arrow_upward

Fosie

Ett område i Malmö som har ett stort utbud av lokaler för företagande är stadsdelen Fosie. Stadsdelen tillhör stadsområdet Söder och har idag ca 45 000 invånare. Speciellt attraktivt är lagerlokalerna i Fosieby industriområde där...Läs mer

Skapa sökprofil

Fullständig översikt

Beställ material

Gratis & ej bindande

Kontakta hyresvärd

Malmö Fosie lager med historia i väggarna

I Sveriges tredje största stads södra delar ligger stadsdelen Fosie. År 1931 blev området en del av Malmö stad då det sedan tidigare tillhört Fosie sockeln. Stora delar av området byggdes upp redan på 1960-talet med höghus men idag finns det även stora planerade grönområden, hus med trädgårdar, industrier och lager i Malmö Fosie. Området har en tillhörande kyrka och stadens enda runsten och texten på stenen berättar om Asbjörn som vill resa stenen för sin vän och kämpe Dvärg. Området är mest känt för sin rika industriby som idag ger jobb till över 10 000 personer och över 300 aktiva företag.

Lagerlokaler i Malmö Fosie – vägen ut till Europa

Delar av stadsdelen planlades av statschefen Erik Bülow-Hübe som hade ett stort intresse för engelsk- och amerikansk stadsplanering med grannskapsenheter. På svenska kan man säga att det är ”staden i staden” där bostäder, kollektivtrafik, affärer, kontor och lager i Malmö Fosie ska finnas på en och samma plats. I området byggdes även en liten teater och brandstation. Bostäderna som byggdes av MKB, Malmös kommunala bostads AB, som är Malmös kommunala bolag som idag har mer än 25% av alla Malmös hyresrätter. Det finns fyra olika hustyper i området men alla har täta huskroppar med få detaljer, kroppåstak och fasaden är av puts eller tegel.

Fosie – ett område i framfart

Området Heleneholm är en del av stadsdelen med mycket rörelse. Här finns både bostäder, utbildningscentrum, industrier och lager i Fosie Malmö. Den södra delen av området domineras av en stor industri, Heleneholms verket. Det är stadens kraftvärmeverk och producerar både naturgas, fjärrvärme och el. Verket togs i drift redan år 1960 och drivs idag av företaget E. ON. Verkat har fyra aktiva ångpannor som eldas med naturgas men kan även användas till diesel och eldningsolja.

En blandning av det lilla Malmö och Europa

I området finns det en stor företagsby där cirka 300 företag driver sin verksamhet. Företagen runt om platserna Elisedal, Fredriksberg och Jägersro ingår och med närhet till Yttre ringvägen har industriområdet direktkoppling till Öresundsbron, Danmark och Europa. Även närheten till Lund, Sturup och Kristianstad har sina fördelar. I anslutning till området ligger Malmös största bostadsområden Hermodsdal och Lindängen . Området har företag i alla storlekar men kända märken som Schenker, Fiedler & Lundgren, Atria Chark & Deli, Safegate International med kontor och lager i Malmö Fosie.

Lager i Malmö Fosie – tre industriområden under samma tak

Fosie industriby inkluderar tre industriområden, Fredriksberg, Jägersro och Elisedal. Fredriksbergs industriområde är 145 000 kvm stort och är en plats som speciellt av avsett för kontor, produktion och lagerlokaler i Malmö Fosie. Företag som bland annat har sin verksamhet på platsen är Porsche och Förenade bil. Jägersro är en gammal handelsplats med ursprung redan från 1960-talet. Kollektivtrafiken till platsen är bra och där finns ett hundratal företag, de flesta medelstora. I området finns också ett stort varuhus med cirka 30 butiker. Industriområdet på Elisedal byggdes upp på 1970-talet med stora och låga byggnader och grönområden. I området finns cirka 150 företag med kontor och lager i Malmö Fosie, bland annat Sydsvenskan och El-Giganten.

star
star
star
star
star
4.0 av 5 / 1 röster
Din sökning gav inga träffar
Sortera efter
format_list_bulleted
apps
Visa