arrow_upward

Sök efter lokal i hela Sverige

Coworking europe matchofficereduced

Kontorshotell och Coworking smälter samman - Hur kontorsbranschen möter kraven för flexibilitet

24
nov
2017
Emma Fjäder
Bara så sent som ett år sedan sågs coworking och kontorshotell som två skilda, oberoende koncept. I och med att efterfrågan för flexibla kontorsplatser blivit allt mer större, har hela kontorsbraschen fått börja tänka om, menar MatchOffices VD Jakob Dalhoff (i bilden till höger), efter att ha besökt årets Coworking Europe konferens i Dublin.
24
nov
2017
Emma Fjäder

"För bara ett år sedan var industrin fortfarande mycket delad mellan kontorshotell och det nya ”heta” konceptet coworking. Idag förenas de två koncepten i en bransch, där flexibla jobb möjliggörs på antingen enskilda kontor eller på arbetsplatser i stora kontor tillsammans med andra företag."

Så säger Jakob Dalhoff, VD för MatchOffice, efter att ha deltagit i det största europeiska coworkingevenemanget Coworking Europe 2017 i Dublin i November.

På Coworking Dublin fördes diskussioner bland 422 dedikerade samarbetspartners från 40 olika länder om hur det banbrytande nya kontorsarbetet i form av coworking kommer att utvecklas i framtiden.

Brakande tillväxt

"På grund av den ständigt ökande efterfrågan på kortvariga kontorskontrakt och det utökade behovet av flexibilitet, ekonomiska besparingar, bra design och samhälle och nätverk, står både kontorshotell och coworking framför en brakande tillväxt runt hela globen.”

”Även i Köpenhamn och i de andra större nordiska städerna kommer vi snart se mer nya spännande coworking spaces” säger Jakob Dalhoff.

"Många coworking hyresvärdar letar efter nya sätt att öka det värde de redan erbjuder sina hyresgäster idag – därför kommer tjänster och åtgärder som kan ge mervärde till hyresgästerna att fortsätta vara mer relevanta och oundvikliga".

”Det är ny intelligent programvara, ökat fokus på meningsfulla kontakter och funktionella arbetsområden som kan förlänga coworking användares livscykel och därmed hyresperioden på ett ställe – något som innan uppfattats utmanande" menar Jakob Dalhoff att varit en viktig insikt från årets branschkonferens.

En erkänd mötesplats

På Coworking Europe 2017 fördes också livliga och detaljerade konversationer om hur branschen kommer  att formas, nu när fenomenet är erkänt av hela branschen och de stora aktörerna har börjat vänja sig med tanken på gemenskapliga arbetsplatser.

"Man tror starkt att de många fördelar och plussidor som coworking fenomenet har att erbjuda, kommer att behöva matchas till den traditionella kontorshyresscenen", säger Jakob Dalhoff.

Konferensen Coworking Europe hölls i Dublin, Irland mellan den 8 och 10 november 2017.

 

Läs mera:

Coworking Europe

<< Se alla nyheter
Våra medlemskap
  • MatchOffice medlemslogotyp trustpilot.svg
  • MatchOffice medlemslogotyp googlestreetview.svg
  • MatchOffice medlemslogotyp copyrighted.svg
Ella chatHjälp
Behöver du hjälp?close
arrow_backTillbaks
Hur beställer jag information?
Först ska du fylla i formuläret ”få priser och information” med ditt namn, företagsnamn, telefonnummer, samt e-postadress. Du kan även lägga till en eventuell kommentar. När du har fyllt i alla uppgifter klickar du på kappen ”få information och pris”. Därefter tar det ca. fem minuter innan du mottar din order via e-post.
Hur får jag automatiskt information om lokaler som uppfyller mina kriterier?
Du kan automatisk bli uppdaterad och få skickat lokaler som passar dina kriterier genom att skapa ensökagent. Då skickas ett e-postmeddelande så fort lokaler som matchar blir aktiva på MatchOffice.se.
Hur tar jag bort min sökagent?
Du kan alltid avanmäla dinsökagent. Detta görs genom att trycka på länken nederst, i det e-post meddelande du har mottagit, där det står att du kan ta bort sökagenten. Du kan alltid upprätta en ny sökagent.
Hur får jag upp mina lokaler på MatchOffice.se?
Först måste du upprätta dig som hyresvärd. Det kan du göra via följande länkBli uthyrare. Därefter kan du skapa dina annonser.
Vad kostar det att vara hyresvärd via MatchOffice.se?
Du kan välja mellan två betalningsmodeller:
  • Avräkning per uthyrning Det är gratis att upprätta annonser på MatchOffice. Du betalar enbart om MatchOffice hittar en hyresgäst som flyttar in i en av era lokaler. I sådana fall kostar det 12,5% av första årets grundhyra utan avdrag av rabatter eller trappstegsmodellen.
  • Mötesrum och Coworking MatchOffice erbjuder också att du kan betala per annons för mötesrum och coworking-lokaler. Det räknas per påbörjad månad och priset för en annons startar på 199kr/mån exkl. moms. Du kan se mer information i vår prisöversikt.
Hur aktiverar jag en annons?
Om det är er första annons ni skapar på MatchOffice ska vi godkänna och aktivera annonsen. Er annons blir aktiverad samma dag som ni lägger upp den. Har ni tidigare skapat annonser kan ni själv logga in och aktivera annonsen genom att ändra status till 'aktiv' för den enskilda lokalen.