arrow_upward

Västerås

Västerås är en tätort som ligger i Västmanland. Men samtidigt är Västerås en centralort för Västerås kommun. Västerås ligger vid Mälarens norra strand och ca. 10 mil från Stockholm. Västerås är en populär stad för...Läs mer

Skapa sökprofil

Företag och kontor i Västerås

Västerås ligger ca 10 mil utanför Stockholm. Kommunen har 145 000 invånare, ca 111 000 av dom i tätorten. Staden är Sveriges femte största tätort. Staden är känd som en cykelstad. Med Sveriges längsta sammanlagda cykelväg som sträcker sig 34 mil. Även Nordens största insjöhamn ligger belägen i staden. Med den stora industrin i staden är hamnen populär för att frakta container gods. Det är en populär handelsort, vilket lockar till sig företag och konsumenter. En populär plats för företagande då många företag faktiskt väljer att etablera kontor i Västerås.

Västerås - en historisk industristad

Västerås är en av Sveriges äldsta städer, som uppkom år 990. Stadens historia har satt sköna spår på hur den är uppbyggd idag. Västerås är en väldigt kulturell och vacker stad. Med sin forntida stadsplan, gamla hus och kullerstensgator är det en fin stad att bo i. Idag är Västerås den femte största tätorten i Sverige. Under industrialiseringen grundades ASEA(idag ABB) i Västerås, som länge var Sveriges viktigaste industriföretag och idag en av Europas största elektrifiering och kraftöverförings företag. Ett turbinhus samt Västerås ångkraftverk byggdes i samband med industrialiseringen. Andra kända företag som startades i Västerås är Nordiska Metall AB, ICA, H&M.

Industriellt centrum och högt klassificerad studentstad

Västerås är en högt respekterad studentstad med Sveriges största gymnasium, Rudbeckianska Gymnasiet. Och Mälarhöjdens högskola som kom till 1977. Där både studier och forskning genomförs främst inom områdena teknik och naturvetenskap, men har också utbildningar som lärarutbildning, sjuksköterskeutbildning, sjukgymnastutbildning, beteendevetenskap, teater, kammarmusik, textdesign m.m. Högskolan har ca 12 000 studenter. Staden är både populär för studier samt företagande. Ca 3700 aktiebolag har sina kontor i Västerås. Största industrin är ABB med 4500 anställda. Det finns också en stor handelssektor. Centrala gallerior och handelshus som Punkt, Gallerian, Igor, Centra och Sigma. Och ett stort köpcentrum, Erikslunds Shoppingcentrum, där både stora kedjor som IKEA och Citygross är beläget. Västerås är en populär folkstad, det lockar till sig handel och företagare. Det är en populär plats för företag att investera i kontor. Handelssektorn har ca 25 000 anställda och den offentliga sektorn ca 20 000. Detta utöver alla privata företag. Handeln och industrin i staden gör platsen till en populär plats. Företag lockas dit för att belägga sina kontor i Västerås. Några av företagen som har sina kontor i Västerås är: ABB Alstom Power Generation AB Avure Technologies Bombardier Transportation, Bombardier Enics Sweden AB ICA-handlarnas AB KF Svenska Detaljhandelsaktiebolaget Loopia Mälarenergi AB Mälardalens högskola Peab Mellersta AB Posten Sverige AB Prevas AB Samhall Vasa AB Sweco AB Västerås Technology Park / Teknikbyn med ca 200 företag Voith Hydro Westinghouse Electric Sweden AB

Västerås har ett lokalt läge

Västerås ligger ca 10 mil utanför Stockholm. E18 går igenom staden i öst-västlig riktning. Det tar en timme och femton minuter med bil eller en timme med tåg. Västerås har förbindelser till Stockholm Centralstation en gång i timmen. Därifrån kan du enkelt ta dig ut till andra ställen, lokalt, nationellt och internationellt. Bra för företagare då det är enkelt att anordna möten och konferenser på alla nivåer. Från Stockholm Central är det bara 20 minuter med tåg till Arlanda, Sveriges största flygplats. Västerås har också sin egen flygplats med förbindelser nationellt och internationellt till England, Turkiet och Spanien. Mälarbanan(tågbana) går genom staden, den förbinder Stockholm, Västerås och Örebro. Det finns också bra förbindelser till Göteborg, Malmö samt Eskilstuna, Norrköping, Linköping söderut. Staden har bra förbindelser för att kunna ta sig till och från staden både nationellt och internationellt med både flyg, tåg och bil. Det är en viktig fördel för företag som har sina verksamheter, lokaler och kontor i Västerås.

Läs mer om Västerås på WikiEstate
Din sökning gav inga träffar
Sortera efter
Visningar