Sök efter lokal i hela Sverige

Lb filter iconJustera listan
Välj område(n)Lb target icon

 

Göteborgs utbud av lokaler

Göteborg, Sveriges näst största stad och den femte största staden i Norden är med sina omkring en halv miljon invånare en perfekt handelsplats. Göteborg har många studenter närvarande och även många företag som har industrilokal eller kontorslokal i staden. Vissa storföretag, som exempelvis Volvo har både kontors - och produktionslokal i staden och öppnade upp så tidigt som 1927. Staden är storcentrum för sport, industri och utbildning, populär för såväl affärsmöjligheter som sevärdheter.

Lokaler i bra placering i Skandinaviens centrum

Bra placering i Skandinaviens centrum. Handel och sjöfart har alltid spelat en viktig roll i stadens ekonomiska historia, och det fortsätter att göra så. Göteborgs hamn har kommit att bli den största hamnen i Skandinavien. Hamnen i Göteborg är en stor del av den svenska importen och exporten, då mestadels av transporterna går via Göteborgs hamn. Detta gör staden till en perfekt placering för såväl storföretag med enbart kontor och utan produktionslokaler som rena industriföretag.

Förutom Volvos produktionslokaler finns många andra stora företagslokaler

Förutom Volvo, finns många storbanker med kontorslokaler i staden, men även många andra företag. På listan med topp tio största företag i staden finner vi följande:

Volvo Personvagnar AB med både kontors- och produktionslokaler Volvo Lastvagnar AB med både kontors- och produktionslokaler Chalmers tekniska högskola SKF Sverige AB Volvo Information Technology AB Ericsson AB med både kontors- och produktionslokaler AstraZeneca AB med både kontors- och produktionslokaler Posten Meddelande AB Samhall AB SCA Hygiene Products AB med både kontors - och produktionslokaler

Växande arbetsmarknad och nya företag som hyr lokaler

Göteborg har kommit ifatt Stockholm beträffande arbetsmarknaden. Det finns allt fler jobb och sysselsättningsgraden i staden har ökat markant. Göteborg har endast runt 7 % arbetslösa vilket är väldigt lågt jämfört med resten av landet. I Göteborg drivs omfattande handel, både mitt i staden och i de kringliggande områdena. Det finns ett stort utbud av företag men även stora varuhus och andra shopping anläggningar. Precis som i Stockholm och andra storstäder koncentreras handeln utanför stadskärnan. Priserna för att hyra verksamhetslokaler i Göteborg är snäppet lägre än i Stockholm men högre än i Malmö.

Mest attraktiva är industrilokalerna i Kållered, Bäckebol och Högsbo-Sisjön

Då handeln koncentreras i områden utanför Göteborg city kan nya företag överväga att etablera sina lokaler i bland annat områden som Kållered, Bäckebol och Högsbo-Sisjön. Infrastrukturen är på topp och likaså kollektivtrafiken. Det är lätt att ta sig till och från stadkanterna med antingen bil eller buss. Vägarna är lämpliga för större transporter och kommunikationen är väldigt god, särskilt då Göteborg är en viktig hamnstad i Skandinavien. Göteborgs flygplats, Landvetter erbjuder flyg till de viktigaste städerna. Allt detta gör Göteborg till en bra affärsstad för nyetablerade företag men även för tillväxt av existerande företag.

Göteborg - en modern industrilokal-, handelslokal- och eventstad

Göteborg är en modern stad för kontorslokaler, produktionslokaler, handel och events, staden erbjuder även stora utbildningsmöjligheter, inte minst inom ingenjörbranschen. Många utbildade ingenjörer innebär stora produktionsmöjligheter, därmed är Göteborg idealet för en ny industrilokal, bra placering och god tillgång på arbetskraft inom industri. Stadens internationella orientering har dessutom gjort kulturklimatet levande och Göteborg har blivit en alltmer populär stad för såväl resa som affärer. Göteborgstrakten är räknad som Skandinaviens industriella centrum, främst på grund av den goda placeringen mellan Köpenhamn, Oslo och Stockholm. Över 900 företag med utländsk bakgrund finns närvarande och siffran växer konstant. I Göteborg finns 50 % av Skandinaviens industrikapacitet och många stora verksamma industrilokaler.

Din sökning gav inga träffar