arrow_upward

Göteborg Lundby

Göteborg ligger på andra plats över Sveriges näst största städer. Samtidigt är det den femte största staden i Norden och har ungefär en halv miljon invånare. Staden är ett strategiskt val för placering av lager...Läs mer

Skapa sökprofil

Göteborg Lundby lager – bra geografiskt läge till Sveriges största hamn

I Sveriges andra största stad ligger stadsdelen Lundby. Stadsdelen tillhör Göteborgsstad och ligger mellan Tingstatunneln, Älvsborgsbron och upp till de centrala delarna av Hisingen. Denna norra gränsen av stadsdelen gränsar vid Norra Hisingen och den västra delen, Västra Hisingen. Av de nästan 600 000 personer som är boende i kommunen rapporterar stadsdelskontoret i Lundby att det finns cirka 50 000 invånare i området. Det är en aktiv stadsdel med många drivande företag med kontor, lokaler och lager i Lundby. Området har lägre arbetslöshet än medelstadsdelen i staden och medelinkomsten är 270 000 kronor om året. Enligt fastighetskontoret i Lundby kommer området att växa de närmaste åren och 20 000 nya bostäder, lokaler och lager i Lundby är godkända att byggas inom de närmaste åren.

Med lager i Lundby – god infrastruktur både in till city och hamnen

Stadsdelens strategiska läge har gjort att området alltid varit en viktig plats för handel. Med sin närhet både till Älven och västkusten har området kunnat bygga upp ett bra företagsnät mer lokaler, kontor och lager i Lundby. Tidigare användes området till jordbruk och man kan hitta kvarlever från den tiden än i dag. Under tidigare 1800-tal urbaniserades området och allt fler företag med industrier och lager i Lundby. I området byggdes det upp många små mekaniska verkstäder, mindre industrier och lager i Lundby. Marken var fortfarande billig och mindre företag fick chans att kunna expandera. Ett samhälle byggdes upp och allt fler butiker, skolor, apotek och andra nödvändigheter började byggas upp.

Vacker miljö nära centrala Göteborg

I staden finns det stora grönområden och vacker natur även mitt inne i de centrala delarna. Staden är känd för sina parker och många som arbetar på kontor och lager i Lundby väljer att utnyttja detta både före och efter arbetstid. Under sommarhalvåret är det fullt med folk i rörelse även under lunchtid och i den stora parken i Hisingen finns bra motionsslingor, grillplatser och ett stort koloniområde. Här bjuder även Göteborgsstad på underhållning med dans och musik gratis för alla besökare i parken.

Goda kommunikations möjligheter med lager i Lundby

Till och från Lundby och dess bostäder, kontor och lager finns goda kommunikationsmöjligheter. Både med spårvagn och buss finns två hållplatsmöjligheter på Eketrägatan och Gropegårdsgatan. Det är två centrala gator i stadsdelen med butiker, kontor, produktionslokaler och lager i Lundby. Nära de två gatorna ligger stadsdelens mest spektakulära plats, Ramberget. Härifrån har man närhet till Keillersparken som har ett stort grönområde och bra träningsmöjligheter samt en fantastisk utsikt över stora delar av staden.

Lundby – en stadsdel med en ljus framtid

Ett av Sveriges mest framgångsrika företag har produktion, kontor och lager i Lundby. År 1924 rullades den första Volvobilen ut från deras fabrik. Företaget är i expansiv fas och planerar att fördubbla sitt antal anställda inom 5 år. Man ska samtidigt bygga ut verksamheten med större lokaler, kontor och lager i Lundby.

Din sökning gav inga träffar
Sortera efter
Visningar