arrow_upward

3 kontor: Fosie

Området Fosie är ett stadsdelsområde i de södra delarna av staden. Stadsdelen tillhörde Fosie socken och blev en del av staden år 1931. Idag består stadsdelen av höghus, industrier och kontor i Malmö Fosie men...Läs mer

Skapa sökprofil

Fullständig översikt

Beställ material

Gratis & ej bindande

Kontakta hyresvärd

Malmö Fosie kontor – vägen ut mot Europa

Området är ett stadsdelsområde i de södra delarna av staden. Stadsdelen tillhörde Fosie socken och blev en del av staden år 1931. Områdets första fornnordiska namn löd "ecclesiæ Fosøhge" och kan översättas med ”Höjden vid sankmarken” och man tror att höjden syftar till kyrkan som finns i området som är byggd på stadens högsta punkt på 37 meter över havet. Idag består stadsdelen av höghus, industrier och kontorslokaler i Malmö Fosie men även hus med trädgårdar och grönområden. Området skapar 10 000 arbetsplatser och 300 företag har kontor i Malmö Fosie.

Många företag med kontor i Malmö Fosie

Enligt dokumentation har det funnits handel i området sedan 4000 år före kristus. På den tiden användes skogen för avverkning och handel med stenyxor. Företagsgruppen med kontor i Malmö Fosie ser det som ett historiskt arv och en sporre för att vidareutveckla området och föra traditioner vidare. Företagsgruppen har över 200 medlemmar och varit aktiv i cirka 30 år. Deras styrka är mångfalden i området och den breda kunskapen inom de olika branscherna. Den geografiska tillgängligheten är ett stort plus direktanslutningen till Öresundsbron, Danmark och Europa.

Alla vägar bär till Malmö Fosie

Området ligger den sydliga delen av Sveriges tredje största stad och ses ofta som en bortglömd plats. Personer som bor där tror att det beror på att de är staden i staden. Även om området inte ligger i anslutning till de centrala delarna av Sveriges tredje största stad så finns allt i området. Här finns både bilfirmor, post, hotell, restaurang, fritidsanläggningar, detaljhandel, varuhus, industrier och kontor i Malmö Fosie. Företagsgruppen anser att de är en del av Europas knutpunkt med Malmös centrum 10 minuter bort, Köpenhamn på 20 minuter och två flygplatser inom en radie av 3 mil.

Kontorslokaler Malmö Fosie – med historia och framtid

Området har idag cirka 40 000 invånare och består till stora delar av höghus då området ingick i miljonprogrammet i slutet på 1980. Området har dock några byggnader som sticker ut. Bland annat ekostaden i Augustenborg som är ett projekt som startade 1998 tillsammans med Malmö stad och MKB med kontorslokaler i Malmö Fosie. Byggnaderna har fått priset World Habitat Awards av de Förenta nationerna tack vare sin insats i investeringsprogrammet och den ekologiska vändningen som gjorts i området. Inte bara med byggnaderna utan även det engagemang man arbetat tillsammans för de boende i området.

Malmö Fosie – en framtid

Området har en vision om att bli en mönsterstadsdel genom att arbeta med hållbarhet både hos sina invånare och i bebyggelsen. Man vill satsa mer på ekologiskt byggande och få in fler grönområden och vatten i området. År 2024 vill man att spårvagnen ska vara ett självklart transportmedel för de 40 000 invånarna som bor i området och med den nya tågstationen ska man lättare kunna ta sig till kontinenten. Området kring den nya stationen ska bebyggas med nya bostäder, lokaler och kontor i Malmö Fosie och skapa fler närliggande arbetsplatser.

star
star
star
star
star
4.5 av 5 / 2 röster
Din sökning gav inga träffar
Sortera efter
format_list_bulleted
apps
Visa
Behöver du hjälp?keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up
Hur beställer jag information?
Först ska du fylla i formuläret ”få priser och information” med ditt namn, företagsnamn, telefonnummer, samt e-postadress. Du kan även lägga till en eventuell kommentar. När du har fyllt i alla uppgifter klickar du på kappen ”få information och pris”. Därefter tar det ca. fem minuter innan du mottar din order via e-post.
Hur får jag automatiskt information om lokaler som uppfyller mina kriterier?
Du kan automatisk bli uppdaterad och få skickat lokaler som passar dina kriterier genom att skapa ensökprofil. Då skickas ett e-postmeddelande så fort lokaler som matchar blir aktiva på MatchOffice.se.
Hur tar jag bort min sökprofil?
Du kan alltid avanmäla din sökprofil. Detta görs genom att trycka på länken nederst, i det e-post meddelande du har mottagit, där det står att du kan ta bort sökprofilen. Du kan alltid upprätta en ny sökprofil.
Hur får jag upp mina lokaler på MatchOffice.se?
Först måste du upprätta dig som hyresvärd. Det kan du göra via följande länkBli uthyrare. Därefter kan du skapa dina annonser.
Vad kostar det att vara hyresvärd via MatchOffice.se?
Du kan välja mellan två betalningsmodeller:
  • Avräkning per uthyrning Det är gratis att upprätta annonser på MatchOffice. Du betalar enbart om MatchOffice hittar en hyresgäst som flyttar in i en av era lokaler. I sådana fall kostar det 12,5% av första årets grundhyra utan avdrag av rabatter eller trappstegsmodellen.
  • Mötesrum och Coworking MatchOffice erbjuder också att du kan betala per annons för mötesrum och coworking-lokaler. Det räknas per påbörjad månad och priset för en annons startar på 199kr/mån exkl. moms. Du kan se mer information i vår prisöversikt.
Hur aktiverar jag en annons?
Om det är er första annons ni skapar på MatchOffice ska vi godkänna och aktivera annonsen. Er annons blir aktiverad samma dag som ni lägger upp den. Har ni tidigare skapat annonser kan ni själv logga in och aktivera annonsen genom att ändra status till 'aktiv' för den enskilda lokalen.
< Tillbaks