arrow_upward

Stockholm Kungsholmen

Det finns många moderna kontor i Stockholms Kungsholmen, ett område med långt näringsliv. Många av de vackra lokalerna i Stockholm Kungsholmen har en lång historia. Många stora svenska och utländska företag har valt att lägga...Läs mer

Skapa sökprofil

Stockholm Kungsholmen kontor – en vacker plats för nyetablering

Kungsholmen är en Ö mitt i sjön Mälaren och Stockholms innerstad. Ön ligger norr om Riddarfjärden och är idag uppdelad i 5 distrikt eller stadsdelar. Marieberg, Fredhäll, Stadshagen, Kungsholmen och Kristineberg heter stadsdelarna och de ingår i Kungsholmens stadsdelsområde. Ön har sedan tidigt 1400-tal används till det svenska näringslivet med mark, lokaler och kontor i Stockholm Kungsholmen. Den första industrin som byggdes på ön var ett tegelbruk som bedrevs av munkar. Även fiske och jordbruk bedrevs under denna tiden. Fram till 1700-talet var området i princip obebyggt. Den södra delen bebyggdes med bostäder, lokaler och kontor i Stockholm Kungsholmen och ett gatunät anlades.

Kontor i Stockholms Kungsholmen – ett område med långt näringsliv 

Många av de vackra kontoren i Stockholm Kungsholmen har en lång historia. Kungsholmens glasbruk som år 1676 låg beläget på den östra delen av ön var länge Sveriges ledande glasbruk. Här tillverkades både pokaler och vinglas. Under 1700-talet fick glasbruket stor konkurrens från de nyare glasbruken söderut på grund av tillgången på ved. Efter det att glasbruket la ner gjordes det om till ett laboratorium som styrdes från kontor på Karolinska institutet. Idag används byggnaden som kontor i Stockholm Kungsholmen.

Ett område för både boende och kontor

Idag består stora delar av området för bostäder, lokaler och kontor i Stockholm Kungsholmen. Utöver byggnaderna finns några mer livliga platser såsom Fleminggatan och Hanverkargatan där det kryllar av mysiga restauranger, kaféer, barer och affärer. Kungsholmen bjuder på en väldigt fin natur och på ett fantastiskt båtliv mitt i den svenska huvudstaden. På sommar finns ett flertal badplatser och är man på besök får man inte missa en av Stockholms vackraste kontor i Stockholm Kungsholmen, stadshuset. Där kan man ta hissen upp i till högsta tornet och få skåda staden från en annan vinkel.

Kontor i Stockholm Kungsholmen – med vattnet och fin natur runt hörnet

Den största parken i området med närhet till både bostäder och kontor i Stockholm Kungsholmen heter Rålamshovsparken. Parken är speciellt populär under sommarhalvåret och ligger med vacker utsikt över Gamla stan, Stadshuset och Riddarfjärden. Parken har man valt att anlägga mitt i mellan två stora bostadsområden för att de boende ska kunna få möjlighet att utnyttja parkens alla aktiviteter. Under sommaren anordnar stadsdelsförvaltningen med kontor i Stockholm Kungsholmen brännboll, volleyboll, fotboll, boule och gympa för stadens invånare och här finns även badplatser för ett dopp efter någon parkaktivitet.

Skapa nätverk med Sveriges näringsliv

Många stora svenska och utländska företag har valt att lägga sina huvudkontor och kontor i Stockholm Kungsholmen. Några av de företag som valt att etablera sig i området med huvudkontor i Stockholm Kungsholmen är Ericsson, Skandia, Sercuritas, Electrolux, SL och Skanska. Det geografiska läget med nära till centrum och bra kollektivtrafik lockar många företag till att etablera sig i området. Både i nya och gamla byggnader finns stora möjligheter till att både mindre och större kontor i Stockholm Kungsholmen.

Din sökning gav inga träffar
Sortera efter
Visningar