Introduktion till området

Om du funderar på att titta på lokaler i Nässjö, så har du verkligen valt en riktigt naturskön plats. Nässjö är en fin stad mitt i det småländska höglandet.

Nässjö kommun ligger i Jönköpings län, och kommunens yta upptar 990 kvadratkilometer.

Nässjö kommun bildades 1971 då flera köpingar och landskommuner slog sig samman med Nässjö stad. I Nässjö kommun finns det 13 olika tätorter. Det bor drygt 30 000 invånare i kommunen och av dessa bor cirka 17 100 människor i Nässjö stad.

Nässjö har något som passar alla sorts människor, t.ex vacker natur, roliga aktiviteter, friluftsliv, kultur samt lugn och ro. Det finns många olika museer att besöka, och man kan cykla eller vandra längs någon av de fina lederna och uppleva ängar, stenmurar, djupa skogar och söta små röda stugor. Man kan bada, fiska eller paddla i någon av de fina sjöarna under sommaren. Vissa tycker om att strosa runt i Nässjö stad, shoppa eller bara äta en god glass. Nässjö har också en torghandel på Stortorget på torsdagar. Man kan också gå på teater eller spela bangolf i Stadsparken. Vissa gillar att fika på ett mysigt café och smaka småländska delikatesser. Staden har också spa-anläggningar där man kan koppla av och ha det skönt.

Nässjö kommun har ett typiskt småbrutet skogslandskap där skog möter åker, ängar och stora hagmarker. I Nässjö finner du flera små och medelstora sjöar samt flera bäckar och lite större åar.

Inom kommunen hittar du också Sydsvenska höglandets högsta punkt vid namnet Tomtabacken som ligger 377 meter över havet. En lokal i Nässjö kommer att ge dig närheten till denna fantastiska natur, samtidigt som du också får ta del av alla andra fördelar som Nässjö har att erbjuda.

Områdets historia

Nässjös spännande historia börjar redan år 1864, när beslutet togs att Södra stambanan skulle gå genom orten, och sedan dess har Nässjö varit känd som en stor järnvägsknut. Innan detta hände låg följande byar i kommunen: Åker, Runneryd och Ingsberg vid Ingsbergssjön. I Runneryd där stationen anlades bodde det runt 1850 53 personer.

Enligt myten så hade riksdagsmannen Petter Jönsson i Träslända en stor betydelse för att järnvägen fick den dragning den fick. Under 1870-talet började Nässjö att blomstra på riktigt, och 1873 öppnades Nässjö–Oskarshamns järnväg. Under 1874 startades Östra stambanan, 1882 Halmstad-Nässjö järnväg och slutligen år 1914 Kalmar-Nässjö järnväg. Under 1875 hade Nässjö 1.351 invånare. Under 1882 flyttade Nässjö Stolfabrik sin verksamhet till orten. Om du letar efter lokaler i Nässjö så kan deras museer ge dig en större inblick i deras fantastiska historia

Områdets infrastruktur

Nässjö kommun ligger centralt mitt i Götaland, och är perfekt beläget mellan de största städerna i Sverige. Stadens fantastiska läge och järnvägen tillsammans med bra kommunikationer har gjort Nässjö till ett centrum för kommunikationer. Ingen av landets storstäder ligger längre bort än en tre timmars tågresa. Det finns väldigt bra förbindelser både när det gäller tåg buss och flyg.

Jönköpings länstrafik är det företag som sköter de allmänna kommunikationerna i Nässjö. Det går bussar flera gånger per dag, och även tåg till de mindre orterna i kommunen och till andra kommuner i länet. Med hjälp av Västtåg kan du snabbt och enkelt åka mot Falköping, Jönköping, Skövde och Göteborg.

Krösatågen är det bolag som trafikerar de mindre banorna, och smidigt tar dig till bland annat Värnamo, Hultsfred och Halmstad. Östgötapendeln går mellan Jönköping och Norrköping genom Nässjö. Med hjälp av X2000 så blir det väldigt lätt att ta sig snabbt till Stockholm, Göteborg eller Malmö (Köpenhamn). Öresundsbron gör det också möjligt att snabbt nå norra Europa.

Swebus expresslinjer gör det möjligt att ta sig från Jönköping till Helsingborg, Växjö och Nyköping.

Den största delen av all kollektivtrafik har sin utgångspunkt från Resecentrum. Det är enkelt och bekvämt att byta från buss till tåg, från tåg till taxi eller från taxi till buss. Detta gör resandet enkelt för alla, även om du är arbetspendlare, affärsresenär eller privatperson.

Företagsliv

Nässjö ligger på en bra hyresnivå jämfört med många andra städer i Södra Sverige. Eftersom du fortfarande har närheten till storstäderna på grund av bra kommunikationer tjänar du bra på att skaffa dig en lokal i Nässjö jämfört med att betala hyra t.ex i Stockholm. Se nedan de mest kostnadseffektiva hyresvärdarna i Jönköpings kommun:

Jönköping

     

1

Bottnaryds bostads AB

Jönköping

1,70%

2

Annebergshus

Nässjö

1,20%

3

Fastighetsägarna

Gnosjö

0,75%

4

Linden

Nässjö

0,75%

5

Fastighetsägarna

Sävsjö

0,73%

6

Fastighetsägarna 

Jönköping

0,71%

7

Bygginvest

Jönköping

0,70%

8

Jönköpings kommun

Jönköping

0,68%

9

Vätterhem

Jönköping

0,58%

10

M2-gruppen

Jönköping

0,57%

11

Sävebo

Sävsjö

0,55%

12

M2-gruppen

Tranås

0,55%

13

Eksjöbostäder

Eksjö

0,53%

14

Fastighetsägarna

Gislaved 

0,53%

15

Riksbyggen

Jönköping

0,53%

16

Jönköpingshus nr 20

Jönköping

0,52%

17

Bostadsbyggen

Jönköping

0,52%

18

Tranåsbostäder

Tranås

0,50%

19

Balder/Din Bostad

Tranås

0,50%

20

Fastighetsägarna

Värnamo

0,47%

21

Balder/Din Bostad

Jönköping

0,44%

22

Lars-Erik Nilsson

Värnamo

0,40%

23

Värnabo

Värnamo

0,40%

24

Länsbo

Värnamo

0,40%

25

Gislavedshus

Gislaved

0,35%

26

Finnvedsbostäder

Värnamo

0,35%

27

Witalabostäder

Vetlanda

0,34%

28

Bo Bra 

Värnamo

0,31%

29

Karlströms

Jönköping

0,00%

30

Romans

Jönköping

0,00%

31

Nivika bostads AB

Värnamo

0,00%

 

 

Näringslivet i Jönköpings kommun samt I Nässjö är suveränt. Jönköpings kommun är en av de 10 största kommunerna i Sverige, och kommunen kännetecknas av mångfald och variation. Flera stora koncerner och många små och medelstora företag har sina lokaler etablerade i kommunen. Idag finns det cirka 13 000 aktiva företag i Jönköping, och utav dessa är 6200 aktiebolag. Jönköpings kommun är också en stor arbetsgivare. Kommunen har totalt 11000 anställda och 300 olika yrkesroller behöver ständigt påfyllning av utbildad och entusiastisk personal. Via kommunens kontaktcenter får du enkelt och snabbt kontakt med kommunen. Du kan besöka dem i person på Juneporten eller ringa 036-10 50 00.

Köpkraft i området

Det finns bra shopping-möjligheter i Nässjö, och det går att finna något för de flesta. Du har också närheten till storstäderna om du är ute efter något mer specifikt. Gallerian Loket är belägen på gågatan mitt i centrala Nässjö med entré från både Storgatan och Rådhusgatan. I dessa lokaler kan du finna affärer som systembolaget, Optiker Karvik, Audio Video, Apoteket, Bonvings, Lindex och Interflora.

Det finns också fina restauranger att besöka t.ex restaurant Asian-thai och restaurang Matlyckan. De har också en frisörsalong vid namnet Studio Hårfager. Gallerian har öppet Måndag – Fredag 10.00 – 18.00 samt Lördag 10.00 – 15.00.

De populäraste butikskedjorna med lokaler i Nässjö är Audio Video, Nässjö bokhandel, Ica Kvantum, Pölder sport AB, Hemmastil och Textilhuset. Varje torsdag så är det torghandel på Stortorget i Nässjö. Försäljningen börjar kl. 8.00 och slutar kl. 14.00. Det är många affärer som har bestämt sig för att öppna sina lokaler i Nässjö, eftersom staden växer finns det ett större behov av nya varor, och det finns fortfarande plats för fler företagare som vill vara en del av denna växande lilla stad belägen så praktiskt i Jönköpings kommun.

Parkeringsmöjligheter

Om du vill parkera i Nässjö centrum så kan du använda dig av Gallerian Loket. De har 130 stycken parkeringsplatser i ett modernt uppvärmt parkeringsgarage. Deras öppettider är Måndag – Fredag 10 – 18, Lördag 10 – 15, Söndag - stängt.

Från den 1 juli 2016 så kan du parkera avgiftsfritt i centrala Nässjö. Med hjälp av en parkeringsskiva har du över 900 stycken parkeringsplatser runt om i Nässjö att välja på. Vilka tidsangivelser som gäller för vilken parkeringplats, står angivet i det områden där du parkerar.

I korsningen vid Järnvägsgatan och Skolgatan vid Netto, finns en parkering som hanteras av det kommunala bostadsbolaget Fastighets AB Linden. På denna parkering kan du parkera i upp till sju dagar. Betala kan man göra i en vanlig biljettautomat. I överlag är det bra parkering i Nässjö vilket gör det ännu mer motiverande att öppna upp sina lokaler i denna stad.

Utveckling i området

Byggnadsverksamheten är stor i Nässjö och Jönköpings län, och bostadsbyggandet har ökat snabbt. Variationen av bostäder och lokaler är stor, både i centrala delar av Nässjö och i de mindre tätorterna. Genom att titta på översiktsplanen och utbyggnadsstrategin så kan du se hur kommunen kommer att utvecklas under de närmaste tio åren. I Jönköpings kommuns utställningslokaler i Juneporten så visas det modeller av planerad bebyggelse samt utställda planförslag och stadsbyggnadsvisionen med mera. I vissa bostadsområden har man gjort radonmätningar. Jönköpings kommun håller ett register över mätningarna och kan också ge information om regler och gränsvärden, och informera om hur man söker bidrag till radonsänkande åtgärder. Varje bostad bör ha minst en brandvarnare vardera. I hyresfastigheter så är det fastighetsägarens jobb att se till att brandvarnare finns installerade. Om du äger din bostad eller din lokal så är det ditt eget ansvar. Du bör också ha någon typ av släckutrustning i din bostad eller din lokal, samt ha en plan för hur du ska ta dig ut ur lokalen om det börjar brinna. Nässjö kommun samarbetar med olika exploatörer för få fram attraktiva bostäder i bra lägen. Just nu har kommunen flera stora projekt på gång, se några exempel nedan;

• Norra Alsberg

• Folkets park

• Gambrinus sjösida

• Kvarteret Kavalleriet

Industrier

Företagandet i Nässjö blomstrar, och tack vare sina starka förbindelser så är det fler och fler företag som har bestämt sig för att satsa på Nässjö och skaffa lokaler i denna fina stad i Jönköpings kommun. De största företagen efter omsättning i Jönköpings län finner du i listan nedan Företag

1. Husqvarna AB

2. Liljedahl Group AB

3. ITAB Shop Concept AB

4. Trioplast Industrier AB

5. Fagerhult, AB 6. Herenco AB

7. Nefab Holding AB

8. Holmgren Group AB

9. Sydved AB

10. Jönköpings Rådhus AB

11. OEM International AB

12. Sapa Profiler AB

13. Thule Sweden AB

14. Atteviks Bil AB

15. Kabe AB

16. Skobes Bil AB

17. DS Smith Packaging Sweden AB

18. Sandahlsbolagen Sweden AB

19. Myresjöhus AB

20. Fläkt Woods AB

Hyresvärd

Du har ett stort utbud av hyresvärdar i Nässjö som kan hjälpa dig med allt från privat bostad till lokaler eller kontor. På MatchOffice kan du enkelt söka efter kontors- butiks- och lagerlokaler. Se även nedan en lista över de mest välkända hyresvärdarna i Nässjö:

 1. Andol Bostad
 2. Belen Fastigheter AB
 3. Bo Nässjö AB & Bo Nära i Nässjö AB
 4. Bostads AB Forspiren, Forserum
 5. Bostads AB Tinric
 6. Fastbo Fastighetsförvaltning
 7. Fastighets AB Stora Torget
 8. Fukttec AB,
 9. Förvaltnings AB Vägbron
 10. Havrida Hem AB
 11. Höglandshem
 12. Jansohn & Ottosson Fastigheter
 13. Kapen Fastigheter AB
 14. LZ Fastigheter AB
 15. Malmbäcks Bostäder AB
 16. Målens fastighetsbolag AB
 17. Nallandia förvaltning AB
 18. Pettersson & Son AB
 19. PK i Nässjö AB
 20. Podium Fastigheter AB
 21. SML Fastighets AB
 22. Sällqvist Fastigheter i Nässjö
 23. TB & LE i Eksjö AB
 24. TS Fastigheter
 25. Fastighets AB Linden
 26. Bostadsstiftelsen Annebergshus

Lokaler i området

Ett stort antal fastigheter och lokaler i Nässjö förvaltas av Jönköpings kommun men du finner även många privata hyresvärdar. Fastigheterna innehåller ofta både kontor, industri, lager och butiker, och du kommer ofta över många historiskt intressanta byggnader. Vissa av dessa fastigheterna omfattar ytor på totalt 150 000 m². Det finns många historiskt intressanta byggnader och lokaler i Nässjö t.ex Gamla Rådhuset, Smedbyn och Tändsticksområdet.

Storlek av lokal

Från Nässjö kan du nå 80 procent av Sveriges befolkning på mindre än tre timmar. I denna stad finns det gott om planlagd och terrasserad industrimark och stora rymliga lokaler. Vid Södergårdens industriområde finner du cirka 250 000 kvadratmeter i lokaler och kontor. Längs riksväg 40 finner du i kvarteret Svarven som har cirka 75 000 kvadratmeter i lokal-yta i närhet till en av Sveriges ledandes kombiterminaler. Det finns också mindre markområden och lokaler i andra delar av Nässjö och runt om i andra delar i kommunen. Ett exempel på detta är Forserum, där det finns ca 10 000 kvadratmeter yta i lokaler och kontor. Orten ligger nära riksväg 40. I närheten av Logistic Park Nässjö vid södra stambanan finns det tillgänglig mark lämplig för större industriföretag och logistiketableringar. Det finns lokaler i många olika storlekar i Nässjö vilket gör det möjligt för både små och stora företag att hitta den typ av lokal som passar deras verksamhet bäst.

Hotell och övernattningsmöjligheter i området

Det mest framstående hotellet i Nässjö är Hotell Högland. Hotell Högland är ett fyrstjärnigt hotell med fräscha nyrenoverade hotellrum. Via riksväg 33 tar det bara runt 30 minuter att ta sig till hotellet med bil från Jönköping. Axamo flygplats ligger bara fem mil från hotellet. Hotellets reception är bemannad dygnet runt och hotellet är även djur och rökfritt. Frukosten på hotellet är uppdukad på vardagar 06.30-09.30 och på helger 07.00-11.00. Hotellet har även en populär spa-avdelning med bubbelpool och massagestolar och en fin nyrenoverad bastu som är populär även hos invånarna i Nässjö. Hotellet har även ett solarium. Du har fri tillgång till Wifi och även en bekväm och lättillgänglig parkering. Lövhults vandrarhem ligger i fin skogsmiljö i Lövhult, och erbjuder även grupplogi. Totalt har vandrarhemmet 34 bäddar och erbjuder självhushåll med eget kök. Det finns flera skid och motionsspår i närheten. Du har även möjligheten att checka in på Lövhults camping som ligger bara några kilometer utanför Nässjö. Campingen är öppen dygnet runt, och receptionen håller öppet mellan 08.00 – 17.00. Campingen erbjuder gemensam dusch, gemensamt kök, reception och parkeringsplatser. Om du letar efter lokaler i Nässjö så kan du definitivt njuta av staden på samma gång med hjälp av ett av dessa alternativ.

Det är mycket som händer i Nässjö trots sin lilla storlek, och OnePartnerGroup Logistics är ett av de företag som bestämt sig för att öppna sina lokaler på denna ort. Detta företag planerar att erbjuda logistik- och bemanningstjänster i forna Nässjötryckeriets lagerlokaler. Reach Fastigheter, som är ett företag som ingår i samma koncern köpte hastigheten från Hamhus. Lokalens totala yta är 15 040 kvadratmeter. I lokalerna ska OnePartnerGroup Logistics arbeta och vara en partner till logistikföretag och varuägare. ”Nässjö har ett bra logistikläge, och vi tror att de här tjänsterna kommer att öka i Nässjö i framtiden. Olika företag satsar mer och mer på att hyra ut de tjänster som vi kan erbjuda och då ligger Nässjö väldigt bra till. Vi hoppas att detta blir en livlig lokal som vi ska försöka fylla upp så mycket vi kan den närmaste tiden” säger Stefan Alvarsson som är ägare för koncernen. Vid årsskiftet startade OnePartnerGroup en ny avdelning under namnet OnePartnerGroup Logistics. Johan Lindahl som har en mångårig erfarenhet inom logistikbranschen, är vd för den nystartade logistikavdelningen. ”Vi är en partner till och samarbetar med både tredjepartslogistiker och andra varuägare. Logistikverksamheten passar väldigt bra ihop med bemanningsdelen och det fastighetsbolaget vi har, så det kommer att bli en del av OnePartnerGroups totala utbud” säger han.OnePartnerGroup Logistics erbjuder hantering och utveckling av sina kunders lagerverksamhet och logistikverksamhet. I det 13 000 kvadratmeter stora lokalerna så har företaget plats att hantera flera kunders logistik. De har redan börjat förhandla med nya kunder. ”Vi kommer att erbjuda lagerlösningar för alla sorters bolag med ett lager, och även för varuägare och 3PL-företag” säger Johan Lindahl. Efter att de tagit över lokalerna kommer OnePartnerGroup att flytta sitt nuvarande kontor i Nässjö till fastigheten. I dessa lokaler finner du också reklam- och IT-byrån OAS, samt företaget Office. I nuläget finns det ytterligare kontorsytor på 500 kvadrat tillgängliga för en ny hyresgäst. OnePartnerGroup har på mycket kort tid blivit ett av landets största bemanningsföretag. Det är inte bara OnePartnerGroup som har tagit steget och satsat på lokaler i Nässjö, det är även många andra företag som följer deras exempel. Utbudet i Nässjö är stort speciellt för en sådan liten ort, och på grund av de starka förbindelserna och närheten till storstäderna så är det ett bra val för många företagare.