arrow_upward

Östersund

Östersund, belägen vid Storsjön i Jämtland, är Jämtlands residensstad och sträcker sig över kommungränsen till grannkommunen Krokom. Etablering i lämpliga kontor i Östersund Östersund domineras av småföretag och staden räknas som hela Jämtlands handelscentrum. Här...Läs mer

Skapa sökprofil

Kontor mitt i Sverige – etablering i Östersund.

Östersund, belägen vid Storsjön i Jämtland, är Jämtlands residensstad och sträcker sig över kommungränsen till grannkommunen Krokom. Staden grundades först på 1700-talet som ett försök från staten att ta del av den mycket omfattande och lönsamma handeln som pågick i Jämtland på den här tiden. Försöket var dock misslyckat och staden förblev näst intill obebodd fram till 1879 då järnvägen drogs fram. Staden marknadsförs idag som Vinterstaden och är ett centrum för vintersporter. På senare år har Östersund haft en kraftig tillväxt och flera företag har etablerat sig på orten. Det innebär att det finns goda chanser att hitta lämpliga lokaler oavsett om det gäller ller lagerlokaler eller kontorslokaler i Östersund.

Militärstaden och kontorsstaden Östersund

Östersund har varit en militärstad i någon form ända sedan 1682 men blev inte någon garnisonsstad förrän Norrlands artilleriregemente grundades 1893. Under senare tid har garnisonen hyst viktigare staber och skolor, som exempelvis militärhögskolan, och även en del av flygvapnet, den Fjärde flygkåren. I och med försvarsbeslutet 1996 påverkades även Östersund av nedläggningen av Sveriges regementen. Och med det nya försvarsbeslutet 2004 upphörde i princip all militär närvaro på orten. Idag finns endast hemvärnsgruppen Fältjägargruppen kvar i staden. Därmed har staden förvandlats från en militärstad till ett kontors Öresund som fylls av nya företag varje dag.

Etablering i lämpliga kontor i Östersund

Östersund domineras av småföretag och staden räknas som hela Jämtlands handelscentrum. Här finns dryga 300 olika butiker i stadskärnan. Östersund beräknas i dagsläget ha flest skyltfönster per invånare i hela Sverige. Det är även i centrum av Östersund som de flesta kontor återfinns. I staden finns även flertalet kontorshotell för företagaren som helst slipper alla bekymmer som kommer med att själv äga sina lokaler. Samtliga lokaler har, som regel, goda parkeringsmöjligheter. Ute på Frösön återfinns också flertalet lämpliga lokaler för såväl kontor i Östersund som lager eller industri. Ute på Frösön finns även det nybyggda Quality hotel, Frösö Park för företaget som behöver övernattningsmöjligheter.

Kända företag i Östersund

Flera stora och välkända, svenska företag har sitt kontor i Östersund, här återfinns dessutom Mittuniversietet. Som residensstad står man även värd för flera evenemang som går av stapeln årligen. Här återfinns bland annat: Expo Norr – den stora varumässan som går av stapeln under sommaren varje år. Evenemanget är, förutom Storsjöyran, Jämtlands största med cirka 30 000 besökare.

Mittuniversitetet – Universitet känt för sina många och avancerade distansutbildningar. Här fanns under en tid den enda utbildningen till civilingenjör på distans.

Tieto – It-konsultbolag som på senare tid främst inriktat sig mot it-hälsa.

Svenska Dagbladet – SvD har förlagt sin kundtjänst till lokaler i Östersund.

Husqvarna – Husqvarna tillverkar produkter för trädgårdsskötsel som robotgräsklippare, trimmers och trädgårdstraktorer. Man har även genom åren tillverkat så skilda produkter som motorsågar, symaskiner och vitvaror.

Swedbank – Swedbanks telefonbank har sina lokaler i Östersund Telia – Även telefonbolaget Telia Sonera har lokaler i Östersund.

Lenko – Tillverkare av diverse produkter. Har på senare år blivit en av Sveriges största tillverkare av snökanoner till alpina anläggningar.

Inlandsbanan AB – Inlandsbanan, den tågbana som löper från Mora till Gällivare, har sitt huvudkontor i Östersund. Företaget ägs gemensamt av de 15 kommuner som inlandsbanan passerar genom.

Din sökning gav inga träffar
Sortera efter
Visningar