arrow_upward

Järfälla

Hyr ett kontor i ett av Järfällas kontorshotell, på ett attraktivt läge med många fördelar. Järfälla är en del av tätorten Stockholm och ligger i centralorten Jacobsberg. Det är en del av Stockholms län och...Läs mer

Skapa sökprofil

Fullständig översikt

Beställ material

Gratis & ej bindande

Kontakta hyresvärd

Järfälla kontorshotell – ett attraktivt läge med många fördelar

Järfälla är en del av tätorten Stockholm och ligger i centralorten Jacobsberg. Det är en del av Stockholms län och ligger i de södra delarna av Upplands landskap vid Mälarens östra strand. Kommunen gränsar till Ekerö kommun, Sollentuna kommun, Upplands Väsby- och Upplandsbros kommun som alla ligger i samma län. Området bildades efter att Järfälla-, Eds-, och Sollentuna socken slogs ihop och bildade kommunreform 1862 i området där Järfällas kontorshotell ligger idag.

Kontorshotell i Järfälla – med stora möjligheter för det lilla företaget

Det första dokumenterade brevet där området Järfälla nämns är över 700 år gammalt och är skrivit av ärkebiskopen Nils Kettilsson där han testamenterar sina ägodelar. Området har varit bebott sedan tidig stenålder. Under medeltiden var området en viktig transportled för att transportera mat och boskap. Området hade länge sin lantliga stil men i början på 1920- talet började man bygga småhus och vid ett tillfälle hade kommunen en av Europas största småhusområde. År 1968 byggde man räls till pendeltågen och motorväg, sedan dess har kommunen expanderat med fabriker, lokaler, lager och kontorshotell i Järfälla.

Kontorshotell i Järfälla – en växande kommun med världsledande företag i spetsen

Områdets utveckling satte först i fart runt år 1970 och i början av 1990-talet byggde IKEA sitt varuhus i Barkaby som blev en start för ett helt handelsområde med fabriker, lokaler och kontorshotell i Järfälla. Även ett helt nytt bostadsområde byggdes upp på den gamla flygplatsens mark och infrastrukturen till området förbättrades ytterligare. Området omfattar både hyres- och bostadsrätter, villor och radhus med en plan för att 18 000 bostäder ska stå klara år 2030. De första bostäderna blev sålda redan under planeringsstadiet och våren 2014 flyttade de första personerna in i sina bostäder. Inklusive alla de arbeten som redan finns i handelsområdet och kontorshotell i Järfälla förväntas 10 000 nya jobb att skapas.

Järfälla kontorshotell – va en del av det svenska näringslivets topp

Med de 18 000 nya bostäder som ska byggas i området och med 10 000 arbetstillfällen behöver kommunen expandera sin infrastruktur. Enligt Stockholms Stad kommer kommunen att få en förlängning på den blåa linjen av tunnelbanesystemet från Akalla till områdets station. Detta arbete ska dra igång under hösten 2016. Kommunen uppmanar god byggnadskultur och varje år delas ett pris ut av miljö- och byggnadsnämnden. År 2015 fick ett av kommunens nya kontorshotell i Järfälla priset efter ”gott uppförande vid byggnation” och att de uppnådde sina miljömässiga mål.

Kontorshotell i Järfälla – arbeta vägg i vägg med Sveriges mest framgångsrika företag

I kommunen finns det över 4500 företag registrerade. Lite mer än hälften är enmansföretag och 15 % har färre än 10 anställda. Många av arbetsplatserna ligger ute på handelsplatsen eller på kontorshotell i Järfälla. De största företagen med verksamhet, produktion eller boende i kontorshotell i Järfälla är: Järfälla kommun – 3500 anställda Saab AB – 1 300 anställda St. Jude Medical AB – 700 anställda Arla Foods AB – 600 anställda Dahl – 600 anställda IKEA – 400 anställda ELFA AB – 400 anställda ICA Handlarnas AB – 300 anställda Swebus AB – 300 anställda Stockholms läns landsting – 300 anställda

Läs mer om Järfälla på WikiEstate
star
star
star
star
star
4.0 av 5 / 1 röster
Din sökning gav inga träffar
Sortera efter
format_list_bulleted
apps
Visa