arrow_upward

Sök efter lokal i hela Sverige

Nyhed xxreduced

Glada medarbetare får mer gjort visar Brittisk forskare

19
jan
2015
Steen Uno
Glada anställda får mer gjort på jobbet-. En undersökning från början av året från det brittiska University of Warwick visar att arbetsglädje bland anställda kan öka deras produktivitet med upp till 12 procent.
19
jan
2015
Steen Uno

Lyckligare människor producerar mer, eftersom arbetsglädje gör dem mer effektiva. Detta glada sammanhang visar brittiska forskare tidigare i år genom en serie experiment och offentliggjorde resultaten i en rapport. Sambandet mellan lycka och produktivitet är enligt arbetsmarknadsforskaren från Roskilde Universitet, professor Bent Greve, även enkelt avspeglat av danska arbetsplatser.

”När vi är tillfredsställda medarbetare, fungerar vi också mer konstruktivt och mer produktivt på arbetsplatsen. Vi går den extra milen, utan att vi ser det som en belastning”, förklarar han.

I ett av de brittiska universitetsexperimenten blev en grupp försökspersoner uppmuntrade med hjälp av en rolig video, medan en annan grupp blev likgiltiga, innan de gav sig på en mängd uppgifter. I ett annat försök blev en grupp glada med frukt och godis. 

Testerna visade att försökspersonerna som blev uppmuntrade innan de utförde uppgifterna var 12 procent mer effektiva än dem som inte upplevde något tillfredsställande eller behagligt. 

God arbetsmiljö ökar produktiviteten

”Stora företag som Google har under några år investerat massivt i att ta hand om deras anställda och vi har kunnat bevisa att arbetsglädjen hos dessa företag har stigit markant – hos Google steg deras anställdas tillfredställdhet med hela 37 procent,” säger professor Andrew Oswald från Warwick University. 

Även nordiska forskare konkluderar i en ny forskningsrapport från Nordiska Rådet att de kan bevisa en statistik korrelation i det faktum att de företag som har en hög produktivitet också har en god arbetsmiljö.

Dessutom stödjer en finsk studie att företag som ökar medarbetarnas tillfredställdhet, ökar samtidigt produktiviteten.

Ytterligare undersökningar har delvis namngivit Danmark som världens lyckligaste land, och även danskarna som de mest nöjda arbetstagare, jämför med andra länder.

 

Läs mer här om glada och effektiva anställda:

Glada medarbetare är de mest effektiva 

New study shows we work harder when we are happy 

Work hard, work happy: The secrets to more productive employees 

10 tips for staying happy at work 

Two minutes to make you happier at work, in life 

 
<< Se alla nyheter
Våra medlemskap
  • MatchOffice medlemslogotyp trustpilot.svg
  • MatchOffice medlemslogotyp googlestreetview.svg
  • MatchOffice medlemslogotyp copyrighted.svg
Ella chatHjälp
Behöver du hjälp?close
arrow_backTillbaks
Hur beställer jag information?
Först ska du fylla i formuläret ”få priser och information” med ditt namn, företagsnamn, telefonnummer, samt e-postadress. Du kan även lägga till en eventuell kommentar. När du har fyllt i alla uppgifter klickar du på kappen ”få information och pris”. Därefter tar det ca. fem minuter innan du mottar din order via e-post.
Hur får jag automatiskt information om lokaler som uppfyller mina kriterier?
Du kan automatisk bli uppdaterad och få skickat lokaler som passar dina kriterier genom att skapa ensökagent. Då skickas ett e-postmeddelande så fort lokaler som matchar blir aktiva på MatchOffice.se.
Hur tar jag bort min sökagent?
Du kan alltid avanmäla dinsökagent. Detta görs genom att trycka på länken nederst, i det e-post meddelande du har mottagit, där det står att du kan ta bort sökagenten. Du kan alltid upprätta en ny sökagent.
Hur får jag upp mina lokaler på MatchOffice.se?
Först måste du upprätta dig som hyresvärd. Det kan du göra via följande länkBli uthyrare. Därefter kan du skapa dina annonser.
Vad kostar det att vara hyresvärd via MatchOffice.se?
Du kan välja mellan två betalningsmodeller:
  • Avräkning per uthyrning Det är gratis att upprätta annonser på MatchOffice. Du betalar enbart om MatchOffice hittar en hyresgäst som flyttar in i en av era lokaler. I sådana fall kostar det 12,5% av första årets grundhyra utan avdrag av rabatter eller trappstegsmodellen.
  • Mötesrum och Coworking MatchOffice erbjuder också att du kan betala per annons för mötesrum och coworking-lokaler. Det räknas per påbörjad månad och priset för en annons startar på 199kr/mån exkl. moms. Du kan se mer information i vår prisöversikt.
Hur aktiverar jag en annons?
Om det är er första annons ni skapar på MatchOffice ska vi godkänna och aktivera annonsen. Er annons blir aktiverad samma dag som ni lägger upp den. Har ni tidigare skapat annonser kan ni själv logga in och aktivera annonsen genom att ändra status till 'aktiv' för den enskilda lokalen.