arrow_upward

30 kontor: Solna

Solna, belägen strax norr om Stockholm är räknad som Sveriges tredje minsta kommun, rent ytmässigt, med sina ynka 20 km². Staden står just nu inför många och inför stora förändringar. Antalet invånare i staden växer...Läs mer

Skapa sökprofil

Fullständig översikt

Beställ material

Gratis & ej bindande

Kontakta hyresvärd

Företagande och kontor i Solna

Solna kommun är en framtidsstad under en enorm tillväxt. Solna, belägen strax norr om Stockholm är räknad som Sveriges tredje minsta kommun, rent ytmässigt, med sina ynka 20 km². Solna står just nu inför många och inför stora förändringar. Antalet invånare i staden växer rekordfart varje år och likaså jobben då fler och fler bolag öppnar upp kotor i staden.

Kontor i Solna och den växande ekonomin

Hur liten staden än är väljer relativt många företag att öppna kontor i Solna. Det är varken ont om företag med kontor, lediga kontorslokaler eller eller jobb i Solna. Vi talar om Sveriges arbetsplatstätaste stad där det otroligt nog förekommer att antalet förvärvsarbetande är större än själva befolkningen i staden. Solna kommun har även ett stort utbud av kontor och är Stockholms snabbast växande kommun vilket inte minst syns på den stora efterfrågan av kontor. Just nu finns ett brett utbud av lediga lokaler i Solna som omfattas av bland annat kontor, butiker och lager lokaler. Ekonomin är konstant växande i Solna och framtidsperspektiven är stora.

En stad med varierat och dynamiskt näringsliv

I Solna kommun finns det förutom ett diversifierat och driftigt näringsliv även gott om nya möjligheter för att hyra eller köpa kontor, för de företag som inte etablerat sig i staden än. Kommunen domineras av tjänstesektorn men har även gott om kunskapsintensiva branscher, ett stort antal mindre företag har huvudkontor i Solna, men även internationella börsbolag och koncerner har kontor i staden. De mest framträdande sektorerna är bygg, livsmedel, företagstjänster, IT, försäkring och finans. I den lilla staden finns ett stort antal huvudkontor för betydande svenska samt internationella företag. Solna är hem för kontor för bland annat Agresso, ÅF, JM, SAS Institute, Vattenfall, Bayer, Billerud, Coop, Dell, Eniro, ICA, If Skadeförsäkring Eli Lilly, Fabege samt Hewlett Packard.

De företag med flest anställda inom den privata sektorn i Solna kommun är: NCC AB PEAB Sverige AB Pressens Morgontjänst EDB Business Partner Sverige AB Hewlett Packard Sverige AB If Skadeförsäkring AB

Men det finns även stora offentliga arbetsplatser, exempel på dessa är Karolinska Institutet, Karolinska universitetssjukhuset, EU:s smittskydds myndighet ECDC:s kontor samt Solnas stadskontor där många arbetar.

Med kontor i Solna Centrum ett stenkast från Stockholm

Med kontor i Solna Centrum befinner företagen sig ett litet stenkast från Stockholm City. Priserna är lägre, utbudet är större, läget är perfekt, det är inte alls konstigt att många företag väljer att öppna kontor i Solna kommun. Det ligger endast ett stenkast bort från Stockholms City och erbjuder möjligheter i mängder. Solna ligger på ett idealiskt läge i förhållande till Stockholms innerstad. I Solna har man möjlighet att hyra kontorslokaler i alla storlekar och stilar. Hyrorna i Stockholm ligger betydligt högre än i Solna och andra småorter utanför huvudstaden, av denna anledningen väljer allt fler och fler företag att antingen flytta sina kontor eller öppna upp hela nya kontor i populära kontors småstäder, så som Solna. Snart kommer det inte längre att vara en fråga om pris utan ett måste att överväga mindre kommuner, inte endast på grund av de lägre priserna men även eftersom många stora bolag har sina kontor där och det kan därför kännas bra att man själv även är närvarande med ett företagskontor i det populära området.

star
star
star
star
star
3.7 av 5 / 3 röster
Din sökning gav inga träffar
Sortera efter
Passar som café/restaurang
format_list_bulleted
apps
Visa
Behöver du hjälp?keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up
Hur beställer jag information?
Först ska du fylla i formuläret ”få priser och information” med ditt namn, företagsnamn, telefonnummer, samt e-postadress. Du kan även lägga till en eventuell kommentar. När du har fyllt i alla uppgifter klickar du på kappen ”få information och pris”. Därefter tar det ca. fem minuter innan du mottar din order via e-post.
Hur får jag automatiskt information om lokaler som uppfyller mina kriterier?
Du kan automatisk bli uppdaterad och få skickat lokaler som passar dina kriterier genom att skapa ensökprofil. Då skickas ett e-postmeddelande så fort lokaler som matchar blir aktiva på MatchOffice.se.
Hur tar jag bort min sökprofil?
Du kan alltid avanmäla din sökprofil. Detta görs genom att trycka på länken nederst, i det e-post meddelande du har mottagit, där det står att du kan ta bort sökprofilen. Du kan alltid upprätta en ny sökprofil.
Hur får jag upp mina lokaler på MatchOffice.se?
Först måste du upprätta dig som hyresvärd. Det kan du göra via följande länkBli uthyrare. Därefter kan du skapa dina annonser.
Vad kostar det att vara hyresvärd via MatchOffice.se?
Du kan välja mellan två betalningsmodeller:
  • Avräkning per uthyrning Det är gratis att upprätta annonser på MatchOffice. Du betalar enbart om MatchOffice hittar en hyresgäst som flyttar in i en av era lokaler. I sådana fall kostar det 12,5% av första årets grundhyra utan avdrag av rabatter eller trappstegsmodellen.
  • Mötesrum och Coworking MatchOffice erbjuder också att du kan betala per annons för mötesrum och coworking-lokaler. Det räknas per påbörjad månad och priset för en annons startar på 199kr/mån exkl. moms. Du kan se mer information i vår prisöversikt.
Hur aktiverar jag en annons?
Om det är er första annons ni skapar på MatchOffice ska vi godkänna och aktivera annonsen. Er annons blir aktiverad samma dag som ni lägger upp den. Har ni tidigare skapat annonser kan ni själv logga in och aktivera annonsen genom att ändra status till 'aktiv' för den enskilda lokalen.
< Tillbaks