arrow_upward

12 lokaler: Karlskoga

Karlskoga kommun ligger i Värmland och tillhör Örebro län. Staden har idag en befolkning på ca 30 000 invånare. Kommunen är känd för att vara en grön stad med alla sina fina naturområden. Här finner...Läs mer

Skapa sökprofil

Fullständig översikt

Beställ material

Gratis & ej bindande

Kontakta hyresvärd

Karlskoga lokaler – en del av Sveriges centrum

Karlskoga är en tätort och centralort i Karlskoga kommun. Namnet på tätorten kommer ifrån kung Karl IX som såg marken som sina hertigliga skogar, det vill säga Karls skogar. Bebyggelsen som idag ligger i kommunen kallades Bofors innan Karl IX gav gjorde om samhället till stad och döpte den till Karlskoga. I området bor idag cirka 27 000 invånare vilket är minskning sedan mitten på 90-talet då tätorten hade över 30 0000 bokförda invånare. Kommunen har också varit en viktig del för den svenska försvarsmakten som under många år drivit sin verksamhet i lokaler i Karlskoga.

Lokaler i Karlskoga – en del av den svenska historien

I Björkborns herrgård levde Alfred Nobel sina sista tre år i livet. I hans lokaler i Karlskoga finns idag ett Nobelmuseum till hans minne. Alfred Nobel köpte AB Bofors Gullspång och fick herrgården på köpet. Bredvid herrgården lät han bygga ett laboratorium där han utförde krutexperiment och tillverkning av konstgjord gummi. Laboratoriet finns fortfarande kvar och lokalerna i Karlskoga används idag som utställning av Nobels experiment och företagande. Verksamheten startade 1970 med sommarutställningar men idag är det öppet året om.

Karlskogas närheten till Europa

Staden har goda kommunikationsmöjligheter med Europa väg 18 igenom området vilket gör att staden är ett lämpligt ställe att anlägga kontor, verksamheter och lokaler i Karlskoga. Europavägen har två körfält i varje riktning och ger möjlighet still stor kapacitet på vägarna i området. Kommunen har även satsar mycket på busstrafiken i området. Det finns linjer till de flesta kringliggande orterna och linjer inom området för att invånarna i kommunen lätt ska kunna transporteras med kollektivtrafik. Den lilla flygplatser som ligger i anslutning till staden användes tidigare för inrikestrafik bland annat med linjer till Stockholm och Malmö, och vid ett tillfälle även till Köpenhamn och Oslo. Men dessa linjer upphärde i samband med att Bofors flyttade sin verksamhet. Idag finns ingen persontrafik på järnväg ifrån orten utan den närmaste tågstationen ligger i Degefors, en dryg halvtimme med buss från staden.

Idrotter med lokaler i Karlskoga

Ishockey är den största sporten i kommunen och många av invånarna är med och supportar sitt lag BIK Karlskoga under vintersäsongen. Laget har spelat i SHL i 16 säsonger men blev nedflyttade och spelar nu i hockeyallsvenskan. Staden har även ett annat hockeylag, Karlskoga KHC som spelar idag i division 2. Fotbollslaget KB Karlskoga har under 32 säsonger spelat i superettan och med sina lokaler i Karlskoga satsar lager på att gå upp till allsvenskan inom kort. En annan stor sport för kommunen är STCC som årligen har tävlingar på Karlskoga Motorstadion, Gelleråsen. Åren 1961-1963 kördes Formel 1 på banan men inte som tävling utan som inbjudningstävling till de förarna som senare skulle delta i mästerskapen. Efter den omfattande olyckan i Kanonomloppet 1970 då två bilar körde in i varandra och slungades ut i publiken gjordes banan om. I samband med olyckan dog 6 personer och 30 personer skadades av de 15 000 personerna som kom för att se loppet. 1996 återupptog man loppet igen och är nu en del av ” Swedish Touring Car Championship ” och sedan 2014 är banan en del av TTA.

star
star
star
star
star
4.5 av 5 / 2 röster
Din sökning gav inga träffar
Sortera efter
format_list_bulleted
apps
Visa
Behöver du hjälp?keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up
Hur beställer jag information?
Först ska du fylla i formuläret ”få priser och information” med ditt namn, företagsnamn, telefonnummer, samt e-postadress. Du kan även lägga till en eventuell kommentar. När du har fyllt i alla uppgifter klickar du på kappen ”få information och pris”. Därefter tar det ca. fem minuter innan du mottar din order via e-post.
Hur får jag automatiskt information om lokaler som uppfyller mina kriterier?
Du kan automatisk bli uppdaterad och få skickat lokaler som passar dina kriterier genom att skapa ensökprofil. Då skickas ett e-postmeddelande så fort lokaler som matchar blir aktiva på MatchOffice.se.
Hur tar jag bort min sökprofil?
Du kan alltid avanmäla din sökprofil. Detta görs genom att trycka på länken nederst, i det e-post meddelande du har mottagit, där det står att du kan ta bort sökprofilen. Du kan alltid upprätta en ny sökprofil.
Hur får jag upp mina lokaler på MatchOffice.se?
Först måste du upprätta dig som hyresvärd. Det kan du göra via följande länkBli uthyrare. Därefter kan du skapa dina annonser.
Vad kostar det att vara hyresvärd via MatchOffice.se?
Du kan välja mellan två betalningsmodeller:
  • Avräkning per uthyrning Det är gratis att upprätta annonser på MatchOffice. Du betalar enbart om MatchOffice hittar en hyresgäst som flyttar in i en av era lokaler. I sådana fall kostar det 12,5% av första årets grundhyra utan avdrag av rabatter eller trappstegsmodellen.
  • Mötesrum och Coworking MatchOffice erbjuder också att du kan betala per annons för mötesrum och coworking-lokaler. Det räknas per påbörjad månad och priset för en annons startar på 199kr/mån exkl. moms. Du kan se mer information i vår prisöversikt.
Hur aktiverar jag en annons?
Om det är er första annons ni skapar på MatchOffice ska vi godkänna och aktivera annonsen. Er annons blir aktiverad samma dag som ni lägger upp den. Har ni tidigare skapat annonser kan ni själv logga in och aktivera annonsen genom att ändra status till 'aktiv' för den enskilda lokalen.
< Tillbaks