Utvecklingen av betjänade kontor: Från offer till segrare av postpandemins kommersiella fastighetsmarknad

Utvecklingen av betjänade kontor: Från offer till segrare av postpandemins kommersiella fastighetsmarknad

01
dec
2021
Steen Uno
Våren 2020 fruktade tusentals avfolkade co-working och servicekontorslokaler att de skulle behöva låsa dörren – efter pandemin kan de nu presentera ett rekordhögt intresse och återfyllda lokaler, visar den årliga MatchOffice Kundenkäten.
01
dec
2021
Steen Uno

  
Bild på Olga Fomenko, Iryna Pavlenko och Steen Uno

 

Efter ett och ett halvt år med COVID-19 restriktioner framträder betjänade kontor som en stor vinnare efter pandemin och det populäraste förstahandsvalet bland småföretag, yngre nystartade företag, frilansare och mer .  

Ett ökande antal SMF:er väljer flexibla, redo-att-flytta-in kontorslokaler med korttidskontrakt, vilket gör att de enkelt kan ta en paus eller sluta. Dessutom når de en professionell leverantör för att hantera företagets anläggningsförvaltning. 

Enligt den nya MatchOffice Kundenkäten 2021 har antalet svarande som bekräftar att de har använt sitt betjänade kontor  sedan pandemins början mer än fördubblats- från 16% förra året till 34% 2021..  

En stor majoritet av de tillfrågade kontorscheferna arbetar fortfarande hemifrån Men i takt med att fler fortsätter att vaccineras kommer fler förväntas återvända till sina kontorsutrymmen.   

 

Flexibla hyresvillkor 

"Sedan pandemiutbrottet har coworking-och betjänade kontorsleverantörer skaffat sig värdefull erfarenhet och lärt sig hur de kan optimera sina kontorsutrymmen och miljöer för att matcha hyresgästernas krav på säkerhet, flexibilitet och kostnadseffektivitet.

Det flexibla betjänade kontoret är uppenbarligen på väg att bli den kommersiella fastighetsmarknadens betydande vinnare av de nya hybrid, nya sätten att organisera kontorsarbete," menar MatchOffice CEO, Jakob Dalhoff. 

 

 

Kontorsplats på BLOXHUB

Efter ett och ett halvt år av COVID-19 restriktioner framträder det betjänade kontoret som 
den stora vinnaren efter pandemin och det mest populära förstahandsvalet för småföretag.   
                                                                                                                     Photos: BLOXHUB

 

 

MatchOffice Kudenkät 2021 baseras på de senaste svaren från över 1000 kontorschefer i  23 europeiska länder och presenteras för den sjunde året i rad.

Årsredovisningen bekräftar hur betjänade kontor, efter branschens Corona kris, återigen attraherar sina tidigare och nya hyresgäster. I synnerhet också på grund av deras ultrakorta kontrakt och andra flexibla hyresvillkor.

 

Ur Krisen

I sitt senaste nyhetsbrev rapporterar världens största CRE-agent CBRE att de betjänade kontoren nu har gått igenom Covid-marknadskrisen och kommer att spela en nyckelroll när företag anpassar sina kontorsportföljer till de nya flexibla arbetssätten.

Enligt en amerikansk undersökning har 37% av 1250 svarande företag med 500+ anställda stängt sina kontorslokaler permanent sedan mars 2020, 32% delvis, medan 41% minskat sina befintliga kontorshyreskontrakt. 

Hur manga personer från ditt företag har använt ditt betjänade kontor sedan karantänen började?

 

 

Diagram över statistik över hur många som använde office 2020/2021

Under den 21 månader långa perioden av COVID-19 har 8 av 10 kontorsanvändare 
ensamma eller tillsammans med bara en kollega. 
                                                                           Graphic: MatchOffice Client Survey 2021  

 

 

Andra globala undersökningar visar att kontorsanställda efter många månaders arbete hemifrån kräver betydligt mer flexibilitet i sina arbetsförhållanden än före pandemin.

Globalt arbetar fler kontorsanställda fortfarande hemifrån på heltid, men fler och fler återvänder till sina kontor för att gå in i nya hybridarbetsmodeller med flexibla rumsalternativ och faciliteter.

 

Marknandsledande

MatchOffice Kundenkät 2021 visar vidare att åtta av 10 kontorsanvändare har arbetat ensamma eller tillsammans med bara en kollega under pandemin. 16% har arbetat med tre till fyra arbetskollegor.

55% av de intervjuade kontorscheferna uttrycker nuvarande planer på att förlänga sitt nuvarande hyresavtal jämfört med endast 21% i förra årets undersökning.

Cirka 70% av de tillfrågade påpekar att möjligheten att minska eller utöka sin arbetsyta snabbt och smidigt är den framträdande fördelen med det betjänade kontoret.    

 


 

MatchOffice CEO Jakob Dalhoff
"Betjänade kontor har alltid varit marknadsledande när det gäller att designa och 
skräddarsy sina arbetsutrymmen efter användarnas många önskemål och behov,"
berömmer MatchOffice CEO Jakob Dalhoff.

 

"I över ett och ett halvt år hade de flesta kontorsanställda möjlighet att bekvämt arbeta hemifrån. Därför har det blivit mer avgörande än någonsin att de betjänade kontoren kan matcha dessa nivåer av komfort.

Men som alltid har betjänade kontor varit marknadsledande när det gäller att designa och skräddarsy arbetsytor och miljöer efter användarnas önskemål och behov.

Det är därför deras marknad verkar så ljus just nu i efterdyningarna av pandemin ," understryker Jakob Dalhoff.  ● 

 

 

MatchOffice news December 2021

MatchOffice Client Survey 2021: 

MatchOffice kundundersökning 2021

 

Read more:
MatchOffice Client Survey 2020
MatchOffice Client Survey 2019
MatchOffice Client Survey 2018
MatchOffice Client Survey 2017

   

 

 

Våra medlemskap
  • MatchOffice medlemslogotyp
  • MatchOffice medlemslogotyp