Sök efter lokal i hela Sverige

Lb filter iconJustera listan
Välj område(n)Lb target icon

 

En lokal i Malmö är nästan en lokal i Köpenhamn

Malmö, Sveriges tredje största stad och Skånes huvudstad. Malmö utgör tillsammans med Köpenhamn Öresundsregionen, det mest tätbefolkade området i Skandinavien. Malmö ses som en Global stad och är på femte plats i Skandinavien just på grund av sin goda placering med bra förbindelse till resten av Europa och väldigt nära till Danmarks huvudstad, Köpenhamn. Malmö delas upp i två delar, Malmö kommun som endast utgörs av Malmö stad och Burlöv, med lite över 300 000 invånare och Stormalmö där även andra städer så som Lund, Trelleborg, Lomma och Svedala räknas in med nästan 700 000 invånare.

God placering för industrilokaler på grund av kommunikationen

Malmö ligger bra till med egen hamn och nära till både Trelleborgs hamn och Öresundsbron. Citytunneln tar folk till och från ställen på nolltid och man kommer fram till Kastrup eller Köpenhamn på under en halvtimme, vilket jämfört med tiden det tar att ta sig fram i exempelvis Stockholm är en väldigt kort tid. Malmö har en välutvecklad kollektivtrafik med goda förbindelse ut till industriområden där många storföretag har sina lokaler.

De flesta produktionslokalerna finns i industriområdena

Malmös största verksamhetsområde är Fosie industriby med drygt 300 företag för både handel och industri. De anslutande industriområdena Elisedal, Fredriksberg och Jägersro räknas också med till Fosieby området. Fosieby har nära till både Inre och Yttre ringvägen vilket gör transporten till och från industrilokalerna smidig. I Fosieby finns företag av alla storlekar, en stor del inom produktion. Bland företagen utmärks bland annat Schenker, Fiedler, Rexam Beverage Can & Lundgren och Atria Chark & Deli.

Ekonomin växer konstant, fler och fler företag öppnar upp lokaler i Malmö

Det finns många faktorer till att företagen väljer att etablera lokaler i Malmö. Köpenhamn, Öresundsbron, nära till hamn, flygplatserna Malmö Airport samt Kastrup, lägre priser för att hyra och köpa lokaler men också stor arbetsbrist och god tillgång till arbetskraft är goda exempel på anledningar till att man som företag vill ha en kontorslokal eller industrilokal i Malmö. Det sägs att det i snitt öppnas upp sju nya företag i Malmö, per dag, vilket är en stor tillväxt.

De tio största företagen som finns närvarande med kontorslokal eller produktionslokal i Malmö är:

Skanska Sverige AB 2 000-2 999 anställda Academic Work Sweden AB 500-999 anställda Sydsvenska Dagbladets AB 500-999 Assistansia AB 250-499 anställda Coop Butiker & Stormarknader AB 250-499 anställda Cybercom Sweden South AB 250-499 anställda Malmö Kyrkliga Samfällighet 250-499 anställda Nordea Bank AB 250-499 anställda One Cc AB 250-499 anställda Praktikertjänst AB 250-499 anställda

Nybygge av lokaler

Malmö har byggt en rad nya lokaler, bland annat i de centrala delarna nära Malmö Centralstation där även Malmö Högskola har en stor lokal. Området erbjuder främst kontorslokaler men är nära exempelvis Kockums som tidigare har varit en central del i Malmös näringsliv.

Malmö har en ny fokus - från en industristad till en kunskapsstad

Tidigare kännetecknades Malmö av att vara en industristad. Nu är Malmö snarare en kunskaps stad. Malmö har fått stora företag och många har hyrt eller köpt lokaler i Malmötrakterna. Den privata tjänstesektorn växer markant och den starkaste delen i Malmö är logistik samt detaljhandeln ihop med bygg och fastighetsmarknaden. Nya bostäder och industrilokaler byggs ständigt och Malmö är en modern och växande stad.

Din sökning gav inga träffar