Introduktion till området

Även känt som city i folkmun utgör Norrmalm hjärtat av vår huvudstad, och ingår tillsammans med Skeppsholmen, Vasastan och en mindre del av Östermalm i Norrmalms stadsdelsområde, som i sin tur är en del av Stockholms innerstad. Sedan 1926 gränsar stadsdelen till Vasastan i Barnhusviken, sedan längs Tegnérgatan på Tegnérlundens norra sida, till Östermalm längs Birger Jarlsgatan via Stureplan ner till Nybroplan, till Skeppsholmen i sundet söder om Blasieholmen, till Gamla stan i Norrström fram till Centralbron, till Riddarholmen i Riddarfjärden och till Kungsholmen i Klara sjö.

I och med att stadsdelen är det kommersiella centrumet i huvudstaden är lokaler på Norrmalm hett eftertraktade och de domineras av lokaler med kommersiell verksamhet och butiker, men det finns även många kontor och kontorshotell. På Norrmalm finner vi Sergels Torg, Centralstationen, shoppingtäta Drottninggatan liksom Regeringskansliet och Kulturhuset.

Tidigare skiljdes övre och nedre Norrmalm åt innan övre Norrmalm 1926 avskiljdes och blev Vasastaden. Nedre Norrmalm är alltså det som idag är Norrmalm – Stockholm city – hem för byggnader och platser av stor betydelse både politiskt, kulturellt och ekonomiskt.

Även om många näringsidkare väljer att flytta ut ur innerstaden p g a av de naturligt höga priserna, är och förblir lokaler i Norrmalm de mest eftertraktansvärda i landet, både för butiksägare och kontor.

Områdets historia

Namnet Norrmalm förekommer i skrift så tidigt som från 1288. Stadsdelen var i äldre tider delad av Brunkebergsåsen som sträckte norrut sig utefter nuvarande Malmskillnadsgatan, och med sin början i sin sluttning ner i Norrström. Förmodligen kommer namnet ”Norrmalm”, liksom övriga malmerna (Söder- och Östermalm), från den sandiga terräng och de grusbackar som Brunkebergsåsen skapat. Malm hade nämligen en annan betydelse förr än nuvarande järnmalmsassociationer – ordet är släkt med ”mala” och ”mjöl” men betydde från början sand- och grusmark.

Den uråldriga leden på Brunkebergsåsen utvecklades förmodligen från en stig till en gata när bebyggelsen nådde dit och blev till Malmskillnadsgatan, vilken var den viktigaste leden för trafik norrut från staden. Brunkebergsåsen delade Norrmalm i två delar på 1600-talet. Numera är åsen i stora delar bortschaktad, men finns fortfarande i delar av den kvar längre norrut, exempelvis vid Johannes kyrka.

1602 blev Norrmalm en egen stad med egen borgmästare, magistrat (den på den tiden styrande myndigheten för städer med egen jurisdiktion, bestående av rådmän och borgmästare) och sitt eget sigill. Denna förstad till Stockholm döptes följaktligen till ”Norre Förstaden”. För den som tycker det kan tyckas märkligt bör det påpekas att Norrmalm på den tiden var just en förstad – bebyggelsen i området var inte speciellt stor utanför nuvarande Gamla Stan, som då var Stockholm. I Norre Förstaden bodde år 1629 3024 invånare i en miljö som närmast var en kåkstad med ett virrvarr av gator, mestadels befolkat av sjömän, soldater och hantverkare. Norre Förstadens självständighet tog efter misstro mellan Stockholm och Förstaden slut och Norrmalm uppgick i Stockholms stad igen år 1635.

Det var dock inte förrän på 1860-talet, i och med järnvägens ankomst, som utvecklingen tog fart och huvudstadens centrum långsamt började förflyttas från nuvarande Gamla Stan till Norrmalm. Även faktumet att centralpostkontoret och alla dagstidningar förlade sina lokaler på Norrmalm spelade in. På 1870- och 80-talet revs mycket av den gamla bebyggelsen från 1700-talet på Norrmalm i och med Lindhagenplanen, döpt efter skaparen, ”för luft, ljus och grönska”. Detta skedde till mångas förtret, men till författaren August Strindbergs förtjusning – han höll med om att man rev ”för ljus och luft”. 1926 fick Norrmalm sin nuvarande geografiska omfattning och på 1930-talet gjordes planer för att bygga om Norrmalm till ett nytt Stockholm city. Efter hårda rivningar av den gamla bebyggelsen under 50- och 60-talen beslutades därefter om en mer varsam omvandling av det nya city i och med Cityplan 1977. Från den planen har nuvarande city vuxit fram där några av de mest inflytelserika och framgångsrika instanser och företag har sin plats – den som sitter i lokaler på Norrmalm är ”mitt i smeten”.

Områdets infrastruktur

Sedan 90-talet har flera fastighetsägare samarbetat med Stockholms stad för att omdana både kommersiella och privata lokaler på Norrmalm. Otrygga gränder byggdes bort, på bottenvåningarna byggdes flera butikslokaler på Norrmalm samtidigt som fler bostäder skulle föras in för att få ett mer ”levande” Norrmalm. Även som det senare ännu är kvar på tapeten, är den allra största delen av lokalerna på Norrmalm kommersiella, och så kommer det förmodligen att förbli.

 

Navet på Norrmalm är Centralstationen och T-centralen, som också är huvudstation för det 109 km långa tunnelbanesystem som förbinder Stockholms olika delar med sin röda, gröna och blå linje. Från Centralstationen kan du ta både fjärrtåg ut i landet liksom pendeltåg som likt tunnelbanan opereras av Storstockholm Lokaltrafik, SL. Pendeltågen går mellan Stockholm och orter i Stockholms län och har fyra ordinarie linjer samt en linje, nr 34, som går enbart vid rusningstrafik.

 

Det går även direkttåg (Arlanda Express med restid på 20 min), lokaltåg (restid 43 min) och bussar till internationella Arlanda flygplats, liksom Flygbussar till Bromma, Skavsta och Västerås flygplatser (restid 20, 80, resp 80 min).

 

Det finns också ett flertal färjor som opererar linjer mellan Helsingfors, Talinn och Riga (Tallink Silja) samt Gotlandsbåtar etc, som är lättillgängliga att nå från Norrmalm.


Stora satsningar görs på lokaltrafiken och även på vägbygget Förbifart Stockholm, som ska underlätta biltrafiken, då kommunen vuxit med 300 000 invånare sen 2007, vilket även reflekteras i biltrafiken på E20, Essingeleden, som kringgärdar Norrmalm och innerstaden. Trängselskatten beräknas minska biltrafiken med 10 %, men för den som har sitter i lokaler på Norrmalm kan pendeltåg eller tunnelbana vara det smidigaste alternativet.

Företagsliv

De flesta lokaler på Norrmalm är butiks- eller företagslokaler. Även om det finns en trend hos företag med lokaler på Norrmalm att flytta till exempelvis Solna eller andra kranskommuner, är trycket från företag som vill etablera lokaler i Norrmalm fortfarande högt. Då exempelvis Försäkringskassan, Nordea och Swedbank flyttade ur sina lokaler på Norrmalm konverterades kontorslokalerna till mestadels hotell, men även mindre kontor. En trend bland de företag som söker lokaler på Norrmalm är att de söker så utrymmeseffektiva lokaler som möjligt, givetvis för att få ut det mesta av de skyhöga kvadratmeterpriserna, som inte påverkats av utflyttningarna. Det råder fortfarande högre efterfrågan än utbud på alla slags lokaler på Norrmalm men i synnerhet på kontorslokaler, något som förmodligen inte kommer att förändras inom en rimlig framtid.

 

 

Förklaringen till lokalpriserna och den ständigt höga efterfrågan på lokaler på Norrmalm är ju hyfsat uppenbar, för här befinner vi oss i stadens och kanske till och med Skandinaviens hjärta (”Stockholm – The Capital of Scandinavia” som Stockholm Business Regions inte alldeles försynta slogan ståtar med), vilket också innebär att den kommersiella knutpunkten ligger här, inte minst för den svenska stil- och modemedvetenheten.


Shoppingmöjligheterna för alla slags behov och önskemål samt prisklasser överflödar, speciellt för unga och trendmedvetna. På Drottninggatan är alla slags butiker, pubar och restauranger närvarande, och medan du strosar och tittar i skyltfönstrena kan du också titta ner i gatan och läsa citat av August Strindberg som är graverade i marken (denna intellektuelle gigant bodde faktiskt på Norrmalm under de sista åren i sitt liv, närmare bestämt på Drottningatan 85, som numera omvandlats till Strindbergsmuseum.

 

Där Drottninggatan möter Sergels Torg ligger Åhléns City som har de flesta större svenska märken och är en populär shoppingpunkt. Är du ute efter en högklassig shoppingupplevelse kommer NK, (Nordiska kompaniet) som ligger på Hamngatan och behållt det mesta av sin slående byggnadsstruktur sedan de öppnade 1915, förmodligen inte att göra dig besviken. Dessa 5 våningar shoppinglokaler på Norrmalm är essensen av svensk stil, Sveriges svar på Londons Harrods, och lockar både kändisar och kungafamiljen.

 

Går du ner för Biblioteksgatan hittar du allsköns interntionella högklassiga märken som Mulberry, Prada, Louis Vuitton liksom kvinnliga modebutikerna &Other Stories, Filippa K och V Ave Shoe Repair (den senare butiken är trots sitt något kontraintuitiva namn faktiskt också en klädbutik.)

Förutom de närmast outtömliga shoppingmöjligheterna i små och stora lokaler på Norrmalm, är Östermalm bara några minuters promenad bort med sina 1800-talsbyggnader, en hamn späckad med lyxbåtar och överdådiga restauranger liksom shoppingmöjligheter i samma stil.

Den tredje ”malmen” (Söder) som ligger nästan lika nära Norrmalm, erbjuder shopping för dig som är ute efter det lite mer alternativa utbudet av både design, ekobutiker, hippa secondhand-butiker och restauranger med en vacker utsikt över huvudstaden vid Södra teatern.

Är du ute efter hantverk och design eller mysiga pubar är en promenad i Gamla Stan att rekommendera; detta är kanske Stockholms vackraste stadsdel med sina välbevarade byggnader och charmiga, smala kullerstensgator.

Allt ovanstående är förstås bara ett ytligt smakprov av vad Norrmalm och områdena runtom har att erbjuda turisten, lokalbon eller affärsresenären som har lite tid över. Förmodligen kommer det vid det här laget inte som en chock att hyra lokaler på Norrmalm kan kosta 3400 - 5300 kr i månaden – per kvadratmeter!

Köpkraft i området

Även om det fanns och finns planer på att göra om fler lokaler på Norrmalm till privatbostäder, så är det få som faktiskt bor i stadsdelen. På Norrmalm bor inte mer än drygt 7 000 personer, att jämföra med det utvidgade Norrmalms stadsdelsområde som inkluderar delar av Östermalm, Skeppsholmen och Vasastan – som huserar mer än 70 000 personer. Köpkraften hos invånarna i detta område är mycket god, med en medelinkomst på  drygt 37 000 kr/månad och capita, något som bara toppas av Danderyd och Östermalm.

Faktumet att lokalerna på Norrmalm i princip utgörs av butiker/restaurnager, kontor och hotellverksamheter väger tyngre än befolkningens köpkraft. City med sitt oslagbara utbud och butikstäthet lockar självklart en långt större kundkrets än de jämförelsevis få lokalinvånarna. Företagaren med lokaler på Norrmalm får naturligtvis besök av en stor mångfald kunder av nationell och internationell karaktär.

Parkeringsmöjligheter

Det behöver knappast ens nämnas att då trycket på trafik in till innerstan kan vara högt, speciellt under rusningstid, kan också parkeringsläget reflektera detta. För den som sitter i kontorslokaler på Norrmalm kan det bli dyrt och besvärligt att ta bilen i rusningstrafik samt med innerstadens höga parkeringsavgifter, och trängselskatt på det.

Det finns dock vanliga besöksparkeringar på Norrmalm, och sammanlagt i innerstaden ca 37 000 parkeringsplatser med olika taxor som är skyltade vid respektive parkeringsplats. ”Grön biljett” har längsta parkeringstid 1 timme och kostar 41 kr/timme. ”Röd biljett” kostar 26 kr/timme på vardagar 9-16 och 15 kr/timme övrig tid. ”Blå biljett” gäller något utanför city och kostar 15 kr/timme vardagar 9-17, därefter gratis.

Förutom besöksparkeringar med P-automater finns även ett antal P-hus på Norrmalm, exempelvis David Bagare på David Bagares Gata, 70 kr/tim dagtid; Gallerians P-hus på Regeringsgatan 15 & 20, också 70 kr/tim dagtid; Norra Latins garage, 70 kr/tim dagtid; Kungsbron P-hus, 60 kr/tim dagtid; Norra Bantorgets P-Hus, 60 kr/tim dagtid.

Vill du hyra en permanent plats på förhyrd parkering kostar det på Norrmalm runt 2500-3500 kr per månad. Du kan även ansöka om boendeparkering för en månadsavgift om 1100/mån eller 75 kr/dygn. Har du MC är boendeparkeringavgiften halva kostnaden. Du kommer förutom månadsavgiften dessutom att bli debiterad en administrativ kostnad när du ansöker om 300 kr. 

Ett alternativ till att ta bilen ända in till Norrmalm är att ställa den på infartsparkeringarna utanför innerstaden. Det finns 3136 platser förlagda på 24 olika infarter nära pendeltågs- eller tunnelbanestationer och det kostar betydligt mindre, endast 15 kr till 24:00 eller 5 kr/tim. Du hittar en komplett lista på alla infartsparkeringar på stockholmsparkering.se.

Utveckling i området

Norrmalm är och har alltid varit en stadsdel i utveckling. Från de stora omvandlingarna och den kritiserade rivningen av Klarakvarteren i och med uppförandet av Hötorgsskraporna på 60-talet, till 2010-talets byggande av Stockholm Waterfront, vittnar de stora byggnaderna om en framtidstro där Stockholm ska vara och förbli en modern storstad i världsklass.

Byggandet av Citybanan, som beräknas vara klart 2017, förväntas bli en stor effektivisering av den lokala tågtrafiken och förväntas också minska antalet bilresenärer, då tågtrafiken blir enklare. Stockholms stad fattade även 2009 beslut om en ny stadsdel inom Norrmalm som benämns Västra city och som enligt Stockholms stadsbyggnadskontors definition begränsas i norr av Olof Palmes Gata med dess förlängning över järnvägsområdet, i öster av Vasagatan, i söder av Riddarfjärden samt i väster av Klara Sjö.

Då Stockholm år 2030 förväntas vara en miljonstad har en omfattande plan tagits fram för att förvalta stadens grönområden och parker, där Norrmalm inte minst har en viktig roll att spela för att behålla en levande och attraktiv stadskärna. Utifrån detta styrdokument planeras den nya stadsdelen att utvecklas ”i syfte att skapa en mer levande och attraktiv stadsmiljö”. Då lokaler på Norrmalm domineras av affärsverksamhet och shoppinggator planeras 500–700 nya bostadslägenheter i nya stadsdelen men även ett förvaltande och utvidgande av parkerna för en attraktiv stad med många grönområden – därav projektnamnet ”den gröna promenadstaden”.

I styrdokumentet som benämns Parkplan Norrmalm och som utformats av Stockholms stad, anges vidare att ”Norrmalms parker ska bidra till ett rikt och hälsosamt stadsliv och möta den växande befolkningens behov. Tillgången till gröna mötesplatser ska vara god och parkerna ska utformas och skötas så att de kan tåla ett ökat besökstryck.”

På så vis vill kommunen både stärka den gröna stadsbilden och tillsammans med utvidgandet av antalet bostadslokaler på Norrmalm göra stadsdelen ännu mer levande och hållbar för en snabbt växande innerstad och region.

Ett annat stort projekt som syftar till att förbättra stadens kommunikationer är som nämnt Förbifart Stockholm, som ska bli en ny motorvägsförbindelse för E4:an genom västra Stockholm, varav största delen kommer att gå genom en tunnel. Det övergripande syftet är att knyta samman de norra och södra delarna av länet samt att lätta på trycket vid infarterna till Stockholms innerstad. När Förbifart Stockholm blir klar, vilket beräknas vara om ca 6 år, kommer den förmodligen att vara världens längsta tunnel i stads- och stadsnära miljö.

Industrier

Norrmalm näringsliv domineras av sina till synes outtömliga mängder butiker, caféer, restauranger och hotell, men även tjänste- och IT-företag har sina lokaler på Norrmalm. Som nämnt ovan är en trend numera att söka att effektivisera och använda så lite utrymme som möjligt när man har lokaler på Norrmalm för att spara på hyran, och det tål återigen att nämnas att stora aktörer som annars traditionellt har suttit i lokaler på Norrmalm, som Swedbank, Nordea och Försäkringskassan, har flyttat ut från city.

Det har dock inte hindrat att lokaltillången på Norrmalm ligger på rekordlåga nivåer – det är svårare än nånsin att få tag på lokaler på Norrmalm! Efter de nämnda giganternas utflytt har nya aktörer som Spotify, KPMG, Netent och Roschier etablerat sig i området. De nya satsningarna på bostäder och tunnelbanesystemet väntas ha en positiv effekt på efterfrågan på lokaler på Norrmalm, speciellt på kontorslokaler, säger Jesper Trotzig på Tenant & Partner till tidningen Lokalnytt.

– Bland de kollektiva transportmedlen är tunnelbanan det som värderas högst vid kontorsetablering och vi vet historiskt att förbättrade allmänna kommunikationer ger positiva effekter på efterfrågan och därmed hyresnivåerna.

Hotell och övernattningsmöjligheter i området

För den som är på besök i Stockholm, vare sig i affärer eller för nöjes skull är Norrmalm ett självklart val för många som letar efter hotell. Inte bara finns det ett till synes oändligt utbud på shopping och nöjen, men man bor ju även nära till allt. Hotellutbudet på Norrmalm reflekterar detta faktum och du kan välja på allt mellan vandrarhem till femstjärniga lyxhotell med sviter.

Är du ute efter en totalupplevelse med anor och storartade manér är Grand Hôtel ett självklart val, med sin utsikt över vattnet, Kungliga palatset och Gamla stan. Här har kändisar och stora evenemang frodats och levt väl sedan 1874, och har du en flexibel budget kan du också göra det.

Det kanske mest populära hotellet är Radisson Blu Waterfront som är ett nyare 4-stjärningt lyxhotell i hjärtat av staden, också det med utsikt över vattnet och stadshuset, med 414 moderna rum och sviter. Hotellet har förutom restaurang och gym med simulerat dagsljus äv en en stor konferensanläggning som gör det idealt för företagsgäster.

Värderar du att vara precis mitt i allt och så nära Centralstationen som möjligt är Clarion Sign ett bra alternativ. Modern och smakfull Skandinavisk design och en fin frukostbuffé i rum som är väl avvägda, samt ett spa på åttonde våningen, gör hotellet perfekt för den som vill slappna av men fortfarande ha alla möjligheter på fingerspetsarna.

Söker du något lite mer anspråkslöst alternativ kan August Strindberg Hotel vara ett alternativ. Hotellet är hemtrevligt och charmigt och även det något stenkast från Centralstationen, i området Norra Bantorget, som är som en oas mitt i city med sin vackra park och sina trevliga restauranger. Hotellet har en egen innergård med lummig trädgård som sitt hjärta och en lite mer personlig karaktär.

Det finns i princip ett hotell i varje gathörn när du rör dig på Norrmalm och utbudet är i det närmaste överväldigande. Den som inte vet vart man ska börja kan alltid ta hjälp av tripadvisor.se eller hotels.com (till exempel) för tips, kartor och omdömen som kan hjälpa dig få ner alternativen till hanterbara nivåer.