Sök efter lokal i hela Sverige

Lb filter iconJustera listan
Välj område(n)Lb target icon

 

Utbud av lokaler i Uppsala med omnejd

Uppsala kommun har ca. 200 000 invånare och ligger i Uppland. Uppsala är sveriges fjärde största tätort och en populär plats för företag att öppna lokaler i. Uppsala är kyrkligt centrum i Sverige och den äldsta staden för högre utbildning i Skandinavien. Uppsala universitet är en viktig och populär studentstad i Sverige och samtidigt hem åt många företagslokaler.

Uppsala - populär plats för lokaler

Uppsala är den största tätorten på hela Uppsalaslätten, stadens centrum befinner sig i ett läge på bägge stränderna av Fyrisån, nära Mälarens utlopp. Uppsala ligger nära huvudstaden Stockholm och har nära till motorvägen E4 som även fortsätter norrut ända till Gävle. Handeln är välutvecklad och det finns stora gallerior i staden, bland annat Forumgallerians lokaler, Dagabrunn gallerian med dina stora köplokaler, S:t Per-gallerian, Svavagallerian och de stora lokalerna där affärshuset Kvarnen tar plats. Precis utanför centrum finns ett stort köpcentrum Gränby. Handeln är viktig i Uppsala och staden erbjuder många stora handelslokaler.

Uppsala lokaler - bra kommunikationer

Företagen och kontors samt industri lokalerna i Uppsala har ett strategiskt läge på grund av de goda kommunikationerna. Uppsala ligger relativt nära Stockholms flygplats Arlanda och har tillgång till järnväg, motorvägar, spårvagn och busstrafik. Det är lätt att ta sig till och från en plats på kort tid och att transportera gods till och från Uppsala.

Uppsala Universitets lokaler

Uppsala Universitetet är en populär studieplats dit många studenter lockas för att högutbilda sig. Uppsalas universitets huvudlokaler invigdes 1887. I Uppsala finns Nordens äldsta universitet med sina lokaler, universitetet grundades 1477. Universitetet i Uppsala har redan sedan början av stormaktstiden utvecklats till ett av det främsta centrum för högutbildning i Europa och är samtidigt Sveriges främsta universitet och bland de 100 främsta universiteten i hela världen.

Nobelpristagare - utbildade i Uppsala Universitets lokaler

Uppsala Universitet är en utbildnings plats med hög renommé, i vilkens lokaler många utbildat sig och där femton nobelpristagare tagit examen. Uppsala Universitet har 9 fakulteter och över 30 000 studenter i sina utbildnings lokaler. Universitetet omsätter omkring 4,5 miljarder kronor åer år och mestadels av denna går till utbildning och forskning. Uppsala Universitet är även en del av Conbragruppen, tillsammans med andra universitet så som Cambridge, Oxford och heidelberg.

Uppsala är hem åt stora företag och lokaler

I Uppsala finns många företag närvarande med både kontorslokaler och industrilokaler. Uppsalas näringsliv växer starkt och konstant, med ca 2500 nyöppnade företag varje år. Samtidigt sker även en ökning av antalet sysselsatta. Uppsala är en av Europas mest innovativa regioner med många världsledande företag och branscher inom bland annat life science, miljö, energi samt kunskapsintensiv produktion. Den växande befolkningen och en markant ökning av löner skapar god underlag för en växande stad i vilken det satsas mycket på att erbjuda fräscha lokaler, forskning och god utveckling för företag.

De största arbetsgivarna med lokaler i Uppsala

Uppsala är hem åt många stora, världsledande företag. I trakterna finner vi följande topp 15 arbetsgivare som har kontor och industrilokaler:

UPPSALA KOMMUN UPPSALA LÄNS LANDSTING UPPSALA UNIVERSITET SVERIGES LANTBRUKSUNIVERSITET GE HEALTHCARE BIO-SCIENCES AB FRILANS FINANS SVERIGE AB LÄKEMEDELSVERKET FRESENIUS KABI AB RIKSPOLISSTYRELSEN FÖRSVARSMAKTEN POSTEN MEDDELANDE AB GAMLA UPPSALA BUSS AKTIEBOLAG PHADIA AB STATENS VETERINÄRMEDICINSKA ANSTALT Q-MED AKTIEBOLAG

Din sökning gav inga träffar