Den globala kontorsvärlden håller med: Hybridarbete är den framtida arbetsmodellen

Den globala kontorsvärlden håller med: Hybridarbete är den framtida arbetsmodellen

01
mar
2021
Steen Uno
Kontorsvärlden är på väg mot slutet av covid-19 restriktioner. Snart är det dags att lämna hemmakontoret - men i vilken utsträckning? Hybrida arbetsmodeller verkar vara framtiden för ditt yrkesliv.
01
mar
2021
Steen Uno


Steen Uno

Med de gobala pandemirestriktionernas slut är företag upptagna med att återskapa och omorganisera arbetskraften och anta fler former av distans-, flex- eller hybridarbetsalternativ.

Ett stort antal globala företag planerar att låta sina anställda välja om de föredrar att vara på kontoret heltid, vara hemma på heltid eller – det vanligaste alternativet - en kombination av de två.

Allt fler företag håller också på att införa mer flexibilitet kring platser som betraktar distansarbete som ett mer permanent alternativ för sina kontorsanställda.

Enligt en ström av undersökningar är de flesta anställda otåliga att anamma modeller för hybridarbete som den nya normen för deras framtida arbetsliv.

 

Go hybrid

"En uppslukande arbetsyta är inte längre begränsad till ett skrivbord i våra lokaler. 9-5 arbetsdagen är död, medarbetarupplevelsen handlar om mer än sociala sammanhang och snacks", säger Salesforce-president Brent Hyder.

Det amerikanska mjukvaruföretaget är bland marknadsledande företag som erbjuder långsiktiga fjärrarbetsmöjligheter för sina anställda: En hybrid av personlig och fjärrstyrd tid som sparar företag pengar och ger anställda större flexibilitet.

 

 

Håll avstånd på kontoret under Covid-19

Enligt en mängd undersökningar känner de flesta anställda sig otåliga att omfamna
kreativa modeller för hybridarbete som den nya normen för deras framtida arbetsliv.
                                                                                                                           Foto: iStock

 

 

"Majoriteten av våra anställda kommer att gå tillbaka till kontoret åtminstone en del av tiden. Och vi har lärt oss att 80% av våra anställda är hungriga efter den anslutning, kamratskap och innovation som kommer från att samlas personligen.

Vi kommer att omforma våra arbetsytor med tiden som community-nav för att tillgodose en mer hybrid arbetsstil, påpekar Brent Hyder.

"Vi kommer att skapa mer samarbetsutrymmen för att främja den mänskliga anslutningen som inte kan replikeras på distans. Detta är inte bara arbetets framtid, det här är nästa utveckling av vår kultur."

 

Blandning av flex

I dagens samhälle måste företag göra stora ansträngningar för att rikta in sig på rätt balans mellan flexibelt hemarbete och kontorslokaler som rymmer och tillgodoser företagets kultur.

En hybrid arbetsmodell säkerställer kontorsanställda flexibla arbetssätt som möjliggör en varierad blandning av utrymmen för fokuserat arbete.

 

 

Jobba hemma innan jullovet

Efter ett långt år av hemarbete är en stor majoritet av de anställda hungriga efter
anslutning, kamratskap och innovation som kommer från att samlas personligen.   

 

 

Nya undersökningar rapporterar att upp till nio av tio företagsledare är överens om att hybridarbete kommer att antas som en permanent del av sysselsättningslandskapet och arbetslivet framåt.

Arbetsgivare förväntar sig hybridarbete för att hålla sina företag smidiga och för att förbättra talangbibehållet. Dessutom kommer hybridarbetsmodeller i slutändan att minska företagens kontor och fastighetskostnader.

 

Kulturell påverkan

Den amerikanska multinationella teknikjätten Google experimenterar med hybridarbetsmodeller och överväger hur framtida hybridarbete potentiellt kan påverka företagskultur, kreativitet och lagarbete.

"När vi förbereder oss för att återlämna arbetskraften till kontoret kan vi uppleva potentiella effekter på vår förmåga att behålla vår företagskultur", konstaterar Google i en företagsrapport.

 


 

Delad arbetsplats under covid-19
Den idealiska modellen för hybridarbete verkar innebära två dagar på kontoret och tre dagar hemma eller fjärrarbete.
   

 

Enligt ett brett spektrum av liknande studier verkar den ideala modellen för hybridarbete involvera två dagar på kontoret och tre dagar hemma eller distansarbete.

Att ifrågasätta den blinda plattformen, vad den optimala mängden obligatoriskt arbete från kontoret skulle vara efter Covid var svaret: 43% sa att en hybridstrategi med två dagars arbete på kontoret och två dagars arbete hemifrån skulle vara den perfekta modellen. 23% föredrar att arbeta hemifrån fem dagar i veckan, medan bara 5% föredrar att arbeta på kontoret fem dagar i veckan. ●

 

 


MatchOffice news March 2021Read more:
Forbes.com: How to sustain company culture in a hybrid work model
Verdict.co.uk: Tech workers back a hybrid approach to remote working
Businesswire.com: The new hybrid work expectations of UK employees
Salesforce.com: Creating the best workplace from anywhere, for everyone

 

 

 

 

 

 

 

Våra medlemskap
  • MatchOffice medlemslogotyp
  • MatchOffice medlemslogotyp