arrow_upward

16 kontor: Stockholm Södermalm

Med ett kontor i Stockholm Södermalm blir ditt företag en del av innerstaden. Detta är stadsdel i framfart, Södermalm eller ”Söder” som området också kallas är en stor stadsdel i Stockholms innerstad. Området ligger belägget...Läs mer

Skapa sökprofil

Fullständig översikt

Beställ material

Gratis & ej bindande

Kontakta hyresvärd

Stockholm Södermalm kontor – stadsdel i framfart

Södermalm eller ”Söder” som området också kallas är en stor stadsdel i Stockholms innerstad. Området ligger belägget mellan Slussen i norr och Skanstull i söder. Arkeologer har hittat fynd i området sedan vikingatiden och man tror att de valde platsen tack vare det skyddade läget och närheten till vattnet. Området är idag 571 hektar land och 136 hektar vatten med direktanslutning mot östkusten. Det ursprungliga namnet på området är Åsön då man syftade på den grusås som går rakt igenom området. Namnet använder ända in på slutet av 1600-talet och blev för några år sedan omtalat på stadsdelsförvaltningens kontorslokaler på Stockholm Södermalm när man valde att döpa två nya gator efter namnet, Åsöberget och Åsögatan.

Med kontor Stockholm Södermalm – en del av innerstaden

Området var den del av de områdena som inte låg i själva stadskärnan som växte snabbt. Under 1300-talet byggdes Maria Magdalena kapellet på den platsen kyrkan idag ligger belägen. Kapellet var det första tecknet på att en församling börjades byggas upp i området och ofta ett tecken på en befolkningsökning. På ett gammalt stadsförvaltnings kontor på Stockholm Södermalm kan man idag gå rundturer om området historia och de talar bland annat om det förtryck som fanns i området. Bebyggelsen var väldigt enkel och de som bodde där hade som primär uppgift att skaffa mat till borgarnas djur. Trälarnas bostäder brändes ner flera gånger på grund av maktpolitiska skäl och i samband med att Gustav Vasa tog tronen kom önskar om att bygga ut staden och de malmarnas som fanns i både öster och söder.

En stadsdel för alla

Området Liljeholmen ligger numera idylliskt mitt i området. Hit är det många invånare och turister som kommer för att bada, ha picknick eller bara njuta av naturen och dess stora rekreationsområde. Man brukar säga att Liljeholmen är många av invånarnas frizon. Det är som att vara på landet fast mitt i staden. Området har även mindre kolonilotter och charmiga små hus. Idyllen som beskrivs har inte alltid varit. Tidigare var ön ett gammalt fängelse med maximalt 150 fångar åt gången. Byggnaderna från fängelsetiden står kvar och är idag museum, restaurang och kontorslokaler på Stockholm Södermalm. På ön ligger även stadens äldsta varv, Mälarvarvet och ett museum efter en av åra mest kända diktskrivare Carl Michael Bellman.

Stockholm Södermalm kontor – en del av framtiden

Området är känt för sin avslappnande stil och man jämför med andra områden i huvudstaden. Många av invånarna är kreativa och stora delar av den svenska IT-branschen har valt att lägga sina kontor på Stockholm Södermalm. För några år sedan flyttade det största IT-företaget i Sverige sitt kontorslokaler till Stockholm Södermalm. Majong som företaget heter ligger bakom bland annat ”Minecraft”, ”Battlefield” och ”Europe Universalis”. Företaget menar på att Söder är där spelutvecklingen i Sverige ska ligga och att med närheten till Europa är flytten till området bara en början på ett nytt kapitel. Patrik Bach som är VD för företaget säger i en intervju på P4 att ”allt handlar om image”.

star
star
star
star
star
3.3 av 5 / 3 röster
Din sökning gav inga träffar
Sortera efter
Passar som café/restaurang
format_list_bulleted
apps
Visa
Behöver du hjälp?keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up
Hur beställer jag information?
Först ska du fylla i formuläret ”få priser och information” med ditt namn, företagsnamn, telefonnummer, samt e-postadress. Du kan även lägga till en eventuell kommentar. När du har fyllt i alla uppgifter klickar du på kappen ”få information och pris”. Därefter tar det ca. fem minuter innan du mottar din order via e-post.
Hur får jag automatiskt information om lokaler som uppfyller mina kriterier?
Du kan automatisk bli uppdaterad och få skickat lokaler som passar dina kriterier genom att skapa ensökprofil. Då skickas ett e-postmeddelande så fort lokaler som matchar blir aktiva på MatchOffice.se.
Hur tar jag bort min sökprofil?
Du kan alltid avanmäla din sökprofil. Detta görs genom att trycka på länken nederst, i det e-post meddelande du har mottagit, där det står att du kan ta bort sökprofilen. Du kan alltid upprätta en ny sökprofil.
Hur får jag upp mina lokaler på MatchOffice.se?
Först måste du upprätta dig som hyresvärd. Det kan du göra via följande länkBli uthyrare. Därefter kan du skapa dina annonser.
Vad kostar det att vara hyresvärd via MatchOffice.se?
Du kan välja mellan två betalningsmodeller:
  • Avräkning per uthyrning Det är gratis att upprätta annonser på MatchOffice. Du betalar enbart om MatchOffice hittar en hyresgäst som flyttar in i en av era lokaler. I sådana fall kostar det 12,5% av första årets grundhyra utan avdrag av rabatter eller trappstegsmodellen.
  • Mötesrum och Coworking MatchOffice erbjuder också att du kan betala per annons för mötesrum och coworking-lokaler. Det räknas per påbörjad månad och priset för en annons startar på 199kr/mån exkl. moms. Du kan se mer information i vår prisöversikt.
Hur aktiverar jag en annons?
Om det är er första annons ni skapar på MatchOffice ska vi godkänna och aktivera annonsen. Er annons blir aktiverad samma dag som ni lägger upp den. Har ni tidigare skapat annonser kan ni själv logga in och aktivera annonsen genom att ändra status till 'aktiv' för den enskilda lokalen.
< Tillbaks