arrow_upward

5 produktion/lager: Västerås

Det finns många stora företag närvarande med både industri- och produktions lokaler i Västerås. De stora företagen erbjuder många arbetsplatser och hjälper stadens till ytterligaretillväxt på traven. Staden har goda kommunikationer och är därför lätt...Läs mer

Skapa sökprofil

Fullständig översikt

Beställ material

Gratis & ej bindande

Kontakta hyresvärd

Västerås industrilokaler – en stad i utveckling

Västerås är en stad belägen i Västmanland och är centralort för Västerås kommun. Idag är det Sveriges femte största stad och den ligger vid nordvästra delen av Mälaren cirka tio mil från Sveriges huvudstad Stockholm. Två av Europas största företag inom kraftöverföring och elektrifiering driver sin verksamhet i produktionslokaler i Västerås. Båda företagen har varit verksamma i staden sedan 1900. Staden har behållit sin stadsplan sedan medeltiden men den blev delvis rubbad efter den stora stadsbranden 1714. Stadsarkitekten Erik Hahr har haft stor del av stadens uppbyggnad och under industrialiseringen satte staden sin riktiga prägel som expansiv industristad med många företag de södra delarna.

Lilla staden med de stora produktionslokalerna - Västerås

Arkeologiska utgrävningar visar att staden har varit en handelsplats sedan tidigt 900-tal. Vill man prata om modern tid så har både ICA och H&M sitt ursprung i Västerås. Idag har industrin fortfarande en betydande roll. Speciellt inom data, elektronik, industri, kommunikation och service. Inom kommunen finns det nästan 4000 registrerade aktiebolag och den mest expansiva branschen just nu är industriell informationsteknologi. Tillsammans med Teknikbyn som finns i lagerlokaler i Västerås och Mälardalens högskola utgörs ett stort kontaktnät och kunskaper inom området både nationellt och internationellt.

De största företagen med industrilokaler i Västerås

Handeln i kommunen har tagit framfart och idag finns det tre gallerier i staden. Idag ger handeln cirka 25000 arbetstillfällen och är den största i kommunen. Den offentliga sektorn har cirka 20000 anställda och Västerås stad 11000 anställda. Den största företaget med produktionslokaler i Västerås är ABB med cirka 4500 anställda. De 15 största företagen med industrilokaler i Västerås: ABB Alstom Power Generation AB Avure Technologies Bombardier Transportation, Bombardier Enics Sweden AB ICA-handlarnas AB KF Svenska Detaljhandelsaktiebolaget Loopia Mälarenergi AB Mälardalens högskola Peab Mellersta AB Posten Sverige AB Prevas AB Samhall Vasa AB Sweco AB

Goda kommunikationer till hem och jobb

Den viktigaste vägen för kommunen är E18 som går både i västlig och östlig riktning genom kommunen. E18 har anslutning till riksväg 56 från norr och riksväg 66 som är huvudled till Västerås industrilokaler. Kommunens flygplats är belägen 5 kilometer från centrum och trafikeras endast av utrikesflyg ner mot Europa. Järnvägen har och är en viktig del för stadens industri och arbetare. Idag går pendeltåg en gång i halvtimmen mot Stockholm med en restid på cirka 50 minuter. Staden är en del av mälarbanan och har därför förbindelser åt båda hållen. Stockholm åt det ena och Örebro åt det andra. I nordlig riktning finns linjer mot Sala och söderut Norrköping, Eskilstuna och Linköping. Stadens hamn är den största insjöhamnen i Norden och har nära anknytning till Västerås företag. Här transporteras mestadels råmaterial och containrar men även persontrafik. Trots den tunga trafiken genom kommunen är det den staden i Sverige som har längst sammanlagd cykelväg på hela 34 mil. Detta tycker kommunen är en viktig del att lyfta då de visat stort stöd för ”motion, fritid och kultur.”

star
star
star
star
star
3.7 av 5 / 3 röster
Din sökning gav inga träffar
Sortera efter
Passar som café/restaurang
format_list_bulleted
apps
Visa
Behöver du hjälp?keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up
Hur beställer jag information?
Först ska du fylla i formuläret ”få priser och information” med ditt namn, företagsnamn, telefonnummer, samt e-postadress. Du kan även lägga till en eventuell kommentar. När du har fyllt i alla uppgifter klickar du på kappen ”få information och pris”. Därefter tar det ca. fem minuter innan du mottar din order via e-post.
Hur får jag automatiskt information om lokaler som uppfyller mina kriterier?
Du kan automatisk bli uppdaterad och få skickat lokaler som passar dina kriterier genom att skapa ensökprofil. Då skickas ett e-postmeddelande så fort lokaler som matchar blir aktiva på MatchOffice.se.
Hur tar jag bort min sökprofil?
Du kan alltid avanmäla din sökprofil. Detta görs genom att trycka på länken nederst, i det e-post meddelande du har mottagit, där det står att du kan ta bort sökprofilen. Du kan alltid upprätta en ny sökprofil.
Hur får jag upp mina lokaler på MatchOffice.se?
Först måste du upprätta dig som hyresvärd. Det kan du göra via följande länkBli uthyrare. Därefter kan du skapa dina annonser.
Vad kostar det att vara hyresvärd via MatchOffice.se?
Du kan välja mellan två betalningsmodeller:
  • Avräkning per uthyrning Det är gratis att upprätta annonser på MatchOffice. Du betalar enbart om MatchOffice hittar en hyresgäst som flyttar in i en av era lokaler. I sådana fall kostar det 12,5% av första årets grundhyra utan avdrag av rabatter eller trappstegsmodellen.
  • Mötesrum och Coworking MatchOffice erbjuder också att du kan betala per annons för mötesrum och coworking-lokaler. Det räknas per påbörjad månad och priset för en annons startar på 199kr/mån exkl. moms. Du kan se mer information i vår prisöversikt.
Hur aktiverar jag en annons?
Om det är er första annons ni skapar på MatchOffice ska vi godkänna och aktivera annonsen. Er annons blir aktiverad samma dag som ni lägger upp den. Har ni tidigare skapat annonser kan ni själv logga in och aktivera annonsen genom att ändra status till 'aktiv' för den enskilda lokalen.
< Tillbaks