arrow_upward

Sök efter lokal i hela Sverige

Coworkingartikel  1 reduced

Ny analys: Coworking-trender lyfter kontorshotellens popularitet till nya höjder

13
jul
2017
Henny Bruhn-Möller
Tidens trend om arbetsformen coworking bidrar till att kontorshotellen nu för tredje året i rad kan bibehålla sin enorma tillväxt och framgång världen över och lyfta sina uthyrnings-procenter till nya höjder. Något som den splitternya årsrapporten från MatchOffice bekräftar. (Topfoto: WeWork)
13
jul
2017
Henny Bruhn-Möller
Henny Bruhn-Möller

 

De servade kontoren - eller kontorshotell som det heter på svenska - ligger för tredje året i rad ensam om en stigande popularitet och markanta siffror, dokumenterar den nya, världsomspännande årsrapporten från Lokalebasen.dks internationella avdelning MatchOffice.

MatchOffice Survey Report 2017 bygger på statistiska rapporteringar från 742 kontorshotell i 42 länder. Den visar att 70 procent av undersökningens respondenter har positiva förväntningar gällande utvecklingen för resten av 2017 - en ökning med 13,72 procent i förhållande till 2016.

De mest optimistiska kontorshotellen hittar man i Sverige och Danmark.

Sverige toppar listan med 34,7 procent som svarar att de ser absolut positivt på resten av 2017. Medan 25,2 procent av de tillfrågade danska kontorshotellen har en lika ljus framtidsvision på den expanderande marknaden.

 

Stort språng

Inte alla av nutidens otroligt populära och tip top trendy coworking spaces låter sig nödvändigtvis kategoriseras som kontorshotell.

Men i den utsträckning de gör, bidrar de i denna nya undersökning starkt till att ‘lyfta’ kontorshotellens övergripande optimism om marknaden till nya rekordhöjder.

 

Survey Report 2017

De europeiska kontorshotellens popularitet växer: Uthyrningsprocenterna har stigit i jämförelse med förra året, och över hälften av de tillfrågade förväntar sig ännu fler hyrsgäster i år. 

 

 “Fastighetsbranschen är i denna tid i färd med att manövrera ett stort språng. Jag tror att coworking-trenden enbart är ett förlöp för vad som väntar oss många år framöver,” säger Jakob Dalhoff, VD på MatchOffice.

“Verksamheter i alla storlekar inser i stigande grad att för att kunna konkurrera på deras marknad är det tvungna till att skapa arbetsstationer som inspirerar och engagerar deras medarbetare och gör dem glada och produktiva.

Långa hyreskontrakt blir för var dag som går satt under större press. Framtiden ropar på maximalt flexibla kontor- och arbetsrum som många moderna kontorshotell och coworking spaces har blivit fantastiskt duktiga på att skräddarsy och erbjuda.

 

Segermarsch

Årsrapporten från MatchOffice understryker att de europeiska kontorshotellen på senaste har tagit täten och utökat försprånget på den segermarsch som de senaste 10 åren fördubblat antalet av kontorshotell i Europa.

“Den europeiska marknaden kommer få ett livligt 2017. Kontorshotellens popularitet fortsätter att växa i Europa, där den genomsnittliga uthyrnigsprocenten har stigit i förhållande till förra året, och hälften av alla tillfrågade förväntar sig ännu fler hyresgäster i år” konkluderar MatchOffice Survey Report 2017.

 

Occupancy compared to last year Sweden

I samband med att fler svenska verksamheter checkar in på kontorshotell kan de svenska tillfrågade kontorshotellen förutspå hörge och mycket högre uthyrning än under år 2016. 

 

“När det kommer till priserna har marknaden uppnått en stabilitet, där majoriteten av de tillfrågade operatörerna har behållt samma priser som 2016, medan 25 procent av dem har rapporterat en stigning.

Var tredje uthyrare förväntar sig kunna öka sina inkomster inom den närmsta framtiden, och totalt ser nästan 70 procent av undersökningens deltagare som att kontorshotell har ytterst positiva marknadsutsikter.”

 

Svensk optimism

Bland de danska kontorshotellet meddelar två utav tre av de tillfrågade operatörerna att det kan framvisa uthyrnings-procenter på +80.

Mer därtill rapporter mer än hälften av dem om samma eller högre grad uthyrning än i 2016.

Sammanfattningsvis visar MatcOffice Survey Report 2017 bl.a.:

  • At 51,8 procent av världens kontorshotell ser optimistiskt på resten av 2017 - 17,4 procent är mycket optimistiska. Bägge tal har stigit från föregående år.
  • Att kontorshotell i Sverige, Belgien, Tyskland, Italien, Holland, Spanien och Danmark alla påvisar stor optimism - mellan 60 och 69 procent.
  • Att Holland ser absolut mest ljust på framtiden för kontorshotell - 68,6 procent.

 

Läs hela rapporten: MatchOffice Survey Report 2017

MatchOffice 2017

 

Läs också:

MatchOffice Industry Survey 2016

MatchOffice Industry Survey 2015

Deskmag.com: More than one million people will work in coworking spaces in 2017

 

 

<< Se alla nyheter
Våra medlemskap
  • MatchOffice medlemslogotyp trustpilot.svg
  • MatchOffice medlemslogotyp googlestreetview.svg
  • MatchOffice medlemslogotyp copyrighted.svg
Ella chatHjälp
Behöver du hjälp?close
arrow_backTillbaks
Hur beställer jag information?
Först ska du fylla i formuläret ”få priser och information” med ditt namn, företagsnamn, telefonnummer, samt e-postadress. Du kan även lägga till en eventuell kommentar. När du har fyllt i alla uppgifter klickar du på kappen ”få information och pris”. Därefter tar det ca. fem minuter innan du mottar din order via e-post.
Hur får jag automatiskt information om lokaler som uppfyller mina kriterier?
Du kan automatisk bli uppdaterad och få skickat lokaler som passar dina kriterier genom att skapa ensökagent. Då skickas ett e-postmeddelande så fort lokaler som matchar blir aktiva på MatchOffice.se.
Hur tar jag bort min sökagent?
Du kan alltid avanmäla dinsökagent. Detta görs genom att trycka på länken nederst, i det e-post meddelande du har mottagit, där det står att du kan ta bort sökagenten. Du kan alltid upprätta en ny sökagent.
Hur får jag upp mina lokaler på MatchOffice.se?
Först måste du upprätta dig som hyresvärd. Det kan du göra via följande länkBli uthyrare. Därefter kan du skapa dina annonser.
Vad kostar det att vara hyresvärd via MatchOffice.se?
Du kan välja mellan två betalningsmodeller:
  • Avräkning per uthyrning Det är gratis att upprätta annonser på MatchOffice. Du betalar enbart om MatchOffice hittar en hyresgäst som flyttar in i en av era lokaler. I sådana fall kostar det 12,5% av första årets grundhyra utan avdrag av rabatter eller trappstegsmodellen.
  • Mötesrum och Coworking MatchOffice erbjuder också att du kan betala per annons för mötesrum och coworking-lokaler. Det räknas per påbörjad månad och priset för en annons startar på 199kr/mån exkl. moms. Du kan se mer information i vår prisöversikt.
Hur aktiverar jag en annons?
Om det är er första annons ni skapar på MatchOffice ska vi godkänna och aktivera annonsen. Er annons blir aktiverad samma dag som ni lägger upp den. Har ni tidigare skapat annonser kan ni själv logga in och aktivera annonsen genom att ändra status till 'aktiv' för den enskilda lokalen.