxury Nails, MQ, Twilfit och Mischeif står damerna till tjänst. Om man behöver skor kan man kolla runt på Scorett, Ecco och din sko. Sportkläder och tillbehör? Intersport, och Team Sportia. För de som föredrar TV-spel framför fotboll finns även Game Stop. Ja, någonting för alla. I området kring Novalund finns det kontorshotell att hyra, veckovis och månadsvis. Det är få förunnat att ha sådan bekvämlighet. Köpcentret är dessutom öppet ända till åtta på kvällen på vardagar.

Köpkraft i området

Det finns en oerhört stark köpkraft i staden, tack vare anslutningen till resten av landet, så väl som nordens andra länder. Lund är en typisk universitetsstad, men staden har även en rik industrihistoria, vilket bidrar till det nuvarande näringslivsklimatet. Att ha kontorshotell i Lund är att positionera sig inom ett centrum för nyskapande forskning och industri. Beroende på vilken bransch man befinner sig inom, kan man dra nytta av Lunds kontaktnät av såväl kunder som forskare och studenter. Ericssons kontor för forskning och utveckling drabbades inte så hårt av företagets kriser genom åren, utan stod stadigt fram till upplösningen år 2001. En annan industrijätte som har spenderat tid i Lund är Astra Zeneca, som genom åren satsat på forskning i Lund. De senaste åren har företagets närvaro i Lund minskat dramatiskt, men har ändå satt prägel på Lunds näringsliv. Detta är fortfarande staden där mobilsektorn samlas.

Kommunen växer fortsatt så att det knakar; staden växer, befolkningen växer och det gör även ambitionerna, kreativiteten och idéerna. På grund av att det är en stad för forskare, nytänkare och uppfinnare, så har uppfinningar från Lund rättad livet på miljontals. Det var i Lund den konstgjorda njuren, det medicinska ultraljudet och den moderna respiratorn skapades. Idag sitter entreprenörer på kontorshotell i Lund och kläcker nya, smarta idéer som kommer att ge liv åt framtidens fantastiska lösningar. Det är inte alla som vet att Bluetooth och Oatly har sina rötter i detta skånska högsäte.

Parkering i området

Det är lätt att hitta parkering intill olika typer av kontorshotell i Lund. Som förare är det viktigt att hålla sig informerad om de gällande reglerna för parkering i området. Regler och priser varierar från gata till gata, dag till dag, timme till timme; så man kan aldrig ta ett pris för givet. Om något går snett och man får en p-bot, bör man betala den så snart som möjligt. Det är alltid olyckligt när obetalda parkeringsböter växer och växer, tills den hamnar hos Inkasso och leder till låg kredit. De som har Lund kontorshotell brukar få klara instruktioner av hyresvärden om var och när man kan parkera. Regler varierar dessutom mellan hyresgäst och dess besökare, vilket också är viktigt att ha i åtanke när man tar emot besökare.

Tack vare kommunens goda planering behöver ingen som hyr kontorshotell i Lund köra runt i sin bil för att hitta parkering. Det är lätt att ta kommunalarbetarnas uppgifter för givet, eftersom samhällets infrastruktur fungerar så bra i Sverige, men det ligger mycket arbete bakom detta väloljade system. Medvetenheten om att skapa lösningar för alla olika typer av rörelseförhinder ökar dessutom. När man reser utomlands och färdas med bil så kan det hända att man får betala orättvisa böter i vissa länder. Därför bör man vara försiktig och vara väl informerad när man tar med sig bilen runt om i världen.

Utveckling i området

Det sker många små och stora byggprojekt i Lund, och det byggs ständigt nya kontor, lokaler, lager, kontorshotell och bostäder i den växande kommunen. Nuvarande byggprojekt inkluderar Stångby, Lunds centrala tågstation, Kundskapsstråket, Brunnshög och Västerbro. Stångby är en av de delar av kommunen som planeras att växa mest, på grund av sitt läge och miljövänliga möjligheter för transport och kommunikation. Det är en bra plats för kontorshotell i Lund av olika storlekar och inom olika prisklasser.  Kommunen har dessutom satsat extra resurser på information och även kommunikation, för att se till att alla invånare är medvetna om vart skattepengarna går och hur det används. I tillägg till kontorshotell och bostäder, byggs det även nya cykelställningar för att förse ortens cyklare med bekväma lösningar.

Kunskapsstråket är en unik plats för universitetsstaden, med en koncentration på vetenskap, forskning och innovativa företag, som har samlats inom ett område. Platsen sträcker sig från Lunds innerstad ut mot Brunnshög, där de nya forskningsanläggningarna finns. Kundskapsstråket består av byggnader, parker, gator, cykelstråk och spårväg inom en hållbar stadsmiljö. Visionen är att skapa denna levande miljö som kan stimulera de som bor, lever och verkar inom dess gränser. Där finns det universitet, universitetssjukhus och kreativa och innovativa center, men också kaféer, skolor, museum, hotell, kontorshotell och butiker. Det växer ständigt fram nya byggnader av olika slag, inklusive Lund kontorshotell, cykelvägar och studentbostäder.

Industrier

De största arbetsgivarna i kommunen är följande: Lunds kommun, Skåne Läns Landsting, Lunds universitet, Sony mobile communications AB, Sony Mobile Communications AB, Axis Communications Aktiebolag, Tetra Pak Packaging Solutions AB, Aktiebolaget Tetra Pak, Alfa Laval Lund, Försvarsmakten, Gambro Lundia, Ericsson AB, Ericsson Modems, Försäkringskassan, Polismyndigheten, Qliktech International AB och Samhall Aktiebolag. Det finns även tusentals av mindre företag i kommunen, vilket är otroligt viktigt att tänka på om man funderar på att hyra kontorshotell i Lund. Det viktigaste som entreprenör är att ha ett aktivt nätverk av affärskontakter, och kommunens stora utbud av kurser, seminarier och föreläsningar bidrar till det sprudlande näringslivet. Med hjälp av olika webbplatser kan man knyta kontakt med organisationer och verksamheter med olika motiv och ambitioner.

Ett kontorshotell i Lund gör det enkelt att ta del av det unika företagsklimatet, som är en kombination av akademisk elegans och intelligenta lösningar för tillväxt och innovation. Den stora blandningen av branscher gör att företagare inspirerar varandra till nya idéer och strategier, som tillåter företag att ständigt ligga ett steg före konkurrenten och aldrig stelna och bli överkörd av nya perspektiv. Olika platser för kontorshotell i Lund erbjuder varierande kontaktnät, så ha det i åtanke när du letar efter din perfekta plats. Om du noggrant definierar dina behov och mål för din verksamhet, kan du enkelt göra sunda val som kommer att göra det lättare för dig att etablera din verksamhet, regionalt och globalt.

Hotell och övernattningsmöjligheter i området

Vackra Lund har ett utmärkt utbud av hotell, hostel och vandrarhem inom olika prisklasser. De som är ute efter lyx kan välja och vraka mellan 4-stjärniga hotell. Grand Hotel Lund, Lilla Hotellet, The More Hotel Lund, Hotel Concordia, Elite Hotel Ideon, Hotel Djingis Khan, Scandic Star Lund, Park Inn by Radisson och Stayat Lund är några lockande exempel. Oavsett om du hyr kontorshotell i Lund eller ska resa dit på semester, så finns det du behöver inom räckhåll. Med rum på ett lyxhotell kan man njuta av espressomaskin på rummet, fantastiskt sköna sängar, lakan av hög kvalitet, rumservice, balkong, perfekta duschar och toaletter, stora TV-skärmar med alla kanaler, underbar frukostbuffé och mycket mer. Å andra sidan, om man vill spendera mindre på hotell, så kan man också ha härliga hotellupplevelser på lite mindre lyxiga alternativ.

Winstrup Hostel är ett tvåstjärnigt vandrarhem i mitt i centrala Lund. Där kan man hyra en sovplats i ett rum med många sängplatser, och ju fler sängplatser det finns i ett rum, desto billigare är det. Om man sover på vandrarhem så får man dela toalett och badrum med många andra människor. De flesta vandrarhem och hostel erbjuder gratis trådlöst Internet och det brukar även finnas ett fullt utrustat kök som man kan använda för att laga och lagra sin egen mat. Många träffar nya vänner på vandrarhem och på kontorshotell, tack vare den kreativa och öppna atmosfären.