arrow_upward

Husie

Malmö är den tredje största staden i Sverige. Idag har staden en befolkningsmängd på ca 320 000 invånare. Kommunen ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen som man hittar i den södra delen av Sverige. Det...Läs mer

Skapa sökprofil

Fullständig översikt

Beställ material

Gratis & ej bindande

Kontakta hyresvärd

Malmö Husie kontor – ett utvecklingsområde

Området är en stadsdel i den Östra delen av Malmö. Idag är området den delen av Malmö som växer snabbast på bostadssidan. Platsen mellan Malmös innerstad och yttre ringvägen förväntas växa i snabb takt och med det stora området kommer byggandet att pågå under en längre tid. För tillfället är områdena Gyllins trädgård och kvarteret Draken i fokus med bostäder, skolor, förskolor, parker, lokaler och kontor i Malmö Husie. Sedan 1982 har området förändrats markant då marken tidigare användes av Skånska luftvärnskåren som är en del av det svenska luftvärnsförbandet till den svenska armén. Genom försvarsbeslutet år 1936 fick luftvärnet en självständigare roll inom den svenska armén där en divison anlades i staden och fick namnet Malmö luftvärnsdivision A10M.

Kontor i Malmö Husie – attraktiva arbetsplatser

Under tidigt 1900-tal startade trädgårdsmästaren Knut Gyllin en handelsträdgård på den plats som idag kallas Gyllins trädgård. Han började på en yta av ett halvt tunnland och år 1940 hade han utvecklat verksamheten med 839 tunnland, 3600 bänkfönster och 144 växthus och var då den största handelsträdgården norr om Alperna. Några år tidigare byggde han dessutom världens längsta växthus som var 210 meter långt och 23 meter brett. För att kunna driva sin verksamhet ägde Knut en kolgruva i Höganäs trakten. Runt 1970-talet lades trädgården ner på grund av ekonomiska problem och förvaltningen med kontor i Malmö Husie började sin planering för platsens framtid.

Kontor i Malmö Husie med nära till allt

Sveriges största galopp- och travbana ligger i området. Banan stod klar för tävling redan år 1907 och är byggd tillsammans med den hästinsstresserade byggmästaren Christian Lauritz Möller. Möller var dansk-svensk men trivdes bättre på den svenska sidan och startade sin verksamhet med kontor i Malmö Husie. Han har bland annat varit med och byggt upp Gustav Adolfs torg, Chokladfabriken, Ribersborgs kallbadhus och posthuset nere vid centralen. Idag anordnar arenan runt 100 hästtävlingar om året och är en av Sveriges största. Utöver tävlingarna har arenan verksamhet både för barn och vuxna i form av utbildning och nöjen.

Husie - en del av nya Europa

På grund av bostadsbristen 1940 till 1950 startades ett miljonprojekt av Socialdemokraterna för att minska på bostadsbristen i Sverige. Dessa byggnader har idag stämplats som fuskbygge och mer än hälften av byggnaderna som byggdes under den tiden är idag i behov av stora renoveringar. Almgården i Malmö Husie är ett av de områdena där miljonprojektet tog fart. Området ligger mellan Inre ringvägen och Agnesfridsvägen i staden. I området finns det endast flerstadsbohus med hyresrätter och många av dem ägs idag av Akelius som tidigare var Hugo Åbergs fastigheter. Platsen är Sverige demokraternas starkaste område med kontor i Malmö Husie. Trots lågt valdeltagande i området var, var tionde röst i området på partiet år 2002 och i Eu-valet år 2014 fick de mer än 40% av rösterna. Arbetslösheten är högre än medel i staden och inkomstnivån ligger på 103 000 svenska kronor medan medelinkomsten i staden ligger på 119 000 svenska kronor.

Läs mer om Husie på WikiEstate
star
star
star
star
star
4.0 av 5 / 1 röster
Din sökning gav inga träffar
Sortera efter
format_list_bulleted
apps
Visa