Den moderna förslagslådan

Den moderna förslagslådan

12
apr
2017
Henny Bruhn-Möller
Etablerade företag har fortfarande mycket att lära när det gäller att vara innovativa. Ideanote är ett nytt danskt digitalt verktyg som hjälper till boosta dina idéer.
12
apr
2017
Henny Bruhn-Möller
Henny Bruhn-Möller

 

Många företag har en pool av outnyttjade potentiellt goda idéer för deras verksamhet, men dessa är oftast inte i styrelserummet. Den verkliga innovationen ligger oftast hos de människor som arbetar varje dag i ett företag och verkligen är närvarande i verksamheten.

 

Men dessa idéer kan gå förlorade i den komplexa hierarkin som råder inom företag. Ideanote har utvecklat ett digitalt verktyg som designats för att hjälpa företag att bli innovativa och generera idéer på ett helt nytt sätt.

 

Verktyget låter ledningen att involvera deras anställda i företaget och låta dem bidra till den innovativa processen och motivera dem att generera goda idéer och implementera dem. 

 

Det är en modern digital förslagslåda där anställda kan diskutera och utveckla idéerna till nästa stadie. Detta är en app och en process som företag verkligen kan dra nytta av.

Jesper Juel Jensen

 

Entreprenörsandan

 

Ideanote bygger aktiviteten på tanken att alla typer av företag bör tänka likt och mycket mer som ett nystartat företag.

 

”Ingenting är heligt, och bara för att en affärsmodell har funkat i årtionden innebär detta inte nödvändigtvis att det också kommer att fungera nästa årtionde. Entreprenörer, å andra sidan, har nya idéer nästan varje dag och de är inte rädda för att prova nya saker”, säger Jesper Juel Jensen, VD för Ideanote.

 

”Men de har inte samma stora erfarenhet och resurser som redan etablerade företag faktiskt har. Vårt mål är att kombinera det bästa från etablerade företag och uppfinningsrika startups.”

 

Detta uppdrag är något som Pia Pinkowsky, som arbetar som innovativ konsult kan bidra med. 

 

”När det gäller innovation, kan den traditionella verksamheten lära sig en hel del från entreprenörer. Vi lever i en tid då allt rör sig väldigt snabbt, och där företag måste vi tänka på innovation och utveckling för att hålla jämna steg och hänga med”, säger hon.

 

Den smarta idébanken

 

Ideanote är en idébank som låter ledningen involvera sina medarbetare såväl via appen som hemsidan. 

 

Verktyget fungerar även som de anställdas röst, på ett demokratiskt sätt, så att medarbetarna kan bidra med förslag för hur man ska optimera företaget. 

 

”Vårt verktyg är lite av en robot. Den organiserar och väljer alla förslag från anställda baserat på bolagets bransch, innehållet i förslagen samt från en historik från tidigare idéer.

 

”Med tiden blir verktyget bara bättre och bättre på att sortera idéer, desto fler idéer de anställda delar. Management kommer därför att spara mycket tid ”, säger Jesper Juel Jensen.

 

Anställda blir även igenkända om deras idéer implementeras, vilket kan skapa ytterligare engagemang och tillfredsställelse. Verktyget visar vem som delat vissa idéer och som bidragit med återkoppling till den specifika idén, vilket stimulerar och lockar medarbetare att använda den ännu mer.

 

 

Läs mer om Ideanote: https://ideanote.io/

 

 

Våra medlemskap
  • MatchOffice medlemslogotyp
  • MatchOffice medlemslogotyp