arrow_upward

Sök efter lokal i hela Sverige

Physical stores 1

Trend: Webbutiker expanderar genom att öppna upp fysiska butiker

02
jun
2019
Steen Uno
Fler och fler online-butiker och varumärken som skapades för ett liv på nätet, väljer nu att kombinera sina verksamheter med fysiska butiker, som en följd av e-handelns popularitet.
02
jun
2019
Steen Uno

 
Steen Uno

 

Den globala nedgången för detaljhandeln har under det nya århundradet lett till att många butiker i Västeuropa övergetts i samma takt som e-handeln har fortsatt att utvecklas och växa.

Dagens konsument föredrar att stanna hemma och shoppa online i butiker som har öppet 24/7. År 2018 uppvisade den gränsöverskridande e-handeln i Europa en omsättning på 95 miljarder euro, vilket motsvarar 22,8% av den totala gränsöverskridande handeln i Europa, och av dessa var 36 miljarder euro genererade av de 500 största internationella e-handelsföretagen.

Andelen tomma butikslokaler har samtidigt ökat i de flesta europeiska stadsområdena, men nu kan en ny trend observeras som kan hjälpa till med att återuppliva de många tomma butikslokalerna. 

Den globala e-handelskonsumenten börjar nämligen mer och mer att föredra online shopping från företag som också är nåbara och tillgängliga genom fysiska butiker.

 

Clicks-to-bricks

”Clicks-to-bricks” kallar amerikanerna den nuvarande trenden som har blivit så populär i USA att stora digitala varumärken väljer att flytta in i populära butikslokaler i stadens största köpcentrum. 

Varumärken som jobbar med den så kallade ”direct-to-consumer” principen, drar nytta av konsumentens förmåga att uppleva sina produkter IRL. Detta medan det fysiska lagerutrymmet kan dra nytta av webbshopens värdefulla konsumentdata och planera sitt sortiment i enlighet med detta.

 

 Online-märken kan dra nytta av konsumentens möjlighet att granska produkterna IRL, 
och fysiska butiker kan dra nytta av webbshopens värdefulla källa av konsumentinformation.

 

E-handelsvarumärken och deras fysiska butiker kan mycket väl komplettera varandra och öka försäljningen genom företagets extra försäljningskanal. 

Till exempel kan en webbshop som säljer modekläder, möbler, livsstilsprodukter etc. generera högre vinst genom att komplettera försäljningen med en fysisk butik där kunderna kan få positiv feedback samt möjlighet att gå förbi och spana in de artiklar som har fångat deras intresse online.

 

Expansion på ingång

Idag bedriver Amazon mer än 600 fysiska butiker runt om i världen. För närvarande har Berlin-baserade online-återförsäljaren Zalando, som är verksam i 17 europeiska länder, butiker i Frankfurt, Köln, Leipzig och Hamburg, Berlin och vill även öppna flaggskeppsbutiker i andra stora städer såsom Paris och London. 

Enligt en rapport från forskningsföretaget JLL som släpptes i höstas, planerar flera större online- återförsäljare att expandera inom de närmaste fem åren.

 Många stora nätbutiker förväntar sig att expandera genom att öppna upp fysiska butiker 
inom de närmaste fem åren, rapporterar en undersökning från förra året.

 

"Det här är en mycket intressant tid i fastighetsbranschen, särskilt när det gäller företagen som fyller upp lediga butikslokaler. Det verkar som att många återförsäljare som startade online vill flytta över till den fysiska butikshandeln nu när deras varumärken väl har blivit etablerade, " säger James Cook, ledare för undersökningen. 

Dessutom visar JLLs undersökning att 74% av ”Clicks-to-bricks”-återförsäljarna är klädes- och accessoarer brands, och att hushållsvarumärken utgör det näst största segmentet på 11% av den amerikanska marknaden.


En betydande roll

För bara några år sedan trodde globala varumärkesexperter och marknadsförare att varumärken på nätet inte behövde en fysisk närvaro för att generera en säker tillväxt.

Men två tredjedelar av online-shopparna förlitar sig fortfarande på en fysisk butik och använder butiken före eller efter köpet. Den fysiska butiken bidrar avsevärt till att kommunicera och konvertera försäljningen, trots att själva handeln sedan tar plats hemma och online. ●

                                                                          


 

Les mer:
Across-magazine.com: Clicks-to-Bricks - An Unexpected Retail Trend
Shopify.in: Why Online-Only Brands Are Investing Big in Physical Retail
Wwd.com: New Research Reveals Uptick in Clicks-to-Bricks Retail Segment
Inc.com: Online Brands Are Embracing Clicks-to-Bricks by Opening Physical Stores

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<< Se alla nyheter
Våra medlemskap
  • MatchOffice medlemslogotyp trustpilot.svg
  • MatchOffice medlemslogotyp googlestreetview.svg
  • MatchOffice medlemslogotyp copyrighted.svg
Ella chatHjälp
Behöver du hjälp?close
arrow_backTillbaks
Hur beställer jag information?
Först ska du fylla i formuläret ”få priser och information” med ditt namn, företagsnamn, telefonnummer, samt e-postadress. Du kan även lägga till en eventuell kommentar. När du har fyllt i alla uppgifter klickar du på kappen ”få information och pris”. Därefter tar det ca. fem minuter innan du mottar din order via e-post.
Hur får jag automatiskt information om lokaler som uppfyller mina kriterier?
Du kan automatisk bli uppdaterad och få skickat lokaler som passar dina kriterier genom att skapa ensökagent. Då skickas ett e-postmeddelande så fort lokaler som matchar blir aktiva på MatchOffice.se.
Hur tar jag bort min sökagent?
Du kan alltid avanmäla dinsökagent. Detta görs genom att trycka på länken nederst, i det e-post meddelande du har mottagit, där det står att du kan ta bort sökagenten. Du kan alltid upprätta en ny sökagent.
Hur får jag upp mina lokaler på MatchOffice.se?
Först måste du upprätta dig som hyresvärd. Det kan du göra via följande länkBli uthyrare. Därefter kan du skapa dina annonser.
Vad kostar det att vara hyresvärd via MatchOffice.se?
Du kan välja mellan två betalningsmodeller:
  • Avräkning per uthyrning Det är gratis att upprätta annonser på MatchOffice. Du betalar enbart om MatchOffice hittar en hyresgäst som flyttar in i en av era lokaler. I sådana fall kostar det 12,5% av första årets grundhyra utan avdrag av rabatter eller trappstegsmodellen.
  • Mötesrum och Coworking MatchOffice erbjuder också att du kan betala per annons för mötesrum och coworking-lokaler. Det räknas per påbörjad månad och priset för en annons startar på 199kr/mån exkl. moms. Du kan se mer information i vår prisöversikt.
Hur aktiverar jag en annons?
Om det är er första annons ni skapar på MatchOffice ska vi godkänna och aktivera annonsen. Er annons blir aktiverad samma dag som ni lägger upp den. Har ni tidigare skapat annonser kan ni själv logga in och aktivera annonsen genom att ändra status till 'aktiv' för den enskilda lokalen.