arrow_upward

Växjö

Europas grönaste stad och en bra plats att etablera butiker på. Denna stad har valts till Europas grönaste stad och anledningarna bakom är många. Kommunen nöjer sig inte med att tänka grönt och att skapa...Läs mer

Skapa sökprofil

Växjö — Europas grönaste stad 

Denna stad har valts till Europas grönaste stad och anledningarna bakom är många. Kommunen nöjer sig inte med att tänka grönt och att skapa en grönare stad utan vill hela tiden tänka och ta det extra steget. Staden har mellan 1993-2011 sett en 73% befolkningsökning samtidigt som det skett en utsläppsminskning med 41%. Staden visar att en grönare stad kan samtidigt vara en mer framgångsrik stad. Något som attraherat många företag till kommunen.

Shopping i Växjö

Växjö är inte bara en stad för miljömedvetna och den grönare medborgaren men också för den som modemedvetna och shoppingentusiast. Staden har Sveriges bästa köpcentrum (2011-2012), Grand Samarkand vilket har attraherat många företag att ha en butik i centrumet. Förutom Grand Samarkand finns även en mycket känd glasgata där över 200 butikslokaler, restauranger och kaféer finns.

Din sökning gav inga träffar
Sortera efter
Visningar