arrow_upward

Norrköping

Området är väldigt glesbefolkat, med knappt en halv miljon människor på en större radie, dock flyttar allt fler till Norrköping varje år. I trakterna finner man attraktiv natur, en lockande bostadsmarknad med väsentligt lägre priser...Läs mer

Skapa sökprofil

Fullständig översikt

Beställ material

Gratis & ej bindande

Kontakta hyresvärd

Norrköpings utbud av kontor

Norrköping ligger i Östergötland, i östra Sverige och har ca. 90 000 invånare. Norrköping är Sveriges tionde största stad. Norrköping är en stad med ett stort utvecklingspotential för näringslivet och har sedan länge varit känd som en fabriksstad. Under tidiga 1600-talet var Norrköping känd som en av de ledande industristäderna i hela Sverige. Idag är Norrköping hem åt många företagskontor och många företag inom pappers- och massindustrin har produktion och kontor i Norrköping. Norrköping har även många trevliga muséer, biografer, konferenslokaler och fräscha kontorslokaler.

Näringsliv, kontor och företagande i Norrköping

Det finns ca 9000 företag med kontor eller industri i Norrköping. Den största sektorn är handels - och tjänstesektorn som har flest företag närvarande med kontor i Norrköping. De flesta företagen med kontor i Norrköping är av mindre karaktär, med färre än fem anställda. Det är den offentliga sektorn och kommunen med dess lokala kontor som skapar de flesta arbetstillfällena. Kommunen är Norrköpings största arbetsgivare och ca 9000 anställda inom ca. 100 yrken. De flesta arbetar på kommunens kontor eller inom vård och omsorg. Totalt arbetar cirka hälften av befolkningen inom den offentliga sektorn och den andra hälften inom den privata sektorn - därmed är de två sektorerna lika viktiga för stadens välstånd och tillväxt.

Växande näringsliv och nya kontor i Norrköping

Norrköping är idag en väldigt trevlig och spännande stad som lockar allt fler företag att etablera kontor. Nya etableringar sker konstant och Norrköping är med sina närområden en av Sveriges mest tillväxande städer. Regionen visar även goda möjligheter för framtida utveckling och en framtida konstant tillväxt. Då Norrköping är väldigt glesbefolkat med knappt en halv miljon invånare på en stor radie är näringslivets tillväxt viktig. Då näringslivet växer finns allt fler arbeten vilket lockar nya människor till staden. Runtom Norrköping finns attraktiv natur och i staden finns en lockande bostadsmarknad med väsentligt lägre bostadspriser än resten av landet. Staden erbjuder ett trevligt kulturliv och är en generellt mysig plats att bo på. Det växande näringslivet kommer därmed sakta men säkert göra Norrköping till en tillväxtstad som inom en snar framtid kommer växa - både utifrån företagsperspektiv men även invånarperspektiv.

Företag med kontor i Norrköping

Några av de största företagen som har kontor eller industri i Norrköping är: Billerud-Korsnäs Skärblacka AB Holmen Paper AB Martin & Servera AB Fiskeby Board AB Kolmårdens djurpark AB L&T Östgöta Städ AB Logent AB Pema People AB Samhall AB Telia Sonera Sverige AB

Norrköpings kontor och kommunikationer

Norrköping är förutom ett levande kulturliv som lockar många människor till staden även en stad med växande näringsliv och många företag med kontor är närvarande. Människor och företag lockas till Norrköping på grund av det växande universitetet och det expansiva näringslivet där många nya lokaler öppnas upp. Norrköping kallas tillsammans med Linköping för den fjärde storstadregionen i Sverige. Denna region är stor och drivande för näringslivs tillväxten i hela östra Mellansverige då den är både lättillgänglig och har anknytning till goda kommunikationer. De goda kommunikationerna till och från platsen för staden till en attraktiv plats för placering av företag och kontor.

Läs mer om Norrköping på WikiEstate
star
star
star
star
star
4.0 av 5 / 1 röster
Din sökning gav inga träffar
Sortera efter
format_list_bulleted
apps
Visa